Reklama

Reklama

Černočerná komedie Já, Tonya přináší divoký a stěží uvěřitelný příběh, který by vydal hned na několik životů. Vzestup z ničeho až na vrchol, touhu, vášeň, pád na samotné dno a jeden z největších skandálů sportovní historie. Tonya Harding patřila svého času mezi nejlepší krasobruslařky světa, všichni si ji ale budou navždy pamatovat ve spojení s šokujícím útokem na její soupeřku Nancy Kerrigan. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (447)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Místy brutálně zábavná krimi-sportovní komedie. Příběh i pár nablblých postav je téměř jak dělaný pro další ročník FX FARGO, má to emoce, šmrnc, buranský fuckyou kouzlo, parádní retro a skvěle zpracovaný krasobruslařský scény (k jedný navíc hraje ZZ Top 💯). Margot exceluje na post mojí oblíbený současný herečky, i je tu několik silných vedlejšek (tlouštík Hauser TOP). Jen si tiše zoufám, že to někdo nezkrátil o slabší půl hodiny. A že mi takhle nesednul LOGAN LUCKY. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ten film je moc zábavný na to, aby zvládnul být plnohodnotně ještě něco dalšího. I když Soderbergh dokázal, že jde být vidláckou komedií a celkem upřímným náhledem do života "spodní třídy" zároveň, tady mě ty humory poměrně rušily. A Margot Robbie je pak velmi snaživá, ale až moc "stylizovaná". Nicméně tohle jsou jen výtky, proč ten dobrý film není vynikající. I když je dobrý spíš v duchu FX minisérie pro chytré teenagery s citem pro aktuální trendy. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ryze pocitově vzato, Robbie za tuhle divokou přehlídku domácího násilí, devadesátkových hadrů, šílených ofin, buranského rodinného zázemí a krasobruslení měla dostat Oscara, protože za minulý rok zřejmě jen těžko existuje postava, která by měla tak široký záběr a tak dobře reflektovala společnost a zároveň hodnoty vůle, dřiny, životních vítězství, proher a realizování svého snu, ať je sebeatypičtější. Některé scény, například tu u soudu na konci, si vyložene krade pro sebe a zastiňuje nejen ostatní herce, ale i jinak skvělý technický ansámbl. I Tonya je totiž v jedně věci na stejné úrovni jako Titanic, nebo Pán Prstenů. Vizuální efekty tu slouží jako podpůrný prostředek při vypravování příběhu, nikoliv jako samoúčelná pastva pro oči. Zároveň nejsou skoro vůbec vidět a scény bruslařských představení jsou nasnímané fantasticky, přesto neokázale, takže se toho ne každý všimne. Není to bůhví jak velký film, ale po delší době příběh vzestupu a pádu člověka v antipatetickém podání s velmi svérázným, drsným humorem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, co se kolem Hardingové dělo, mohlo se jednat o hodně depresivní a nepříjemné drama. Tvůrci to naštěstí pojali jinak a vznikl z toho snad nejvtipnější film roku, který sice tempo neudrží až do konce, (kde se zcela logicky začnou odehrávat ty nejdramatičtější situace a úpadky všech zúčastněných) ale po většinu času výborně baví a překvapuje spoustou výborných nápadů, hlavně co se týká využití dobových, hudebních pecek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pamatuj: Když vypneš mozek, nikdo nezachytí tvoje vibrace." Vítejte ve světě dementů. Já jsem si to s nimi tedy užil, ale stále nevím, kolik krve z kolena Nancy má Tonya na svých rukou. To nakonec až tak moc nevadí, protože o činu samotném se toho napsalo a natočilo až dost. Tady jde o dementy a to zcela konkrétně o prvotřídní dementy. Když nastoupila tiše kouřící matka LaVona do akce, tak jsem si byl jistý tím, že tohle je vrchol. Ovšem mýliti se je lidské, takže jsem musel rychle uznat, že tajný agent Shawn, myslící o čtyři tahy dopředu (i když ve zcela jiné partii), byl ještě lepší. A co teprve vynikající Shane, když rozbíjel skleněnou výplň dveří svou hlavou? To byl další adept na umělecký dojem za 6.0 a mě nezbývá než konstatovat, že Tonya Harding musela mít ohromný talent. Dvakrát se totiž slušně umístit na olympiádě, když nemáte peníze ani mozek, tak tomu já se tedy klaním. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Margot Robbie, ako predstaviteľka Tonya Harding, sa vo filme objavuje prevažne v rozpätí rokov 1986 až 1994, kedy mala Tonya 16 až 24 rokov. Herečka mala v čase nakrúcania 27 rokov. (Bobek15)
  • Když Tonya Harding poprvé viděla film, líbila se jí nejvíce scéna, kde říká „Suck my dick!“. Sdělila Margot Robbie, že si přála, aby to ve skutečnosti řekla. (griph)
  • Margot Robbie (Tonya) a Sebastian Stan (Jeff) hrajú vidieckych Američanov. No ani jeden z nich nie je Američanom v skutočnom živote. Margot je z Austrálie a Sebastian je Rumun. (belinko)

Související novinky

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

Margot Robbie a Lady Gaga touží po Oscarech

24.09.2017

Na internetu se často řeší, že je málo filmů s ženskými hrdinkami. Určitě vás tedy potěší, že se blíží hned dva ambiciózní projekty, které budou stát na slavných dámách a právě dostaly datum premiéry… (více)

Reklama

Reklama