Reklama

Reklama

VOD (1)

Za přezdívkou Mrkáček se skrývá chlapec, jehož rodiče se právě vrátili z Jižní Ameriky. Mrkáček Čiko je maminkou hýčkaný, nervózně mrkající chlapec, zneurotizovaný přecivilizovaným prostředím a po návratu z ciziny se těžko zařazující do všedního života. Až za pomoci svých nových kamarádů objevuje krásný svět přírody, odhaluje tajemné kořeny života dávné minulosti a konečně se cítí volným, přirozeně a štastným. Zbavuje se dokonce i svých neurotických projevů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

sidzej 

všechny recenze uživatele

No tak tento film by urcite nemal klesnut pod 60% lebo ako podpriemerny mi rozhodne neprisiel. Nadherne horske exteriery, vyborna Hapkova hudba, poeticka kamera, prijemna oddychova atmosfera, kratka stopaz. Pribehovo to sice nie je ziadna slava ale prepracovany scenar od taboroveho rodinneho filmu ani necakam. 65% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ztotožnuji se zcela s krátkým ale výstižným komentářem od Enšpígla. V té době jsem vyrůstala, jsou to moje vzpomínky na podobně strávené prázdniny v lese, u táboráků, s partou prima lidí, kdy jsme se nebáli klíšťat, odřených kolen a umazaných rukávů. Byli jsme součástí přírody, podnikali jsme podobné výlety, sázeli stromky v lesní školce, i po skalách v sedáku, na laně jsem lezla, život jsme si užívali bez počítačů, mobilů a ajpodů. Náš dětský svět byl bohatší a krásnější už jen proto, že jsme ho trávili venku s kamarády, nic virtuálního, ale opravdového. Já to chci vrátit !!! ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Prostředí letních dětských her (s táborákem a opékáním buřtů)  je mi jako skautu samozřejmě blízké, stejně jako ekologický motiv (ochrana hnízdiště orlů). Pěkná je určitě i Hapkova hudba a ocenil bych i vcelku poetickou kameru. Ale všechny ty děje kolem hlavní postavy neurotického chlapce (s rodiči, co by za svůj způsob výchovy fakt zasloužili) mě moc nebavili. Takže za mě spíš průměr. Zvláště když to člověk porovná s některými jinými filmy Věry Plívová-Šimkové. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné. Sympaticky na mě působil ten akční závěr, kdy Ivan Vyskočil v roli záškodníka měl něco do sebe. Filip Menzel se role mrkáčka Čika zhostil dobře, pár nápadů i hlášek se našlo a nenudilo mě to, ale nic světoborného to není. Ovšem líbilo se mně, že to nebylo až tak moc infantilní a pokusilo se to vnést nové prvky do filmů pro děti a mládež. 60% ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Nechápu tady tak nízké hodnocení. Vím, že většina českých filmů je silně drcena kritikou. Ale opravdu nevidím na tomto příjemnén dětském filmu nějaký silný neduch. Film vyprávý příběh o přátelství dvou zprve odlišných kluků příjemným a nevtíravým způsobem a dodnes si pamatuji, jak se mě jako malému líbil. Nevím sice, jak na něj budu reagovat, až jej spatřím v dospělosti. Ale rozhodně nebyl nudným a pitomým. Největším problémem je to, že kvalitní dětský film se musí libit nejn nám, ale i dětem. A to, v mém případě, Mrkáček Čiko splnil. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie prebiehalo v Liberci, Mnichovom Hradišti, Rotštejne a na Hrubej Skále. (dyfur)
  • Plemeno psa, hrající ve filmu, je briard. (JenTak)

Reklama

Reklama