Reklama

Reklama

Spalující touha

  • Česko Eyes Wide Shut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný newyorský lékař William Harford pomalu upadá s manželkou Alicí do vztahového stereotypu. Nečekaně ho však naruší Alicino přiznání, že během dovolené tolik toužila po sexu s pohledným námořníkem, že by se kvůli tomu vzdala manžela, dítěte i současného života. Žárlivostí zmítaný William odmítne možnost milostného dobrodružství s dcerou svého pacienta i s prostitutkou, ale zlákán vyprávěním kamaráda Nicka pronikne na utajenou luxusní orgii, jejíž účastníci s karnevalovými maskami provádějí záhadný sexuální rituál. Je však odhalen a před nejasným trestem ho zachrání jedna z dívek, která nabídne, že se místo něj obětuje. Zanedlouho William objeví její tělo v márnici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (769)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavý a zvláštní film s pozoruhodným scénářem. Po režijní stránce naprosto perfektní a od Toma Cruise jeden z nejlepších výkonů, co jsem měl možnost vidět. Pár lechtivých záběrů na Nicole Kidman prozrazuje, že má fakt "good body". Celkově musím uznat, že Stanley Kubrick byl hodně osobitý režisér, ale zároveň taky hodně kvalitní. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Více než důstojný odchod génia a mistra filmového umění Stanleyho Kubricka. Člověk s pověstí tvrdého, nekompromisního režiséra, který dokáže ze svých hereckých svěřenců vytáhnout výkony úchvatné a místy až nemožné, na které by se možná někdy sami od sebe ani nezmohli. Ústřední manželská dvojice v podání Toma Cruise a Nicole Kidman je dokonale strhující a celkovému dojmu z jejich výkonů taktéž jistě napomohl jejich skutečný vztah. Tento film je jako vzácný umělecký kousek, okolo něhož je jakoby rozmístěna jistá aura mystiky, když se na něj díváte. Výborné dialogy, strhující děj a nezapomenutelné, působivé scény. Ona samotná seance je fascinujícím kouskem celého filmu a ve spojení s odříkáváním tajemných slov a fenomenální hudbou ve mne vyvolala dojem, jako by se vše odehrávalo v nějakém snu, v němž se Vám při vstupu do zakázaných území naskytnou možnosti zažít nepopsatelné orgie kdesi mezi pekelnými plameny. Pronikavé tóny klavíru, nahota ženských těl, bizarnosti, představy, chtíč, touha, sex, slova a pravda. Při které srdce začne zběsile bušit, myslí se začnou prohánět naši vlastní démoni a oči ani tělo nejsou schopny pohybu. To je Eyes Wide Shut. Stanley dokázal z Nicole a Toma vyždímat vše a převedl na plátno obdivuhodný kousek kinematografie. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nebyl jsem si moc jistý, co od filmu přesně čekat ale i tak jsem se do něj pustil no a musím říct, že mistr se opět trefil do mého vkusu. Možná to přišlo jen mě, ale být snímek černobílý a hrát v něm James Stewart tvrdil bych, že to natáčel sám Hitchcock, protože tou atmosférou mi ho to nesmírně připomínalo. Zbytek ale ryze Kubrickovský a to finální poselství mě jenom utvrdilo, že se jedná o další vynikajicí dílo zasloužilého génia. R.I.P. Stanley Kubrick ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Do noci situovaný příběh jednoho neobyčejného manželství. Trio Kubrick-Kidman-Cruise se hledalo, až se našlo. Sice na poslední chvíli, ale ano :) Ke komentáři Pacco dodám jen, že v Tomovi tu a tam problesklo kouzlo Lestata, tedy jeho herecké maximum. A mám inspiraci k tomu, jak si oblékat podprdu jako Nicole - je přece tolik způsobů a Kubrick byl zřejmě ten poslední, kdo jí do toho kecal. V případně vážnější reflexe bych se pozastavila ještě nad domem plným masek, ale to už by bylo přes míru zdejšího plácku. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tahle touha diváka opravdu spaluje a hlavně v něm zraje. Už to může být dlouho, co jsem film viděl a sugestivní pocit přítomnosti u rituálu nebo paranoidních Billových myšlenek pořád zůstává. Cruise a Nicole jsou bravurní, Kubrickovo budování atmosféry za pomoci minimalistického hudebního doprovodu taktéž. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (58)

  • S uvedením filmu v ČR byly velké problémy kvůli obavám z „divokého východu“. Například byl k tomuto filmu vytvořen i dabing, který nikdo nikdy neslyšel a který měl být dostupný na VHS a DVD. (alesad2003)
  • Ve scéně, kdy jde Bill (Tom Cruise) kondolovat Marion (Marie Richardson), vchází do dveří ložnice a po levé straně na stolečku stojí soška, ale o chvíli později, když přijde Marionin přítel Carl (Thomas Gibson), soška tam již není. (dandislav1991)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama