Reklama

Reklama

Vrahův polibek

  • Česko Polibek vraha (více)
Trailer

Obsahy(1)

Davy Gordon je boxérsky šampión, v tejto chvíli sa mu však práve nedarí. Po prehratom zápase sa rozhodne prijať ponuku svojho strýka a stráviť pár dní voľna na farme, ďaleko od hluku a zhonu mesta. Náhodne spoznáva Gloriu, ktorá pracuje v tančiarni pre gangstra Rapalla. Davy Gloriu ochráni pred ďalším z Rapallových návrhov a tak si získa sympatie mladej ženy. Davy s Gloriou sa do seba zamilujú, chystajú sa vziať a odísť na strýkovu farmu. Tesne pred odchodom si Davy ešte potrebuje vyzdvihnúť peniaze od svojho manažéra Alberta a dohodne si s ním stretnutie. Náhoda však kruto zasiahne do života všetkých postáv. Rapallo nezabudol na úrážku, ktorú mu uštedril mladý boxer a chystá pomstu. Pošle svojich zabijakov, aby Davyho zmlátili, tí si ho však pomýlia s Albertom, ktorý zakrátko zraneniam podľahne. Keď sa Davy dozvie o Albertovej smrti, vydá sa hľadať Rapalla. Sokovia sa nakoniec stretnú v opustenej továrni na figuríny... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Stanley Kubrick je sice muj cca nejoblibenejsi reziser ever, ale nehodlam se z neceho zblaznit jen z duvodu, ze to natocil on. Kazdy nekde zacina a musi sve remeslo jeste zdokonalovat, coz je presne pripad Killer's Kiss. Dobry oldschool cernobily noir film, ktery ale nema sebemensi sanci zaradit se po bok Kubrickovych pozdejsich masterpiecu. Kubrick navic teprve nabira svuj styl a unikatnost, tento film je napr. velmi silne inspirovan Hitchcockovou tvorbou. Co se ale nepovedlo zde dovedl Kubrick hned o rok pozdeji k dokonalosti a spravil si chut tim, ze vyplodil podobny, ale naprosto dokonaly snimek The Killing. Az ten je tedy zacatkem Kubrickovi filmove genialni tvorby. 6/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemně krátké, ale také velmi strohé a primitivní. Od Stanleyho bych čekal trochu více zajímavých záběrů a technické brilantnosti, ale nevadí. Jde spíše o takovou noir hříčku připomínající AH... Několik zajímavě vymyšlených a natočených scén však nestačí a Killing tak zůstává nedostižen. Na hraně mezi 3 a 4 volím raději silné 3, protože celý film je až moc "bez vlivu" na diváka. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Efektní příklad nastupujícího Kubrickova perfekcionismu pod rouškou sofistikované "noirovky", jejíž hodinová výprava sice nutí občas mrknout na hodinky, ovšem finálních 20 minut zametají veškeré nedostatky. Z komorního obsazení bych snad vytkl jedině Irene Kane a její milenecké postoje k hlavním postavám. Závěrečný souboj mezi figurínami je náležitě vygradovaný, i když v několika málo záběrech poněkud naivní, což asi bude otázka zubu času či diváckého názoru, nevím. Z celkového pohledu se však jedná o hodnotný příspěvek do žánru "noir", to je bez debat. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Další Kubrickův krátký, svižný snímek. Už zde Stanley experimentuje a rozhodně mu to vychází (sklenice hozená vší silou do obrazu a následný střih a záběr skrz roztříštěnou kameru). Pomalá první polovina dává tušit velkému finále, ve kterém vyniká dramatická hudba a samotná závěrečná potyčka. Tohle se Kubrickovi náramně povedlo! ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Některé úžasné scény (závěrečná bitka ve skladišti plném figurín, boxerský zápas) a zajímavé formální vychytávky (od první scény viditelně Kubrickovské snímání scény z mírného podhledu, zajímavě komponované záběry schodišť) nedokážou skrýt jeden podstatný - a na celkovém dojmu se výrazně podílející - nedostatek: I přes pouhých 67 minut se film neuvěřitelně vleče a zvláštně v prvních dvou třetinách má řadu vyloženě vlekoucích se momentů. Jako Kubrickův hraný debut je to zajímavé, ale jako zástupce dobové kinematografie to obstojí jen stěží. Velký režisér se teprve hledal... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Zbraň, ktorú používa Davey (Jamie Smith), je Luger P08. (beso74)
  • Spoločnosť United Artists, ako aj cenzori, mali výhrady k nahote figurín, ktoré sa objavili v závere filmu. (beso74)
  • Stanley Kubrick natáčel v ulicích New Yorku (včetně Wall Street) bez povolení, které už v té době bylo nutné. (raffspIn)

Související novinky

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Reklama

Reklama