Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (652)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zpočátku měl MEG i lehce nadprůměrné ambice. Líbilo se mi nejen zpracování, ale i námět, který se zaměřil na megalodona, avšak v úvodu vše zahaluje do tajemnější roviny. Jakmile se však aura tajemna rozplyne, stává se ze snímku tuctová akčňárna v duchu toho nejhoršího dílu Čelistí, tzn. že na kultovní první díl nemá ani omylem. Pro určitou dávku napětí, sympatické herce a postavy, zpracování akčních sekvencí a samotný námět dávám 3*. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Meg by se mi líbil více kdyby vyšel tak před 10-15 lety. Neříkám že je to vyloženě špatný film, bavil jsem se prakticky od začátku do konce. Ale v době kdy vychází každý měsíc nějaký film se žraločí tématikou už moc nenabídne. O tohmle filmu jsem četl už kdysi dávno že má vzniknout a těšil jsem se jak malej, bohužel vznikl příliš pozdě. Jinak se jedná o klasické schéma kde někdo něco objevý a pak to loví. Není to žádný trhák ale je to solidní zábava která má šíleně moc klišé, ale zároveň se klišé snaží i vyhnout(no tak kdo čekal po tom jak se MEG potopil že půjde po té helikoptéře, a nakonec se nestalo). Dále mě lehce zklamalo absence gore, jen aby film byl přístupnější, mohlo to dopadnout jako parádní Piraně 3D. 1* navíc dávám čistě kvůli tématice, žraločích filmů v kinech je zoufale málo. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Filmový víkend Boskovice : Nejzábavnější na celým filmu byl výstup místního ožraly kterej se chtěl patrně v letním kině vyspat a my se mu tam nasrali s nějakým filmovým fesťákem. Ne teď vážně ke zde uvedeným žánrům navrhuji přidat komedie, protože tohle se prostě ani minutu nedá brát vážně. Občas to funguje občas ne a není třeba z toho dělat vědu prostě to je trash s kino rozpočtem ve kterým se nějakou náhodou ocitnul Statham kterej je, ale nutno uznat naprosto přesnej a svý vystupování v týhle taškařici si nepokrytě užívá. Bez něj by to možná nebylo ani na ten průměr. Efekty Mega dobrý, ale na scéně byl dost málo. Všechno prostě drtí ten vykleštěný dětský rating a na jinou dravou rybku (Piranha3D) kde byl vydatný gore fest se to nechytá ani náhodou. Tohle je holt takovej film se žralokem pro celou rodinu. Průměr jo, ale víc ani náhodou.55% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně se ani nedivím, že tu Jason Statham hraje. MEG je zrovna kvalitní béčko, které je blbé jen v případě, když v něm Jason nedrží pivo v ruce. Jason totiž s pivem vypadá jako největší bourák pod sluncem a myslím si, že by ho mohl držet i v momentě, kdy by v druhé ruce držel prut, na kterém by měl chyceného toho megalodona. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní filmu, podobne ako pri Kong The skull island, neviem, či sa autori snažili natočiť vážny a seriózny film alebo komédiu. Pokiaľ bolo účelom filmu zparodovať všetky shark-based filmy, tak sa im to celkom statočne podarilo. Ak ale producenti myslia tento film úplne vážne, neviem, čo si o ňom myslieť. Príbeh predvídateľný, postavy ničím neprekvapia, hudba obstojná a pravdaže počítačové triky na výbornú. Filmu však absolútne chýba atmosféra, a aj tých niekoľko obstojných dramatických momentov narúša nepotrebná komická vložka. Zle pôsobí aj to ako sú vo filme predstavení všetci Azijati, mohli si tiež odpustiť tie sentimentálne momenty, ktoré sú skôr komické ako vážne. Jediné pozitívum, ktoré film drží nad vodou (doslova) je Jason Statham. Asi som zaujatá, ale jeho spôsob hrania je príjemný a nenútený. Tak asi toľko. 45% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Během tvorby filmu se producentka Belle Avery vydala 22x do Číny. Na každé zastávce se jí celníci ptali na megalodonův zub, který měla v kabelce. (griph)
  • V knize je zbarvení megalodonů bílé, takřka luminiscenční, avšak zpracování takovýchto digitálních efektů by bylo nejen náročné, ale i drahé, a proto se tvůrci rozhodli použít zbarvení šedé, které je shodné s odstínem žraloka bílého. (fiLLthe3DD)
  • Coby součást marketingu posloužila i hra „Hungry shark evolution“, jež je určena pro mobilní zařízení – pro hru bylo použito logo filmu a rovněž je možné hrát i za speciálního žraloka právě z tohoto filmu. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama