Reklama

Reklama

Yallah! Underground

(festivalový název)
  • Kanada Yallah! Underground (více)
Trailer
Dokumentární / Hudební
Česko / Egypt / Německo / Velká Británie / Kanada / USA, 2015, 85 min

Režie:

Farid Eslam

Scénář:

Farid Eslam

Kamera:

Prokop Souček

Hrají:

Zeid Hamdan
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

V každém větším městě na Blízkém východě a severní Africe požadují mladí lidé více práv a změnu stávajícího systému. Ale kdo jsou tito mladí lidé? Jak vypadá jejich život a jak si představují budoucnost ve svých zemích? Abychom pochopili sny, konflikty a životní situace těchto lidí, představíme mladé současné umělce z různých měst na Blízkém východě. Tito umělci představují novou generaci Arabů, kteří se svém životě i práci hladce pohybují mezi různými kulturními či politickými prostředími a vlivy. Do své tvorby tak dokáží zapracovat nejrůznější konflikty, s nimiž se musí běžně vyrovnávat v osobní i profesionální rovině. Společně tak vytvářejí skutečně progresivní a uvědomělou undergroundovou kulturu, která je stále výraznější v každém větším městě na Blízkém východě, dnes patrně vůbec nejpozoruhodnější kulturní oblastí světa. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Tento dokument prišiel v správnom čase. Ale koľko ľudí na festivaloch ho uvidí? Priala by som mu čo najviac divákov, otvára veľmi dôležité témy. A posolstvo by sa úplne jednoducho dalo zhrnúť do otrepanej frázy "make art, not war". Potešila aj diskusia s režisérom po premietaní filmu. (Lumiere - MFFK Febiofest - 20.3.2016) ()

Galerie (2)

Související novinky

Začínají 24. Dny evropského filmu

Začínají 24. Dny evropského filmu

01.04.2017

24. Dny evropského filmu proběhnou v Praze 6. - 13. 4. (kina Lucerna, Světozor, Royal a Kino Pilotů) a v Brně 14. - 17. 4. (kino Scala). Jejich ozvěny se pak budou konat v Boskovicích (18. - 20. 4.),… (více)

Reklama

Reklama