Reklama

Reklama

Deštivý den v New Yorku

  • USA A Rainy Day in New York (více)
Trailer 1

Komedie Woodyho Allena vypráví příběh vysokoškoláků Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), jejichž společný prosluněný víkend v New Yorku rozhodně nepůjde podle plánu. Dešťové kapky jim připraví nečekaná setkání a komická dobrodružství... Ashleigh dostane za úkol udělat na Manhattanu pro školní noviny rozhovor se slavným filmovým režisérem Rolandem Pollardem (Liev Schreiber). Její přítel a spolužák Gatsby, který miluje stará zákoutí New Yorku, by rád Ashleigh vzal na oblíbená místa svého rodného města. Gatsbyho plány se bortí, když Pollard jeho dívku pozve podívat se na natáčení filmu. Ashleigh se setkává se scenáristou Tedem Davidoffem (Jude Law) i filmovou hvězdou Fraciscem Vegou (Diego Luna). Je velkým světem naprosto okouzlená. Gatsby tedy neplánovaně tráví den s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštěpačnou sestrou své bývalé přítelkyně. Oba zjišťují, že možná nejdůležitější je najít v životě tu správnou osobu... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (253)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kluk a holka něco přes 20 let se chovají, jak kdyby jemu bylo 70 a jí nejméně 50 a jindy zase 5. Už mě takové pojetí štve, W. Allene. Holka je pipka, co hned každému skáče do postele, on si léčí sebestředné deprese při jazzu a tváří se hlubokomyslně. Je to ukrafané, nevtipné a vleče se to jak deštivé nedělní odpoledne kdekoliv na světě. Akorát matčino CV tomu přineslo trochu šťávy. SHRNUTÍ: Allen se rád vykecává, ať už ho někdo poslouchá nebo ne. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Neúnavný filmový vypravěč Woody Allen s úžasným smyslem pro poetiku, umírněnost a komický detail se nám snaží představit New York v celé jeho kráse, přitažlivosti, nahotě i zkaženosti skrze čerstvě zaláskovanou dvojici plnou ideálů. Mladý pár však doplácí na svou citovou nezralost. Woody Allen tímto snímkem opět dokazuje, že patří k mistrům dialogu a mnohovrstevných příběhů. (75%) ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Za mě asi nejlepší Allen od Půlnoci v Paříži. Strašně mi sedla ta lehkost scén a dialogů. Velice uvolněný a úsměvný film, na nic si nehraje, jde si svým tempem a já jsem si to celých 90 minut užila. To, že Timothée je supertalent už všichni víme, ale i Elle v této roli byla velice kouzelná. Ideální film na deštivé odpoledne se sklenkou vína. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, Woody už dementní moc. Chvilkama je střih špatný, jak ze studentského filmu, štvou mě na tom blbosti jako že špinavé mokré boty si Gomeska položí na postel, novinářka v současné době těžko bude zapisovat rozhovor na papír když může použít telefon jako diktafon. Skoro nepříjemný pocit z filmu se vytratil od scény kdy Gatsby hraje a zpívá převlékající se Chan (kdo to neviděl, převlékání není natočené!) a pak už to bylo docela pohodové. Woody už toho moc nenatočí, tak si važme toho mála. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Woody Allen pořád umí, to je jasné. Dialogy mu pořád v hlavě šrotují a dávají smysl. Navíc si pořád dovede domluvit solidní balík herců, kteří se tu evidentně předvádí. Zde jednoznačně Elle Fanning která hraje hloupounkou holčičku. Celé je to ale vysoce umělecké a jak z jiného světa. Na jedno shlédnutí je to takové oblouzení smyslů, ale za pár týdnů o tom už ani nevím. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (7)

  • Poté, co díky kampani „Me too“ začal opětovný hon na Woodyho Allena, Elle Fanning odmítla odsoudit spolupráci s ním. Když na ni reportéři naléhali, odpověděla, že v době, kdy obvinění vzniklo (1992), ještě ani nebyla na světě a nemá na něj názor. (kenny.h)
  • Film sa natáčal v Madisone (New Jersey, USA) od 11. septembra do 23. októbra 2017. (Arsenal83)
  • Režisér filmu Woody Allen zažaloval společnost Amazon Studios a požadoval odškodné ve výši 68 miliónů amerických dolarů za to, že společnost film odmítala uvést, čímž prý porušila smlouvu. (JoranProvenzano)

Související novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (více)

Woody Allen přestává točit

Woody Allen přestává točit

29.08.2018

Legendární režisér Woody Allen (Půlnoc v Paříži, Annie Hallová) si poprvé za desítky let bere pauzu od natáčení. Doteď se režisérovi dařilo přicházet s novým filmem každý rok, to se teď ale zřejmě… (více)

Reklama

Reklama