Reklama

Reklama

Příběhy slavných - Série 8 (2007) (série)


O zelených očích Krásné paní (S08E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Od prvních dětských kroků, přes rodinné zázemí, až k herecké kariéře se v portrétním dokumentu režiséra Jána Nováka rozkrývá osud krásné zelenooké herečky Evy Jakoubkové. Stanislav Zindulka přirovnal její duši k orosené pavučině, její přátelé mluvili o světle, které ji provázelo. Kontroverzní vztah k otci, okouzlení staršími muži, velká empatie vůči slabým a nemohoucím, důvěřivost a bohémství, které se nejvíc rozvinulo v manželství s Petrem Novákem – to jsou základní momenty její charakteristiky, ve svých vzpomínkách je zmiňují Hana a Petr Ulrychovi, John Bok, Eva Miláčková-Vildmanová, Radka Dulíková, Karel Richter, Stanislav Zindulka a další z řady přátel i kolegů. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišla jsem na svět, abych žalovala, že z krásy ve světě dostala jsem málo, z radosti života se mi nedostalo  štěstí jsem si neurvala že musela jsem bdít, když jsem chtěla snít, a plakat, když se mi chtělo smát. Jen to nevím: proč jsem musela žít a proč umírat. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hezky udělaný dokument o krásné herečce, která příliš brzy zmizela z obrazovek a dala přednost bohémskému způsobu života. Ve filmu se dozvíte také její cestu na dno společnosti a okolnosti, které pravděpodobně vedly k její nevyjasněné smrti. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument z cyklu Předčasná úmrtí. Na začátku to vypadá na tradiční dokument, ale postupem času to nabere grády a především posledních 10 minut je nesmírně zajímavých, snad až napínavých. Povedený dokument o krásné herečce, jejíž brzký odchod ze světa i jeviště byl hodně zbytečný a osudový. Hudební režie: Vladimír Chrenovský ()

Una111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem dobře udělaný dokument. - - - Ale upřímně řečeno, nemám ráda tyhle filmy o soukromí filmových hvězd. A když se zcela výjimečně na nějaký takový podívám, znovu si potvrdím, že není o co stát. Všechny ty přecitlivělé duše, které bez popularity za každou cenu, bez milostných afér, alkoholu, drog, antidepresiv a nevím, čeho všeho ještě, nemohou žít, strhávají svými excentrickými životy na sebe pozornost médií a pro mnohé své fanoušky pak představují ideál, jak by člověk mohl/chtěl/měl utvářet svůj vlastní život. Jaká bída! ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Báseň, kterou Eva Jakoubková recituje, je sociální balada „Služka“ od Laca Novomeského. (sator)

Reklama

Reklama