Reklama

Reklama

Pokémon: Detektiv Pikachu

  • USA Pokémon: Detective Pikachu (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Historicky první hraný film o Pokémonech s názvem Pokémon: Detektiv Pikachu vychází z fenoménu Pokémon – jedné z nejpopulárnějších multigeneračních zábavních značek všech dob. Fanoušci z celého světa si nyní mohou na stříbrném plátně užít dobrodružství s Pokémonem Pikachu tak, jako ještě nikdy dřív. Pikachu se představí v roli detektiva Pikachu, Pokémona, kterému není rovno. Ve filmu se kromě něj objeví celá plejáda oblíbených postaviček Pokémonů, každá se svými unikátními schopnostmi a povahou. Příběh začíná záhadným zmizením špičkového detektiva Harryho Goodmana, které přiměje jeho jedenadvacetiletého syna Tima, aby začal pátral po tom, co se jeho otci stalo. V pátrání mu přitom asistuje parťák jeho otce, detektiv Pikachu – okouzlující a vtipnými poznámkami sršící superslídil. Když Tim a Pikachu zjistí, že jsou výjimečným způsobem předurčeni k vzájemné spolupráci, spojí síly a vrhnou se vstříc vzrušujícímu dobrodružství, aby celé té spletité záhadě přišli na kloub. V neony ozářených ulicích pulzujícího moderního velkoměsta Ryme City, kde lidé a Pokémoni žijí bok po boku v hyper-realistickém světě, společně hledají stopy a setkávají se s pestrou směsicí Pokémonů. Postupně ovšem začnou odkrývat šokující plán, který by mohl zničit stávající mírové soužití a ohrozit celý vesmír Pokémonů. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 7

Recenze (393)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keď toto oznámili chytal som sa za hlavu a hovoril si, že to už aká konina ich napadla točiť pokémonov, určite je aj lepší film do čoho investovať. Ani trailer ma nepresvedčil o opaku a furt som si myslel, že to bude somarina, ale tak prečo si to nepozrieť, keď som voľakedy na tom fičal aj ja. Ach, pamätám časy, keď som mal celý album pokémonov, dokonca aj tých strieborných a zlatých...ale dosť spomínania, vychýlili sme sa s kurzu. Kde som to skončil. Jaj už viem, takže som sa na to ako bývali milovník, týchto japonských postavičiek pozrel. A bol som celkom prekvapený. Nie s toho ako to vyzerá, vizuálom si ma to nezískalo, ale skôr tým, že tento film funguje a dokáže naservírovať nielen dávku nostalgie, ale aj vtipne momenty. Príbeh nebol zlý mal čím zaujať a celkom je dosť sranda sa na to pozerať a menovať si s frajerkou všetky tie mená pokémov, ktorých sme poznali a zároveň sa predbiehať kto pozná viac. :) Lenže to bol iba úvod. Potom to nadšenie prešlo a ostal už iba film, ktorý dokáže zabaviť, je vtipný a dobre plynie, ale že by ma strhol to nemôžem povedať. Na druhu stranu ani som sa nenudil. Casting sa vydaril, mladý Smith potiahol v pohode, Pikachu mu dobre sekunduje (obzvlášť v slovenskom dabingu to ma gule). Som zvedavý s čím sa vytiahnú v dvojke, ale nemám pocit, že už niečím svet pokémonov dokáže prekvapiť. Toto bavilo aj príbehom aj vtipmi. 70% - 3* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pro mě letos nejočekávanější film. Jako malej sem seriál zbožňoval, sbíral karty i nálepky do alba a už tři roky smažím PoGo. Prakticky je to můj největší koníček i když poslední dobou spíš už jen na cestách do práce. Příběh je hodně jednoduchý a je možná škoda, že cílí na mladší diváky, jelikož fanoušci Pokémonů jsou převážně starší ročníky, ale i tak to všechno krásně šlape. Efekty jsou parádní, svět lidí a Pokémonů je vytvořený skvěle a působí místy jako noir sci-fi smíchaný s nějakým animákem od Pixaru. Pokeši jsou roztomilý a Pikachu vedený hlasem Ryana Reynoldse vede na celé čáře. V ději se občas vyskytne menší blbost (hlavní hrdina seběhne třicet pater za třicet vteřin, při chycení Mewtwo je nechají jen tak odejít) a takových chyb tam ještě pár je, asi se taky dost stříhalo, takže do druhého dílu víc akce, víc Pokémonů a přitlačit na pilu PG ratingu, ale díky finálnímu twistu si to silnou čtyřku zaslouží. Pátá hvězda je za moji lásku k látce a skvělýho Reynoldse. Letos se chystám do kina už jen na Sonica a druhé IT. Objektivně 75%, subjektivní pocit 100%. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pokémon: Detective Pikachu" hodnotím ako kvalitne spracovaný film. Myslím si, že je to aj pre fanúšikov Pokémon aj pre nováčikov. Určite stojí za pozornosť a má svoje vynikajúce momentky. Čo by som na filme vyzdvihol najviac? Rozhodne hovorím, že vizuálna stránka filmu. Všetci pokémoni vyzerajú skvele animovaní, vyzerajú veľmi verne ich predlohám a pôsobia na mňa veľmi skutočne. Je to asi to najbližšie, čo by som si dokázal predstaviť ako pokémonov v reálnom živote. Klobúk dolu pred animátormi. Odviedli fantastickú prácu. Postavy príbehu sú podľa mňa tiež celkom dobré. Exceluje tu hlavne Pikachu. Fantastický výkon. Už sa teším, až si pozriem film opäť v originálnom zvuku, aby som si mohol vypočuť Ryana Reynoldsa. Každopádne si myslím, že aj slovenský Pikachu pôsobí veľmi uveriteľne a skutočne. Skvelá práca. Náš hlavný hrdina až tak veľmi zaujímavý ale nie je. Justice Smith nijako extra nevyniká. Jeho výkon je okey, ale určite by som si skôr predstavil do hlavnej role niekoho iného. Kathryn Newton je na tom o niečo lepšie. Jej výkon je celkom dobrý a jej postava vie priniesť aj nejaký dobrý humor. Čo sa ostatného týka, tak zloduch filmu je okey, no jeho plán je skutočne zaujímavý. Len je veľmi predvídateľné, kto vlastne tým zloduchom bude. Ale vedel ma film aj miestami trošku zmiasť. Takže nejaké triky na nás predsa len vytiahne. A funguje to. Príbeh je miesto, kde to trošku hapruje. Je to celkovo trošku predvídateľné, má to pár klišé momentiek a vieme ako to nakoniec celé dopadne. Na pozeranie každopádne odporúčam. Ak ste fanúšik pokémonov, podľa mňa to zožeriete. Ak nie, možno vás to nebude až tak baviť, no má to čo ponúknuť. Hodnotenie: B+ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel dost prumer. Pribehove se nekona nic extra, je tu sice par jakoze zvratu, ale vetsinou lehce predem odhalitelnejch, snazi se to o trochu mysteriozni atmosferu, ale to se moc nedari a tak zbejva jen sledovani Pokemonu zijicich bok po boku s lidma, sem tam nejaka akce a sem tam nejakej forek. Bohuzel akce tu je fakt minimum, coz je skoda, protoze je docela povedena a trikove to taky nijak neurazi, i kdyz nektery Pokemoni jsou lehce odflakly. Co se tyce foru, ty zajistuje ocekavane hlavne Pikachu, kterej se snazi hlaskovat, sec mu sily staci a sem tam se trefi, ale vetsinou to je spis jen na drobny pousmani. Nejakej vylozene genialni for tu je asi jen jeden - Mim, to bylo fakt dokonaly. Skoda, ze Justice Smith je takovy drevo, dat sem nekoho sympatictejsiho/charismatictejsiho, mozna to mohlo bejt o uroven lepsi. Takhle sice lehce funguje nostalgie, kdy po letech clovek zase vidi "stary znamy" z animaku, co kdysi bezel v sobotu rano v televizi, ale celkove to bohuzel vic nez 3* neda. Ale jako takovej pohodovej rodinnej film vlastne proc ne. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tim přijíždí do města, kde vedle sebe žijí lidé a Pokémoni. A chce zjistit, co se stalo s jeho otcem. A k ruce dostane nečekaného parťáka, Pikachua, který dovede mluvit. Sice mu rozumí jen Tim, ale i to se hodí… Pokémon: Detektiv Pikachu je velkolepá rodinná zábava, plná Pokémonů, kteří ovšem svou roztomilostí nezvládají zakrýt fakt, že film má dost okoukaný příběh a ne moc zajímavé lidské hrdiny. Fandové Pokémonů budou spokojení, protože po plátně se jich prohání fakt hodně. Ty ostatní ale čeká jen přinejlepším průměrná zábava s fajnově ukecaným Ryanem Reynoldsem. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (18)

  • První zmínka o mluvících Pokémonech se objevila už v roce 1996, ale Game Freak nebyl spokojen s mluvícími pokémony. (petr.koca)
  • Propojení se seriálem Pokémon (od r. 1997) a tedy kánonem zajišťuje Mewtwo, se kterým se setkal Ash v animovaných filmech. (LordArthas)
  • Filmový štáb úzce spolupracoval s The Pokémon Company, aby zajistil maximální věrnost předloze. Samotný Ken Sugimori dohlížel na umělecké koncepty a také u natáčení byl přítomen speciální expert na téma Pokémonů. Byl třeba kladen důraz, aby poukazování na jednotlivé Pokémony bylo ve správných rodech (v případě Bulbasaura „to“, jelikož jde o bezpohlavní druh), nebo aby co nejvíce odpovídala i váha. Například Psyduck váží okolo 18 kg a i když tuto váhu filmaři pro účely natáčení snížili, Kathryn Newton (Lucy) přesto měla zejména v akčních scénách co dělat, aby své „břímě“ utáhla. (Ryuuhei)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

Automatová hra Dragon’s Lair dostane film

30.03.2020

Kultovní automatová hra Dragon’s Lair dostane svoji vlastní filmovou adaptaci. Práva získal po asi roce jednání streamovací gigant Netflix, a do hlavní role obsadil herce Ryana Reynoldse. Tomu přitom… (více)

Neviditelný vystrašil i Sonica

Neviditelný vystrašil i Sonica

02.03.2020

Nový horor Leigha Whannella (Upgrade) Neviditelný s Elisabeth Moss (Mad Men) má za první víkend v kinech krásných 49,2 milionů dolarů celosvětově a sesadil tak ve Státech dosavadního krále box office… (více)

Reklama

Reklama