Pokud sháníte peníze, panu Ducháčkovi stačí zdůraznit na kterémže to rohu mají ležet - a jsou tam ! Čeněk Šlégl opět v jedné z nezapomenutelných rolí.(28.4.2003)

Jeden z těch opravdu nezapomenutelných filmů s Burianem.(5.8.2005)

Prostředí advokátní kanceláře a aristokratického, zvolna potápícího se sídla, jsou prostředí, kde může Vlasta Burian rozehrát situace a gagy hodné jeho talentu...skvěle!(17.8.2002)

A opět je tady král komiků Vlasta Burian. "To je ptáček, pan Ducháček". Jo jo, pan Ducháček zařídí všechno. I úspěch každé komedie, ve které se Burian objeví.(31.7.2002)

Mistr Burian presne tak jak ho mame radi - vzdy ve stredu deni a vzdy okouzlujici.(7.8.2002)

Scénář: Václav Wasserman .. Burian to zařídil! Hodně dobrá komedie ze zajímavého prostředí advokátní kanceláře, ale Mistrova nejlepší to není.(29.3.2005)

Takovýho ptáčka, Ducháčka se nakonec vyplatí mít ve své advokátní kanceláři a ještě se báječnete pobavííte.(8.6.2006)

Není to sice úplně to nejlepší, co kdy Vlasta Burian natočil, ale i tak je Ducháček nadčasová záležitost a důkaz, jak skvělým komikem Burian byl. V tomhle filmu je to přeci stejné jako většinou - gagy a scény s Burianem 90%, scény bez Buriana 10% ... Geniální komik táhne celý snímek jako dobře promazaný osmiválec jeho oblíbeného sportovního kabrioletu Praga a ono to jako vždy bezvadně funguje... Všichni, včetně všude opěvovaného Čeňka Šlégla či Adiny Mandlové jenom přihrávají, jelikož hlavní hvězda je tu jen jedna - Jan Ducháček alias Mistr Burian, král českých komiků... Tohle nezestárne... ,,To je ptáček, pan Ducháček..."(20.11.2006)

Joke s Budhou a milostivou paní mě dostal.(26.6.2005)

Čtyřhvězda za starou existenci!(5.3.2006)

"A co tahle soška?" "To je bůžek." "To není milostivá paní?" Co dodat... 80%(22.2.2003)

Jeden z podařenějších filmů Vlasty Buriana.(3.4.2007)

Naprosto perfektni komedie, jeden z Burianovo nej filmu. Jako Duchacek totiz nejen dela svy klasicky forky, ale taky je pekne drzej a kazdyho urazi, takze parada. A samotnej pribeh je sice opet sta variace na stejny tema, ale rozhodne povedena. Uctivy poctivec.(14.9.2007)

To je ptáček, pan Ducháček :) Vlasta Burian, byl pán svého řemesla :) na staré československé komedie jsem sice nikdy nebyla.. ale "Burianovky" jsem nevynechala :)(3.4.2009)

Škoda, že nápad nebol vyžmýkaný na upútanie pozornosti a hlavne pobavenie diváka viac razantnejšie. Nápaditý scenár, Buriana chváliť nemusím a konečne sa nespievalo. 75%.(18.9.2006)

Jedna z dalsich slusnych komedii, ktoru najviac drzi na vrchole Vlasta Burian, pretoze jedine vdaka nemu sa tu najdu skvele, humorne dialogy. _______ Vlasta Burian - (Jan Damián Ducháček) +++ Ladislav Hemmer - (Dr. Jiří Faukner) +++ Milada Gampeová - (Alžběta z Rispaldiců) +++ Karel Máj - (Alžbětin syn Ervín) +++ Adina Mandlová - (Alžbětina dcera Julie) +++ Hudba: Eman Fiala +++(19.4.2011)

Jedna z nejlepsich komedii V.Buriana jaka existuje. Jeho filmy nejsou jen pro pametniky, jsou nadherne a dokazi pobavit jakoukoliv generaci.(7.9.2003)

Pozor, jde stará existence. Jak já tenhle film miluju! Vlasta Burian v nejlepší formě a zřejmě i v nejlepší roli, fóry, které vás dokáží rozesmát i dnes, situace, které nestárnou. To je Ducháček to zařídí, u mě nejoblíbenější film z naší černobílé éry. Vždy mi zvedne náladu, tím skvělým humorem. Proč se dnes takovéhle komedie netočí? Jak to, že se dnes nedokáže využít krásy českého jazyka a nenapíše se alespoň z poloviny vtipný scénář, jaký je zde? Kde se ztratili komici typu Vlasty? Na tyhle otázky já neznám odpovědi, ale vím, že tohle patří mezi nejlepší komedie, které jsem kdy viděl.(17.7.2007)

• Bebacek

Nechápu proč to Burianovi všichni tak žerou - označení král komiků beru jako frašku, udělat ze sebe idiota umí skoro každý. Z té jeho přehnané gestikulace a mimiky, z toho žvatlání, pitvoření se a improvizace za každé situace se mi žaludek obrací. A Adinka? Peroxidové vlásky a umělý úsměv ještě není všechno. Hooodně velký přežitek.(25.4.2008)

Zřejmě typická hra standardního reperoáru Burianova někdy až příliš lidového (v tomto ohledu vlastně podbízivého) divadla naplno naznačuje přednosti i slabiny podstatné části Burianovy tvorby. Vedle vrcholů, jimiž tradičně v Burianových filmech jsou sám Vlasta Burian a Jaroslav Marvan, se objevuje poměrně pestrá galerie výkonů od profesionálních (Šlégl, Trégl, Fiala, Pištěk) po vysloveně figurkařící (Mandlová, Sedláčková, Hemmer) nezřídka na rozmezí neumětelství a a vědomé či nevědomé parodie. Skřípající fabule i plačící scénář dovršují tuto směs velkého umění a fatálního diletantismu do jednoho z nejlepších burianovských filmů, jehož poselství lze nejlépe vyjádřit parafrází úvodního gagu: Burian to zařídí! I tentokrát.(25.8.2007)

<< předchozí 1 2 3 4 5 7 9