Reklama

Reklama

V lednu roku 2009 se svět stal svědkem „zázraku na řece Hudson", když kapitán „Sully" Sullenberger (Tom Hanks) nouzově přistál s poškozeným letadlem na ledových vodách řeky Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě letadla. Přestože veřejnost a média mluvila o ojedinělém činu dokazujícím jeho letecké dovednosti, probíhající vyšetřování hrozilo zničit jeho pověst a kariéru. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (916)

buzzwoody 

všechny recenze uživatele

Koncentrované drama, které chytře pracuje s flashbacky a skutečnou havárii umisťuje přesně na tu část filmu, kde jsem doufal, že bude a kde je nejlepší, aby byla. Významnou jednotkou kvality je krátká stopáž, která nepouští dovnitř hluchá místa či oblíbený hollywoodský patos, ba dokonce ani klišé. Trikově a obsahově téměř dokonalé, samotné nouzové přistání i následná evakuace cestujících se zarývá pod kůži a díky Hanksovi, hrajícímu svůj standard dobráckého hlavního hrdiny a překvapivému držení se skutečné události se pak snímek stává prakticky hmatatelným. Po dlouhé době vynikající film, kterému můžu dát suverénních pět. ()

cepice 

všechny recenze uživatele

Neskutečně úžasný snímek, který je nutností vidět. A to jak již kvůli příběhu, tak kameře, hudbě, scénáři, celkovému zpracování. Prostě kvůli všemu! ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Stále se opakuji, ale hodnocení tady (na ČSFD) postrádá logiku. Když je film opravdu dobrý, hodnotitelé zvažují, přemýšlí, napíší, že je to skvělé, bez chyby a dají tomu čtyři hvězdišky. Pak u jiného filmu píší, že to byla slátanina, průměrná, s množstvím chyb, klišé a předvídatelným koncem...Prostě na tři hvězdy. Tudíž rozdíl mezi třemi a čtyřmi hvězdami (jak napovídal český seriál) je obrovský. Hvězdný. Film Sully... byl pro mě skvělou ukázkou dokonalé režie. Událost, která trvala necelé čtyři minuty byla úžasně popsaná, mnohokrát opakovaná, pokaždé kreativně a bez chyby. Kamarád pilot mi řekl, že všechny technické věci byly bravůrní. Jen tak dál Clinte! ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Úžasný filmek a hlavně kapitán, který zachránil kompletní posádku letadla, díky své rozhodnosti a zkušenosti. Film je natočen hodně pěkně. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Hezky natočený film o jedné hrdinské (asi-páč mu stejně nic jinýho nezbývalo) akci, ale toť vše proč to má tolik procent nechápu...70% ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, Eastwood ani zdaleka nesenylní, a doufám, že nám ještě něco ukáže, protože jestli bude pokračovat takto, tak nám máme ještě sakra co ukazovat. Co říci k Tomovy, no zkrátka je to prostě PAN herec. Film jako takový je velice zajímavý, je super se podívat do světa vyšetřování leteckých nehod, i když se v něčem někdy až moc šťourají. ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal že z takého námetu sa dá toľko vyťažiť. Hold Eastwood je špičkový režisér, ktorý dokáže zázraky podobne ako aj pilot Sully. Film bez zbytočného patosu a gýču. (80%) ()

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Na Eastwooda až prekvapivo emocionálne chladné. To čo malo Grand Torino, Changeling či Million dollar Baby u Sullyho chýba. Na druhej strane chápem režisérov zámer podať príbeh čo najrealistickejšie a bez prikrášlenia, čo z neho robí výbornú faktografickú snímku. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Silný ľudský príbeh nepotrebuje žiadne zbytočné emócie. Eastwood vsadil na faktografický opis udalostí a svojou chirurgicky presnou réžiou vystaval na základoch premysleného scenára veľmi jemnú, citlivú a (nenásilným spôsobom) dojímavú drámu. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Chcete vidět film, ve kterém opravdu všechno vyjde? Tak pozitivní, lidský, jednoduchý a přitom originální? Chcete vidět jedním slovem krásný snímek, který už zde dlouhou nebyl? Pusťte si Sullyho, rozhodně nezklame. ()

factoryBrick 

všechny recenze uživatele

Panebože, jestli tohle je ukázka amerických leteckých služeb, tak se od teď vyvaruju koupě jakýkoliv letenky skrze úesá aerolinky. Film jsem shlédla s předchozím ohromným natěšením a hlavně očekáváním. To co mi to ale přineslo posléze snad ani komentovat nemá smysl. Z hrdinského příběhu se najednou stala úplná fraška a mě to přestalo bavit zhruba v desátý minutě. Pak ale naštěstí přišlo poměrně dost komických situací, který vlastně ale komický být vůbec neměly a díky tomu jsem ten film nějak přetrpěla. Vlastně ne, protože při tolika ukázkách a simulací jejich letu jsem párkrát slušně vytuhla, udělala si domácí úkoly a šla se psem. Ty dvě hvězdy jsou jen za to, že se to opravdu stalo a při té myšlence mi naskakuje piloerekce, zpracování ovšem otřesný. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Clint a Tom, sázka na jistotu. Nezabývá se to ani tak rekonstrukcí havárie, jako spíš vyšetřování a popotahování hrdiny a snahy hodit na něj vinu. Začátek je trošku pomalejší, nic neříkající. Ale dialogy a scény v druhé části filmu jsou excelentní, až mi naskakovala husina. Tom Hanks jako vždy precizní :-) 85% ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem mnoho a už vůbec ne, že uvidím zlatý tele. Minimalistický příběh, ze kterého Eastwood vyždímal maximum. Všechno je tak obyčejné a přirozené, snad kromě toho neobvyklého přistání. Všechno je tak akorát, triky nejsou samoúčelné, protože Eastwood chápe jejich podstatu. Napětí je přítomné až do poslední chvíle, příběh by se dal shrnout jednou větou, ale presto se film pod taktovkou Clinta Eastwooda vyvíjí. Eastwood na co sáhne, to se mu povede. Většina patlalů by z toho udělala katastrofický wau thriller, jenže Eastwood je na to moc chytrej a zkušenej, a sází na komorní psychologické drama. Hankse moc nemusím, ale zde mu role sedla a Eastwood mu řekl, které své otravné grimasy nemá používat. Clint Eastwood (možná mimoděk) odhaluje charakter dnešní doby - můžeš být sebedokonalejší a bez úhony, vždycky se najde plno zmrdů, kteří to budou chtít překroutit ve svůj prospěch, největší motivátor - prachy. Zmrda od hrdiny těžko rozeznat, všichni mají slušivé obleky. Každou chvíli spadne letadlo a zemřou stovky lidí, ale presto všichni víme a věříme, že je to nejbezpečnější dopravní prostředek. Eastwood ale ví svoje. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film to vůbec. Popravdě mě to docela bavilo. Jen už mi přestává sedě pořád stejné hraní Hankse. Jakoby byl za zenitem, nebo mu nikdo nedává pořádné role. Hraje pořád stejně. Škoda. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Samotné pristávanie sa zbytočne veľakrát opakuje, veď ho stačilo ukázať len raz, napr. pred komisiou a zvyšok ponechať vyšetrovaniu a neistote akou prechádzal inak suverénny Sully. Rovnako by som sa nebál vypustiť zlé sny, ktoré dnes už pôsobia lacno, nikoho neprekvapia a dovolím si tvrdiť ani nezaujímajú. Čo zaujalo bol námet. Kde totiž väčšina podobných filmov končí, tam Zázrak na rieke Hudson iba začína. Zaoberá sa dôsledkami aké navonok odvážnemu činu chcú vziať vietor z plachiet a zároveň dovolia nahliadnuť na hrdinov cez iný objektív. A práve tieto drobnosti robia zo snímky zaujímavý i keď trochu nedotiahnutý počin. ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Takový to,  když máš chuť na konci říct - A pak celá šalina vstala a zatleskala.. Ovšem bez ironické příchutě,  protože zkrátka Eastwood. A život,  že jo... Celkem nechápu,  že jsem tento příběh v roce 2009 vůbec nezaregistrovala ()

Související novinky

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

Clint Eastwood do důchodu nespěchá

19.04.2019

88letý legendární herec a režisér Clint Eastwood (Pašerák, Americký sniper) do důchodu rozhodně nespěchá. Momentálně totiž krouží kolem projektu The Ballad of Richard Jewell, který by mohl natočil… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama