Reklama

Reklama

24 hodin v divočině

(seriál)
  • USA Wild 24
všechny plakáty
Ukázka z filmu
USA, 2015, 16x48 min

Obsahy(1)

Sledujte jeden den života vybraných zvířat. Uvidíte, jak v africké savaně svádí boje býložravci a masožravci, nebo se s námi vypravte do jedné z nejsušších pouštních oblastí na Zemi, chilské Atacamy, za podivnými hlodavci a velkými kočkami.
24 hodin v divočině, to je celodenní pouť, která oslavuje věčný rytmus světla a tmy na různých místech světa. Sleduje unikátní a úžasná zvířata ve východoindické džungli, na tropických útesech i ve velkolepých Skalistých horách, jejichž život je přesně načasován.

1. série
01. Africká savana Savana se táhne napříč 25 zeměmi světa a je domovem milionů zvířat. Býložravci a masožravci zde spolu neustále soupeří.

02. Chilská Atacama Sledujte 24 hodin v životě zvířat v jedné z nejsušších pouštních oblastí na Zemi, kde žijí podivní hlodavci, velká kočka a velbloudi bezhrbí.

03. Tasmánie: ďáblův ostrov Na tomto ostrově jižně od australské pevniny žije od lesů po vodstva jedinečná řada podivných zvířat.

2. série
01. Indické léto Vydejte se s námi na 24hodinovou cestu divokou přírodou Indického subkontinentu, v němž společně žijí tygři, lvi, levharti i dhoulové.

02. Brazílie: smrtící ráj Vydejte se na cestu Brazílií v období sucha, kdy se predátoři i jejich kořist stahují k napajedlům a všichni s obtížemi hledají potravu.

03. Život na rovníku Strávíme 24 hodin na rovníků a zjistíme, že život pod rozpáleným sluncem není sice snadný, ale často ohromující.

04. Austrálie: po monzunu Na konci období dešťů je pánem australské oblohy orel avšak ve stojatých vodách vládne krokodýl mořský.

05. Jižní moře: boj o život Tropické útesy jsou smrtícím mixem predátorů a kořisti. Želvy se musí rychle dostat do moře. V Antarktidě zuří válka mezi velrybami a lachtany.

3. série
01. Bojiště velkých koček Čeká vás 24hodinová cesta územím šelem, v němž o místo na vrcholu potravinového řetězce bojují gepardi, levharti, jaguáři i lvi.

02. Neuvěřitelná poušť V nevídaném horku se snaží přežít klokani, gepardi i surikaty. Někdy dokonce nestačí ani unikátní adaptace pouštních živočichů.

03. Bojiště ve Skalistých horách Do Skalistých hor přichází zima a velká zvířata se připravují na boj o právo se pářit. Jak klesají teploty, je však jejich snaha stále marnější.

04. Nezkrotný Nil Nil je věčným bojištěm o přežití pro hrochy, krokodýly, lvy, vlky, rypoše a bahníky.

05. Aljaška: ráj medvědů grizzly Vydáme se na cestu Aljaškou, kde se krátké léto snaží využít medvědi, velryby, lososi, kosatky, mroži i bobři.

06. Východní Indie - lesní bojovníci Čeká nás boj o přežití na prastarých ostrovech Východní Indie, kde džungli vládnou velké opice a kde svou kořist loví nejvzácnější šelma na světě.

07. Útesy - smrtící oáza Čeká nás cesta tropickým korálovým útesem a chaluhovými zahradami, kde bojují o život chobotnice, vydry, smrtící mořští hadi a podivní leguáni.

08. Himálaj - boj o přežití Čeká nás boj o přežití v nejvyšším pohoří světa, kde tajemné kočky loví na strmých svazích, a kde tygři bojují o moc. (National Geographic)

(více)

Reklama

Reklama