Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vladimír v sobě dusí válečné tajemství i během oslav deseti let republiky. Nechce se nechat fotografovat, nechce převzít vyznamenání. Když se odhodlá říct poručíkovi Andrlemu pravdu o jeho otci, Klouda a jejich přítel ve zbrani Král mu v tom chtějí zabránit. Vladimír nakonec končí zmlácený na zemi přede všemi hosty recepce, což uškodí i Jaroslavovi, který už měl na dosah důležitý úvěr od banky na rozšíření povoznictví. Co nejdříve potřebuje nakoupit další auta na rozvoz zboží ze Škvorova lihovaru, kde se jeho zakázky snaží převzít dravý německý podnikatel von Lippi. Klára najde doma zabalený kufr Vladimíra. Teplý svetr, hygiena. Bojí se, že Vladimír půjde do vězení, ten ji ale uklidňuje. Hádky mezi Vladimírem a Kloudou kulminují, což se týká i Ireny. Poručík Andrle ji z ničeho nic trénovat odmítá, Kloudu jí rodiče jako trenéra znovu zakazují. Irena ale chce závodit, a tak udělá krok, který nikdo nečeká. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem to rozklíčoval - dějová linka je celkem dobrá, ale ten způsob vyprávění je hrozně nezáživný a do děje nevtáhne. To se v první řadě po několika dílech povedlo líp už kvůli tomu, že se nevědělo do posledního dílu kdo, jak, proč daný zločin spáchal. Tady už v druhém dílu se přiznal vrah a v tomto díle dokonce se odhalilo proč a jak... to absolutně ztrácí ten napínavej drajf, kdy člověk neví odkud co diváka překvapí a řeší se, že Louda by mohl někomu ublížit. Minulá stavba vyprávění byla daleko propracovanější ( ale třeba se to ještě rozjede, koneckonců první řada měla prvních 5 dílů taky nezáživné). Pozitiva jsou jasná, atmosféra vykreslena opravdu parádně, herecké výkony tentokrát v čele Fialová ( jako první představitelku z dcer ji začínám brát), Batěk, Boková a nástup Majera, kterému stačil jeden dialog, aby mne přesvědčil, že to je posila do tohoto seriálu. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět dle mého soudu velmi zdařilá epizoda, v níž se postupnými krůčky konečně dostáváme byť velmi útržkovitě k meritu věci. Co se týče herců, tak opět z mého pohledu nade všemi výrazně vyniká Jiří Vyorálek, ostatní protagonisté mě zatím stále nikterak nepřesvědčili. V každém případě se mi druhá série zatím zamlouvá, rozhodně to ve mě nevyvolává pocit, že bych přepnul na jiný program a pevně věřím, že ten standard, který nám tvůrci dosud nabídli se bude nadále vyvíjet k ještě výraznějším a intenzivnějším diváckým zážitkům. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku lepší díl než druhý, děj se přeci jen výrazně posunul k oné stále zmiňované záhadě, co se stala ve válce. Klouda se sbližuje s Irenou a odjíždí s ní trénovat za hranice Československa, Jaroslav se trošku sbližuje s guvernantkou a stále více se zaplétá do půjček na nová auta. Vladimír má svých problémů dost s udržením tajemství z války. Děj se pomalu začíná zahušťovat, objevuje se na scéně nová postava obchodníka von Lippiho a snad se brzy přestane chodit kolem horké kaše. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Ve chvíli, kdy se poručík Andrle (Vladimír Polívka) začne prát s Vladimírem (Ján Koleník), spadne mu z hlavy čepice. Když se ho pak snaží od Vladimíra odtáhnout, najednou má čepici znovu na hlavě. V dalším záběru ji opět nemá a v tom následujícím zase ano. (Krocka)

Reklama

Reklama