Reklama

Reklama

Chmelnice: Visací zámek

(koncert)
všechny plakáty

V Klubu 007 na Strahově. Punková skupina Visací zámek byla založena na konci roku 1982. Spolu s Pražským výběrem a Jasnou pákou se okamžitě stala čelním představitelem tzv. „nové vlny". Problémy s komunistickým režimem zabránily vydávání jejích desek až do Sametové revoluce. Její první nahrávky vydané v roce 1990 se prodalo přes 40 000 nosičů a o osm let později byla skupina nominována na cenu Grammy v oblasti „hard and heavy". V roce 1992 byl také natočen Českou televizí dokument režiséra Petra Zelenky Visací zámek 1982–2007. Její album s názvem Zámkománie obsahuje ty nejlepší skladby z předešlých desek a dvě nové nahrávky. V pořadu se skupina představila v Klubu 007 na Strahově v cyklu Chmelnice. Zazněly mj. písně Pod lavinou, Dopravní značky, Cigára, Spermie a Neumětel kovový. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Visací Zámek mám hodne rád. Považujem ich za najlepšiu českú punkovú hudobnú skupinu. Avšak koncert, ktorý odohrali v roku 1998 v pražskom rockovom klube 007 sa mi moc nepozdával. Zbytočne veľa kecov, nie moc dobrý zvuk, nemasné neslané publikum a i členovia kapely sa mi zdali akýsi unavení. Skrátka videl som už Visáčov v lepšej forme a na divokejších akciách. Jedinečnou záležitosťou na tomto titule však je ostrý striptíz, ktorý počas vystúpenia predviedla dobre stavaná sexi samica. *** ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Visací koncert na Strahově je asi jen pro fanoušky kapely. Oživení nápady typu utkání ve stolním hokeji komentované populárním televizním sportovním redaktorem sice pobavily, ale jiné legrácky už mě moc nebraly, jen to koncertu ubíralo drajv. Také ukázka z naučného videa o spermiích a vajíčku během striptýzu mi přišla už jako režisérovo předvádění se na úkor kapely. ()

Reklama

Reklama