Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pád železné opony se blíží, ale v DDR o tom ještě nic nevědí. Náznaky tání tu jsou. V jednom z berlínských divadel nacvičují satiru, v níž důležitou roli hraje generální tajemník komunistické strany Erich Honecker. Herec Otto Wolf je mu díky špičkové prostetice ze západu k nerozeznání podobný. Namísto divadelního představení ho čeká mnohem náročnější role: bude muset proniknout do ústředí strany a vydat rozkaz, který zastaví krvavý zásah proti demonstrantům. Otto totiž zjistí, že jedním z nich je i jeho dcera. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Milé, svižné, vtipné, pozitívne. Rozhodne to za lístok do kina stálo, aj keď nezabudnuteľný zážitok to nie je. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Ukázkový způsob, jak se s grácií a humorem vypořádat s temnou minulostí. Precizní režie, skvělá atmosféra, scénář i herectví, ale hlavně úžasně ukočírovaná směsice žánrů. I když je zde uveden jen jeden, film má výbornou dramatickou část a dokonce i nenucenou formou zvládá ukázat bolševickou krutost a bezcharakternost (kontrast dvojího týmu fízlů od Stasi, jeden rozesměje, druhý docela zchladí či samotný čínský způsob potlačování demonstrace). Snímku nechybí ani žánr romantický, který je také nedílnou součástí této trochu ulítlé, ale i tak inteligentní a velmi povedené komedie. [Filmový klub Citadela - Litvínov] ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Němci se překonávají. 1) S detailní znalostí politické situace v NDR v roce 1989 bych asi ocenil některé vtipy více. Ale pořád je to humor poněkud těžkopádný a neohrabany...prostě německý. Grácii (komentátor mchnk****) jsem tu nenašel._____ 2) Úplně na konci je perfektní fór._____ 3) Líbil se mi 31letý Švýcar Marc Benjamin (Annin kluk Matti)._____ 4) Rozlučme se, milé děti, poselstvím hodného strýčka Ericha (Honeckera...poznámka pro neznalé): Vorwärts immer, rückwärts nimmer! Vždy kupředu, nikdy zpátky! ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

uměleckou hodnotu nemělo dílko pražádnou ale oceňuji ho tak vysoko proto, jakou srandu z toho vysekali.Kabaret o který se postarali herci,scénář byl poměrně slabota.Dokonce i kamera zabírala jako tehdy - věcně,bez filtrů a zběsilého švenkování.Já jsem se pobavila.I když téma je spíš tendenční ,tehdejší dobu dehonestovat ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, jak jsem se na tenhle film těšil, to tu bylo místy až nesnesitelně naivní. Dvě příběhové linky byly v tomto případě kvalitativně naprosto odlišné. Jedna byla o mladých a jejich cestě do Lipska za cílem demonstrace. Ta ze začátku působila hezky dobově, až z ní vzešla hrozná nuda, možná i vzhledem k nevýrazným hereckým rolím. Druhá, zábavnější, byla v rámci herce Otta, kterého hraje Jörg Schüttauf. Tam jsem se pobavil daleko více. Sice je ten humor takový těžko pádný, ale námět záměny herce s tamním komunistickým pohlavárem parádně odsýpala. Škoda, mohlo to podle mě být lepší a zábavnější. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama