Reklama

Reklama

Epizody(3)

"Tut" odhaluje životní příběh egyptského faraona Tutanchámona (Avan Jogia), jednoho z nejproslulejších vládců v historii lidstva, a jeho nejbližšího rádce (Ben Kingsley). Tento ambiciózní a mimořádně napínavý seriál líčí cestu, po níž Tut kráčí k moci, a jeho zápas o to, aby Egypt dovedl ke slávě, zatímco je obklopen rádci, přáteli a milenkami, kterým nejde o nic jiného, než aby uhájili své vlastní sobecké zájmy. "Tut" otvírá okno do fascinujícího světa plného srdceryvných romancí, tuhých bitev, politických intrik, konspirace, žárlivosti a četných vražd, čímž nám dokazuje, že doba slavného faraona se od našich časů příliš nelišila a že vláda tohoto nejmladšího egyptského panovníka bude navěky vyznívat jako skutečné životní drama. (Film+)

(více)

Recenze (48)

ludva10 

všechny recenze uživatele

Pokud hledáte historický velkofilm, asi se podívejte po jiném filmu, tady to není takové velkolepé. A za mne je to dobře - není to přehnané, bojové scény pěkně udělané ( ač některé asi zbytečně brutální), herecké výkony slušné, děj celkem zajímavý, hudba pěkná. Co víc si přát. Pro mne příjemné překvapení od filmu, od kterého jsem vlastně nic nečekal. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Avan se pro tuhle roli prostě narodil, Ben Kingsley tradičně exceluje (tenhle typ rolí mu vážně jde, viz Ranhojič). Něco mi na tom nesedělo, možná to občas nesplňovalo moje požadavky na takový ten dobový vibe, ale i přes to hodnotím tenhle počin velmi kladně. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Když to běží na ČT2 tak jsem očekával něco historiky přesnějšího a žánrově vzdálenějšího k starověké růžové zahradě, ale mýlil jsem se. Vývoj došel tak daleko, že pomocí počítačových triků se můžou dělat i velkolepé podívané do televize, obsazení díky Benovi je fajn jenže celé to je prostě tak hloupé telenovelové a životopis Tutanchamona to opravdu není. Trochu místama překvapí brutalita ( rozříznuté břicho se střevy ) ale jinak bída - vztahovka jak Beverly hills 90210 protkáná celkem často milostnými scénami, ale takovými americkými, kde se dbá s naprostou precizností , aby divák nebyl šokován pohledem byť na jednu jedinou bradavku. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Traduje se, že sledování historických filmů způsobuje odborníkům bolení hlavy. V tom případě by se měli této minisérii velkým obloukem vyhnout, protože by podstupovali vážné zdravotní komplikace. I to málo, co se o Tutanchamonovi a jeho panování ví, dokázali filmaři obrátit naruby. Místo historické podívané vznikla romantická dobrodružná pohádka. Pokud o takovou podívanou stojíte, nemusíte být zklamáni. Po stránce řemesla je to natočené solidně, výsledek vypadá dokonce o něco dráž než proinvestované peníze, což pro producenta takového snímku znamená poloviční vítězství. Osobně mi vadila všudypřítomná naivita a barvotiskovost, vzdal jsem to po zhlédnutí jediného dílu. Nemám rád filmy, kde je důležitější vizáž než jeho obsah. Celkový dojem: 35 %. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Opulentní minisérie, která v popředí asi tak tří reálných historickýc postav rozjiždí intrikářskou show stylu džejárovskýho Dallasu. Nebýt pár eRkových řezeb a sladké Sibylle Deen, bylo byl to asi nepozeratelné, a to i díky příšernému českému dabingu, ale tahkle jsem u toho kupodivu vydržel všecky tři díly. Doporučit nemůžu, tohle může být dle subjektivních preferencí od jedné do čtyř. Za mě 50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Všetky šperky v sérii Poggioli nechal vyrobiť v Taliansku, v klenotníckom dome v Ríme, pretože proces ich smaltovania bol veľmi komplikovaný: "Myslím, že toto je prvý film na svete, ktorý dáva divákom skutočný pocit úrovne rafinovanosti ručne vyrábaných egyptských šperkov, ktoré nosili aristokrati v tej dobe.“ (Arsenal83)
  • Napriek tomu, že Tutanchamon (Avan Jogia) je ukázaný ako mužný a bojovný človek, bitiek sa s veľkou pravdepodobnosťou nezúčastňoval. Tutanchamon mal na jednej z chodidiel zdeformovanú kosť, možno geneticky, čo pravdepodobne spôsobilo, že kríval. Bol pochovaný s mnohými palicami, ktoré sa používali na podpieranie pri chôdzi. (Arsenal83)
  • Vo filme je ríša Mittani ukázaná ako Tutanchamónovi najväčší nepriatelia, avšak v tom čase už bola v úpadku a na pokraji rozpadu - najväčšími nepriateľmi Egypta boli Chetiti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama