Reklama

Reklama

Pokémon: Detektiv Pikachu

  • USA Pokémon: Detective Pikachu (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Historicky první hraný film o Pokémonech s názvem Pokémon: Detektiv Pikachu vychází z fenoménu Pokémon – jedné z nejpopulárnějších multigeneračních zábavních značek všech dob. Fanoušci z celého světa si nyní mohou na stříbrném plátně užít dobrodružství s Pokémonem Pikachu tak, jako ještě nikdy dřív. Pikachu se představí v roli detektiva Pikachu, Pokémona, kterému není rovno. Ve filmu se kromě něj objeví celá plejáda oblíbených postaviček Pokémonů, každá se svými unikátními schopnostmi a povahou. Příběh začíná záhadným zmizením špičkového detektiva Harryho Goodmana, které přiměje jeho jedenadvacetiletého syna Tima, aby začal pátral po tom, co se jeho otci stalo. V pátrání mu přitom asistuje parťák jeho otce, detektiv Pikachu – okouzlující a vtipnými poznámkami sršící superslídil. Když Tim a Pikachu zjistí, že jsou výjimečným způsobem předurčeni k vzájemné spolupráci, spojí síly a vrhnou se vstříc vzrušujícímu dobrodružství, aby celé té spletité záhadě přišli na kloub. V neony ozářených ulicích pulzujícího moderního velkoměsta Ryme City, kde lidé a Pokémoni žijí bok po boku v hyper-realistickém světě, společně hledají stopy a setkávají se s pestrou směsicí Pokémonů. Postupně ovšem začnou odkrývat šokující plán, který by mohl zničit stávající mírové soužití a ohrozit celý vesmír Pokémonů. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (392)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Celý tento fenomén, okolo mňa v minulosti preletel. Ale neodsudzoval som ho ( až do doby Pokémon Go ). Tento hraný celovečerák ma ale pobavil. A zrejme to bude len a len vďaka Ryanovi Reynoldsovi ( hlasovo ), ktorý si tu opäť púšťa pusu na špacír a zrejme jeho Deadpoolovské ego bude preňho podobne štipľavý bič, ako bol pre Johnnyho Deppa Kapitán Jack Sparrow. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem Pokémony miloval, každou sobotu a neděli jsem vstával v 6h ráno, jen abych se v televizi mohl na ten seriál podívat. Teď přišlo zpracování do celovečerního filmu, a to hraného. Byl jsem zvědav, jak tvůrci zvládnout takovou náročnou látku zpracovat do celovečeráku. A myslím, že se jim to povedlo. Vizuální ztvárnění Pokémonů je úžasné a ta harmonie mezi Pokémy a lidmi skvěle ladí. Jen jsem trošku čekal jiný příběh, kde uvidíme i nějaké souboje Pokémonů a tak. V tomhle vidím trošku nevyužití potenciál. Každopádně ale hlavně s blížícím se závěrem se to skvěle rozjelo, děj začínal nabírat grády a nakonec to mělo skvělé vyústění i souboje. Pikachu se snažil být vtipný, hlavní hrdinové také celkem sympatičtí, takže já tomu dávám 3,5*. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pro mě letos nejočekávanější film. Jako malej sem seriál zbožňoval, sbíral karty i nálepky do alba a už tři roky smažím PoGo. Prakticky je to můj největší koníček i když poslední dobou spíš už jen na cestách do práce. Příběh je hodně jednoduchý a je možná škoda, že cílí na mladší diváky, jelikož fanoušci Pokémonů jsou převážně starší ročníky, ale i tak to všechno krásně šlape. Efekty jsou parádní, svět lidí a Pokémonů je vytvořený skvěle a působí místy jako noir sci-fi smíchaný s nějakým animákem od Pixaru. Pokeši jsou roztomilý a Pikachu vedený hlasem Ryana Reynoldse vede na celé čáře. V ději se občas vyskytne menší blbost (hlavní hrdina seběhne třicet pater za třicet vteřin, při chycení Mewtwo je nechají jen tak odejít) a takových chyb tam ještě pár je, asi se taky dost stříhalo, takže do druhého dílu víc akce, víc Pokémonů a přitlačit na pilu PG ratingu, ale díky finálnímu twistu si to silnou čtyřku zaslouží. Pátá hvězda je za moji lásku k látce a skvělýho Reynoldse. Letos se chystám do kina už jen na Sonica a druhé IT. Objektivně 75%, subjektivní pocit 100%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda toho "tradičního" digitálně přebordeleného konce. Začátek příjemně navnadí, ale pak se vlastně nic nevyšetřuje, zápletka je průhledná a přehnané triky tu doposud budovanou atmosféru pohřbí. Ale potěšilo mě, že to není ťuťu ňuňu naivní, postavy (až na šéfa policie) se chovají vcelku rozumně, a samotný ten svět je docela příjemný, a ne dětinský. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

4 čuráci na scénáři k této nesledovatelné píčovině vyšívali a tohle má být jako výsledek? V útlém dětství jsem hltal Pokemony natolik, že jsem si zapamatoval všech 150 jmen a ráno si kvůli nim nastavoval budík. Kdybych již tehdy prokoukl, že má moje anakonda multifunkční využití, tak jsem si jistý, že bych ji u tohoto seriálu občas i proháněl, jak moc se mi líbil. Po letech jsem si chtěl své dětství připomenout tímto kouskem a nestačím zírat, jakou zdegenerovanou sračku si pro nás čuráci tvůrci připravili. Dokonce jsem si rozhodl dopřát i 3D zážitek, takže místo píčoviny jsem viděl píčovinu ve třech rozměrech. Už z úvodu jsem měl neblahý pocit, že jsem se uvrtal do něčeho otřesného. Úplně všechno v této sračce je špatně. Od obsazení jakéhosi nemotorného a herecky neschopného melancholického teen šimpanze do hlavní role, přes nadpozemsky debilně napsaný děj, až k naprosto ubohým pokusům o humor. Velice brzy jsem se rozhodl snímek sledovat zrychleně, aby mi ta nesnesitelná sračka rychleji utíkala. Dobře si někam poznačte jména 4 scénáristů, protože ti jsou ztělesněním vrcholné debility a absolutní autorské neschopnosti. Z původního námětu odpárali všechno, co tam kdy bylo dobré (lovení Pokémonů a jejich souboje) a namísto toho tam přidaly nápady a prvky, které dobré nejsou (čurácky otravný a totálně neschopný negr v hlavní roli). Ten zmrd musel vykouřit čůráky snad celému Kuk lux klanu, aby dostal příležitost zkurvit náladu tisícům diváků. Doufám, že už toho píčuse nikdy v ničem neuvidím. Taktéž rezignuji na všechny filmy, kde uvidím jména těch 4 prznitelů kinematografie. Těžce nevydařená sračka, která nemá ve světe příliš obdoby. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (18)

  • Film vznikl na podkladě hry „Detective Pikachu“ od společnosti Nintendo. (P. J. D.)
  • Než Tim (Justice Smith) vypne televizy v otcově bytě, můžeme si všimnout, že v ní hraje fiktivní film ze Sám doma (1990) – „Angels with Filthy Souls“. (SeBig)
  • První zmínka o mluvících Pokémonech se objevila už v roce 1996, ale Game Freak nebyl spokojen s mluvícími pokémony. (petr.koca)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

30.03.2020

Kultovní automatová hra Dragon’s Lair dostane svoji vlastní filmovou adaptaci. Práva získal po asi roce jednání streamovací gigant Netflix, a do hlavní role obsadil herce Ryana Reynoldse. Tomu přitom… (více)

Neviditelný vystrašil i Sonica

Neviditelný vystrašil i Sonica

02.03.2020

Nový horor Leigha Whannella (Upgrade) Neviditelný s Elisabeth Moss (Mad Men) má za první víkend v kinech krásných 49,2 milionů dolarů celosvětově a sesadil tak ve Státech dosavadního krále box office… (více)

Reklama

Reklama