Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím!

  • USA Airplane! (více)
Trailer

Obsahy(1)

V letadle směřujícím z Los Angeles do Chicaga je většina cestujících i řídící posádky nečekaně postižena silnou žaludeční nevolností. Všechno nasvědčuje tomu, že blížící se katastrofu letounu už nemůže vůbec nic odvrátit. Ironií osudu se v poslední okamžik řízení letadla ujímá bývalý námořní pilot Ted Striker. Ten sice umí ovládat řízení, ale sám je poněkud "nespolehlivý", protože několik let trpěl psychickými poruchami. A tak vlastně není příliš podivné, že v této extrémní situaci jedná zcela nepředvídatelným způsobem... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Handle 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší parodie, kterou jsem viděl, ale přesto jsem se bavil velmi dobře. Podle mě se u toho prostě musí zasmát každý, protože i když tam jsou trapnosti, tak tam jsou i výborné vtipy, kde jen zíráte, jaká to je strašná blbost a absurdita, ale stejně nevím... kdo by se zlobil na koně v posteli? :) Já mám tyhle filmy moc rád, protože stačí jen vypnout, zírat na ty blbosti a smát se. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu vynikajúca paródia, ktorá je skvelá aj dnes, pretože nestráca na aktuálnosti - zdá sa totiž, že predbehla svoju dobu parodovaním filmových klišé, ktoré sa používali aj po jej vzniku. Iste, vzhľadom na tempo, na ktoré je zvyknutý súčasný divák, má Airplane! svoje hluché miesta. Ale určite položila základy absurdnej situačnej i konverzačnej komiky a asi by bez nej neboli vznikli také perly medzi paródiami ako Hot Shots! alebo niektoré Nielsenovky...alebo by neboli také dobré :-) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem tuhle parodii doslova „žral“, no dnes už na mě sice takový dojem neudělala, ale pořád to byla místy docela prdel. Vždy se mi na tomto filmu nejvíc líbilo, jak se zabili nebo chtěli zabít spolusedící hlavního hrdiny…Herecké obsazení taky docela slušné – spousta známých tváří + dvě pěkné letušky Julie Hagerty a Lorna Patterson. Rád lítám, ale něco podobného bych určitě zažít nechtěl. Jen škoda že spoustu humorných pasáží tu a tam vystřídalo pár neskutečně trapných vtípků, bez kterých bych se klidně obešel. Naštěstí jich tu nebylo zas tolik, aby mi znechutili tento lehce nadprůměrný kousek. Z nostalgie 70%, jinak bych šel dnes už s hodnocením asi dolů! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $83,453,539Tržby Celosvetovo $93,000,000║ Nuž asi chyba je v tom že som to videl až v roku 2010,... a len prekvapivo smutne môžem polemizovať nad tým ako môže mať takýto brak až 81%???, komických vecí minimum, trápnych a nudných maximum. /25%/ ()

choze 

všechny recenze uživatele

"JE TO ÚPLNĚ JINÝ ZPůSOB LÉTÁNÍ." ZAZ poprvé z režijní sesle drtí publikum svou ďábelskou kadencí pubertálních a nekonečně absurdních gagů, dialogů a hlášek v úchvatném podání do té doby seriózních herců (Graves, Bridges) na čele s Leslie Nielsenem. A to v parodii (nejen) sedmdesátkových leteckých thrillerů, kde na prdel dostane nejedno klišé, ale třeba i HOREČKA SOBOTNÍ NOCI v geniální vzpomínkové barové scéně, v níž odstartuje monumentální romance mezi traumatizovaným a těžce zkoušeným Tedem (který se už nikdy nepřenese přes Macho Grande, moří tím všechny okolo a navrch má problémy s pitím) a sladkou naivkou Elaine. Těm ve filmu zdatně přihrává vedle zmíněné skvadry hereckých veteránů i pestrá směska pasažérů, zahrnující mj. slangem mluvící barevnou dvojici. Nezapomenutelné scénky pak má Robert Stack (průchod zrcadlem po dooblékání se, cestu na letiště s pozoruhodnou zadní projekcí za autem nebo zneškodnění bezpočtu náboženských otrapů na letišti). Bože, jak já řval smíchy, když jsem poprvé viděl to k transplantaci určené srdce poskakující po stole :D Jedna z nejlepších komedií/parodií všech dob. Dvojka je bohužel jen slabá kopírka. "JOEY, UŽ SES NĚKDY JEN TAK POFLAKOVAL PO TĚLOCVIČNĚ?" ()

Galerie (127)

Zajímavosti (62)

  • Snímek je prvním filmem, který trojice Zucker-Abrahams-Zucker napsala i režírovala. Předtím společně napsali scénář k filmu The Kentucky Fried Movie (1977), avšak ten režíroval John Landis. (Olík)
  • Runway, kterou vidíme na konci filmu skrze skla pilotní kabiny, je runway č. 30 na letišti Long Beach v Kalifornii. (Cheeker)

Související novinky

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama