Reklama

Reklama

Vražda v Orient expresu

  • USA Murder on the Orient Express (více)
Trailer 4

To, co začíná jako luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna, se rychle promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů, jaký byl kdy vyprávěn. Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti pasažérů uvízlých v přepychovém vlaku Orient expresu kdesi ve sněhových závějích na Balkáně. V okamžiku, kdy ve vlaku dojde k záhadné vraždě amerického obchodníka, každý z nich se stává podezřelým. Ve vlaku naštěstí nechybí jeden neobyčejný Belgičan s velkým knírem a dokonale pracujícími šedými mozkovými buňkami. A právě tento nejslavnější detektiv na světě, Hercule Poirot, musí závodit s časem, aby vyřešil smrtící hádanku dříve, než neznámý vrah znovu udeří. (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 4

Recenze (866)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi absolutně nesedlo. Do filmu jsem šel bez poznání předlohy, ale ani slušný herecký cásting a pohádkový vizuál mě nevytrhl z ultimátní nudy, kde jsem snad poprvé v kině na 20 minut usnul. Hercule Poirot mi příjde jako hodně nezajímavý detektiv a Kenneth Branagh s otřesným přízvukem tomu příliš nepřidal. Jeho detektivní práce mi nepřišla vůbec ničím zajímavá a jediným plusem tedy zůstává finální rozuzlení, které jsem nečekal a určitě překvapilo. Film není vůbec napínavý, temný, dialogy nejsou příliš zajímavé a k vraždě dojde jen jedné, tohle zkrátka není film pro mě. 45% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšik Hercule Poirota, ale zaujal ma Kenneth Branagh, ktorý vie točiť zaujímavé filmy a toto zaujímavý film svojím príbehom rozhodne je. Okrem výborného príbehu a fúzatého detektíva, ktoré mu to v hlavne šrotuje, tu máme aj delikátne herecké obsadenie, fajn výpravu, kostýmy, prostredie zasnežených hôr, či dobovú atmosféru. Miestami mi chýbalo lepšie tempo, ale záverečné rozuzlenie dokáže prekvapiť a záver navnadiť na ďalší prípad. 75% - 4* ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Já prostě nedokážu akceptovat tolik papírem šustících elementů v jednom filmu, tolik dějových náhod, tu přemíru vypravěčské extravagantnosti (našlapávání hoven apod.). Což mě mrzí o to víc, že mě jinak Branagh dokonale uzemnil zmáknutou koordinací všech herců, svěžím vizuálem a pohlcujícím divadelním finále. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $102,726,660Tržby Celosvetovo $349,669,544Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Videl som aj starú verziu z roku 1974, ktorá ma o niečo viac bavila ale nepomôžem si, tento detektívny dej ma proste neberie. /50%/ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kenneth Branagh mi v roli Poirota vůbec neseděl. Já jsem prostě zvyklej na Davida Sucheta. Ale i když zapomenu na seriál, tak je problém v tom, že jsem viděl hvězdně obsazenou verzi z roku 1974 od samotnýho Sidneyho Lumeta. A když mám oba filmy porovnat, tak Lumetova verze mi přišla taková tísnivější, s lepší atmosférou a celkově se mi prostě líbila víc. Ale věřim tomu, že někomu zase víc sedne tohle modernější zpracování s rozmáchlejší výpravou. Lepší 3 hvězdy. Kdybych neviděl starší verzi od Lumeta, tak možná dám i 4. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (27)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama