Reklama

Reklama

Broskve

  • Dominikánská republika Melocotones (více)

Obsahy(1)

Snímek se odehrává kdesi v Karibiku, v budoucnosti, která nikdy nebyla. Diego a Laura si vyrazí na společný víkend v naději, že se jim podaří oživit svůj uvadající vztah. Záhy po příjezdu však zjistí, že je jejich motel zcela opuštěný. Diego, který se jen tak nevzdává, se pokusí znovu získat Lauřinu náklonnost. To se mu však nedaří a příjezd Lauřina bývalého přítele Sandra zhatí Diegovy šance na usmíření úplně. Diego znovu a znovu prožívá své selhání a pokusí se udělat všechno pro to, aby získal Lauru zpět – i kdyby to znamenalo soupeřit s různými verzemi sebe sama při cestování časem. (Cinemax)

(více)

Recenze (8)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

A je to tady, viděl jsem film z Dominikánské republiky a teď už můžu umřít s klidným svědomím, že v oblasti filmového diváctví jsem se dostal do jiné dimenze. On i tenhle film byl neuvěřitelnej časovej čurbes, musím přiznat, že jsem se občas ztrácel v překladu, v obrazu i v postavách, ale srát na to, vzít si tři herce někam do dominikánský prdele a tam udělat takový romantický scifi čoromoro to se teda hned tak nevidí. Počítám, že za chvíli se sem nasere se svým meganázorem i malarkey a další místní zmrzlináři a oni ti tady k tomu taky řeknou svoje. Za sebe jednuše - nic podobnýho si ještě neviděla je je na tobě jaký zaujmeš postoj. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě to i přes pár vtipných scén (i když musím přiznat, že ne všechny mi přišly vtipné) celkem nudilo, ale jakmile se rozjela ta časová smyčka, začalo mě to bavit. A možná bych dal i vyšší hodnocení, kdyby tam bylo srozumitelnější, kdo je kdo a kdyby to bylo víc a silněji propracované. Takhle je to celkem dobrá komedie a na to, že je to z Dominikánské republiky, i docela solidně udělaná sci-fi (včetně těch robotů), která sem tam umí některými nápady nebo vynálezy pobavit, ale zároveň to není nic extra, co by ve mě zanechalo nějaké výraznější dojmy, nicméně uznávám, že příjemné to je a zhlédnutí určitě nelituji, spíš naopak, jsem za něj hodně rád. Jen si úplně nejsem jistý, jestli jsem správně pochopil ten konec... Silné 3* ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hříčka, které by více slušela knižní podoba. 1) Snímek mi připomíná 7. cestu z Hvězdných deníků Iljona Tichého od Stanislava Lema. Lem je neskonale lepší. 2) Vadí mi nepříliš přehledné nakládání s dvojníky a časovým paradoxem. 3) 30letý Barceloňan Peter Vives (současný milenec Diego) se mi více líbí bez vousů nebo jen s třídenním strništěm. 36letý Argentiňan Joaquín Ferreira (bývalý milenec Sandro) své sexy tělo nijak nepředvedl a obecně na mě oba v tomto snímku působili dost asexuálně. Zřejmě režisér a scenárista 28letý Héctor Valdez z Dominikánské republiky na to moc nehledí. 4) Stejně byly nejlepší umělé broskve z Emmetu a tekuté kondomy ve spreji. 5) Dominikánskou premiéru mám za sebou. Teď ještě nějaký film z Vanuatu. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

FILMOVÝ SCI-FI MARATON 2023 – země č. 35: DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA: Motiv časové smyčky v rámci romantické komedie není sám o sobě ničím novým, ale musím uznat, že Héctor Valdez projevil jako režisér a scenárista kreativitu mj. zakomponováním vědeckého přístroje do zápletky a s každým dnem pak i nečekaným postupným se množení minulých já hned dvou ze tří zásadních postav... Takže jde o celkem slušnou zábavu, zasazenou navrch do svérázného futuristického světa, který ozvláštňuje i hezky ztvárněný robotický roznášeč na kole, nějaký ten nevšední vynález na jídlo i pravidelně se objevující (v odlišném obrazovém formátu) šílené reklamy a videospoty budoucnosti. Pokud připočtu krásný barevný vizuál v snad všech širokoúhlých záběrech a docela sympatické herce, můžu mít z této kratší hravé sci-fi jednohubky pozitivní dojem. To i celkem mám, jen mi dost vadilo, že mimo ústřední sci-fi/fantasy prvek Broskve v jádru nejsou už od samotného začátku o ničem jiném než jen o sexu a sexuálně založeném vztahu a z velké části se tu napříč časovou smyčkou také nic jiného než sex (a vše kolem něj) neřeší. I přestože má film slušnou gradaci, nevyhne se momentu, kdy se mi s déle rozehranou opakující se situaci začal mírně omrzovat. Rozhodně jsem ale rád, že jsem tuto odlehčenou sci-fi z opravdu netradiční země mohl vidět. V rámci toho, čím se snaží být, špatná rozhodně není, byť k mimořádnému zážitku má značně daleko. [65%] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, jak Dominikánská republika v rámci filmové kinematografie udeřila. A tvůrci tu dokonce měli takové sebevědomí, že to rovnou pojali ve velkým a na scéně rozjeli stylový sci-fi námět, který sice popírá základní klauzule vesmíru, ale zase je opravdu stylový a místy dokáže i dobře bavit. No a jelikož se film líbil i uživateli Enšpíglovi, tak předpokládám, že by vysloveně nemusel, pro svojí ulítlost, urazit nikoho na této databázi. Za zkoušku tedy rozhodně stojí. Pokud by se Vám i tak nelíbil, tak se alespoň můžete chvástat tím, že jste viděli film z Dominikánské republiky. A kdo toto privilegium má? ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama