Reklama

Reklama

Circle: Uzavřený kruh

  • Česko The Circle (více)
Trailer 2

Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae (Emma Watson). SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE. Šéf a zakladatel (Tom Hanks) společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE? Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (571)

malylada 

všechny recenze uživatele

Další z řad filmů s Orwellovskou tématikou o špehující společnosti. Watson ukazuje, jak je skvěla herečka současnosti a celý film si urvala pro sebe. Nikdo z vedlejších postav nedostal skoro žádný prostor, jakákoli snaha o drama mezi postavami se míjí účinkem a především oba chlapečtí hrdinové zůstali zcela nevyužiti. Je zde otevřeno plno zajímavých témat, nápadů, které dokáži děsit a v průběhu jsem si říkal, zda si nezruším facebook,či instagram. Bohužel argumenty, vize, kolem kterých se film točí, jsou tak banálně hloupě odůvodňovány a předhazovány, že film působil jako pohádka na dobrou noc. Logických much je prostě příliš a člověka to začne po čase iritovat. Vůbec se nepodařilo navodit napětí, budování thrilleru a místo postupného odhalovaní konspirační zápletky, zůstalo jen u rychlého zakončení pointou, kterou by vydedukovalo i dítě ve školce.......5/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $20,497,844Tržby Celosvetovo $39,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Dosť prestrelené, pofidérne, hlavne prvých 30 minút bolo dosť mimo. Som sa aj čudoval že na to vôbec čumím. V podstate chce to ukázať na dnešné hybridné decká a ich mediálny previazaný zdielaný svet. Herecky žiadna sláva, nemá tu nič pevné miesto, dokiaľ sa to niekam rozkníše tak to v žmiku celé skončí. Dosť mimózne. /35%/ ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Zachytenie "vrtkavosti" pri využívaní najmodernejších technológií bolo fajn, ale len samo o sebe. Nijako neprekvapilo a z hlavných záporákov to urobilo až neuveriteľných hlupákov. A o čo menej objavná, o to expresívnejšia bola táto hystéria. Mali sa tú svoju naivitu a (čo je horšie) povrchnosť pokúsiť zamaskovať... čo ja viem, napríklad príklonom ku komédii, predstierať satiru. Nebola by z toho novodobá Divnoláska, ale možno by to bolo o čosi menej otravné, keď už nie funkčnejšie. (Bezvýhradne potešil Tom Hanks, nechápem, prečo ho stále nemám v topke... asi preto, že sa mi máloktorý jeho film páči bez výhrad. No hrá odušu, zakaždým, na akomkoľvek priestore. On nie je povrchný nikdy.) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemastné neslané utahané. Čekala jsem víc. Emma si v reálu své role pečlivě vybírá a vzhledem k tomu, že se z ní stává aktivistka, která svou popularitu využívá k řešení problémů světa, ani mě nepřekvapila, když si zahrála mladou naivní bojovnici, jež se i po řadě trapných a tragických situací, které připravila svým nejbližším, chce změnit osud lidstva i zde. Námět výborný, děsivý, jelikož se v době rozrůstajících se a stále fikanějších technologií opravdu může v brzké budoucnosti stát, že se ani nevyserem bez toho, aby nám z celého světa nepřicházely online gratulace ke kvalitnímu zažívání. Škoda jen, že pro mé oko a duši zůstal tento námět zcela nevyužit a nerozvinut tak, abych se na začátku nadechla a vydechla až na samém konci. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

110 minut čiré nudy okořeněné o několik praštěných jedinců, kteří až moc příliš lpí na životě "on-line". The Circle až na překvapivě civilní Emmu Watson nenabízí nic co bychom už neviděli v mnoha předchozích snímcích zaobírající se tímto ožehavým tématem. Film se neustále "potácí" v začarovaném kruhu vysvětlování o úžasných technologiích, nicméně ve finále zjistíte, že se zde téměř nic neděje, vyjma jednoho zoufale předvídatelného zvratu. Výslednému dojmu také moc nepomáhají toporné herecké výkony téměř všech zúčastněných, mezi něž se překvapivě řadí také Tom Hanks. Ale abych snímek The Circle jenom nehanil, musím uznat, že bravurně vykreslil onu zkorumpovanost lidí, kteří na veřejnosti podobné chování odsuzují a haní jej. Bohužel, to však na filmový koktejl čítající tak dlouhou stopáž vážně nestačí ani zdaleka. „Knowing is good, but knowing everything is better.“ ()

Galerie (138)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Kalifornii (USA). Jeden z videohovorů Annie (Karen Gillan) se pak natáčel ve Skotsku. (BMW12)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama