Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (302)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Disneyovské generické předělávky animáků do live action formátu jsou náročné, zahlcující a často nudné. Naštěstí minimálně Alenka a Maleficent jsou čestné výjimky, které původní animáky berou jen jako odrazový můstek a nechají se inspirovat ke zcela samostatným dobrodružstvím. Druhá Maleficent je krásný příklad přechodu z pohádky do fantasy, která může oslovit i starší publikum. Herecký tým nebývale skvěle podpořila Michelle Pfeiffer, která si svou zlou královnu Ingrith naprosto užila. Hlavní trio je báječně sehrané a je radost pohledět na tak spokojené herečky, které jsou ve svých rolích šťastné. Prima kostýmy, akce, emoce, vše je na svém místě. Spokojenost. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Celkem líbivá pohádka připomínající vizuální stránkou Avatar. Využití animace a dostupné počítačové techniky ke zpracování do moderního kabátu bylo fajn. Herecká stránka byla slabší. Kromě Angeliny Jolie a Michelle Pfeiffer, žádný jiný herecký výkon mou pozornost nezaujal. Princ s princeznou nevýrazným výkonům vévodili. Vím, že jsou to v pohádkách nevděčné role, co se fyzických předpokladů i hereckých výkonů týče, ale v tomto případě to byla střela vedle. Taky tam nebylo příliš co hrát. Příběh byl velmi jednoduchý a konec předvidatelný. Zato vizuální stránka byla výborná, přímo pohádková a všechny nedokonalosti překryla a upozadila. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

První Maleficent se mi líbila hlavně kvůli temné snaze nabourat běžná pohádková klišé a ukázat svět známé pohádky z trochu jiného pohledu. Pokračování ale (z nějakého mně neznámého důvodu) úplně obrací a my najednou sledujeme přehlídku těch největších novodobých pohádkových klišé, umocněnou nepříliš vnímavým střihačem, kde na sebe scény mnohdy logicky nenavazujou a počet obludek/lidí se mění ze scény na scénu dle potřeby. Vrcholem budiž absolutně podivně napsaný postavy, kdy hlavní postava najednou působí spíš jako jakási nesvéprávná loutka (i když Angelinou velmi dobře zahraná) a většina vedlejších postav jen tak bez většího smyslu přicmrndává. Abych ale jen nehanil, tak musím vyzdvihnout vizuální stránku filmu, která je opravdu barvitá, velkolepá a krásně pohádková - jinak řečeno, přesně taková jaká by měla být. Škoda jen, že vše ostatní je o třídu horší, než první díl. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Z první "Zloby" jsem nikterak odvázaná nebyla a upřímně mě překvapilo, že se chystá pokračování. Do kina jsem tedy vyrazila hlavně ze zvědavosti, jakým způsobem tvůrci rozvinou relativně uzavřený příběh. A světe div se, když o "Královně všeho zlého" uvažuji jako o samostatném filmu, myslím, že se jedná o velmi slušný fantasy snímek, který v mých očích ještě předstihl jedničku. Méně uječených víl, aktivnější Aurora/Růženka i princ (takže jsem přežila i změnu jeho hereckého představitele), bezva Michelle v záporné roli, krásný vizuál. Skoro 4*. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Od zač. mi bylo jasné, že půjde o malý sestup. Ale nakonec se naštěstí ukázalo, že nijak velký. Ano, je prostě rozdíl, sevřený a temnější 90min. film a světlejší o 20min. delší pokr. Ostatně, dalo se to čekati, takže to neberu jako handicap, jen by mě zajímalo, jak by dopadla 2 s jedinou scénáristkou a stejným rež. Sice to nemá už takový tah na bránu, ale jakou přidanou hodnotu rozhodně vyzdvihuji dodání rasy Zloby. Jen mě zarazilo, že se vůbec nepídila po jejích rodičích a co se s nimi stalo. Já vím, to si většina lidí lehce domyslí, ale i tak, by se nic nestalo, tohle dáti do scénáře. Růženka s princem jsou opět vedlejší postavy, což je na 2.str. logické, když máte dvojici filmů s názvem Zloba.;) Co je též rozdíl oproti 1, je počet dojákových scén, které u mě v 1 prakticky absentovaly. Královna Ingrith (velmi podobné jméno sdílí i Ledová Královna ze 4.s. OUaT, ale ta nebyla tak totální padouch) byla vskutku záporačka jak vyšitá, ale stejně mám silný pocit, že Pfeifferové ty jednostranně zlé postavy tak nejdou jako nejednoznačné, typu Catwoman apod. V každém př. stárne opravdu s grácií. Angelina je samoz. opět na 100% tam jsem ani nečekal nějaký pokles. A ano, stalo se to, co nebylo v 1 a sice, více prostoru pro Diavala. Ovšem, aby se to vyrovnalo, tak náš starý známý Leprikón aka Warwick Davis byl nová zajímavá postava a tradičně...málo prostoru.;-) Zajímavé, že jak v našem tak i v jejich světě, uplynulo 5 let. A i přes ty zjevné quallity, zatímco u 1 nemusím váhati zda si ji nechám, u 2 už chvíli přemýšleti budu. A i když si nejsem jist, zda je moudré to ještě dojiti 3.dílem který jest potvrzen, stejně vím, že se na něj minimálně ze zvědavosti, kouknu. Bod navíc za oživlé muchomůrky či co a ty 2 nezbedné pidižvíky z nichž 1 vypadá jako ježek skřížený s dikobrazem a ten 2. jako skřítek/kaštan.:) A nesmím zapomenouti na tu androgynní zrzku, která ráda hraje na vylepšené varhany. Snad to ve 3 nepřeženou s tou rozmáchlostí, páč už tady to bylo na hraně, ale snesitelné. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Premiéra filmu měla původně proběhnout 29. května 2020, ale nakonec byla přesunuta na 18. říjen 2019 kvůli tomu, že studio Disney bylo z práce režiséra Rønninga tak nadšeno, že nechtěli čekat do května 2020. (Varan)
  • Než se Zloba (Angelina Jolie) zhmotní na věži, kde ji zasáhla královna (Michelle Pfeiffer) šípem, tak z ní utečou dva vojáci. V dalším záběru ale utíkají z věže zase. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 29. května do 24. srpna 2018 v Anglii (Londýn, Buckinghamshire) a v Illinois (Chicago). (Varan)

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama