Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 14

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 14

Recenze (794)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Láskyplná exploze nápadů očividně milující nejen Spider-Mana, ale komiksy vůbec. Animace je velmi originální, stylizace mnohdy přímo šílená, ale zároveň šíleně působivá, a když si myslíte, že nemůže přijít nic bláznivějšího, přijde to. Co je ale z mého pohledu nejdůležitější - nejde jen o komedii utrženou ze řetězu. Film je totiž stejně silný, ne-li silnější, v tichých osobních scénách, ve kterých se ke slovu dostanou emoce. Je to zkrátka proklatě zábavná a opravdu povedená podívaná s dojemným věnováním stvořitelům Lee a Ditkovi. A raději ani nechci vědět, kolik detailů mi napoprvé uteklo. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak se Lord a Miller poté, co je neslavně vyhodili z natáčení starwarsovského Sola, dočkali satisfakce. Paralelní světy jsou nejlepší komiksový film od Logana. A fakt, že je animovaný, ho vůbec nedrží zpátky. Tvůrci naopak žánru a techniky využívají k tomu, aby film vypadal co nejvíce jako komiksová políčka. A daří se to náramně. Obdivuju i fakt, že sladili několik velmi odlišných stylů (manga, noir, klasické cartoon animáky...). Je zkrátka vidět, že za tímhle dílkem stojí hodně práce, nasazení a že na něm dělali lidi, kterým na výsledném díle hodně záleží. Postavy jsou sympatické, nechybí napětí, skvělý humor i zajímavé akční scény. Plus je tu několik velmi milých překvapení. Velký palec nahoru. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"That person who helps others simply because it should or must be done, and because it is the right thing to do, is indeed without a doubt, a real superhero." _____________ Kdo by to byl řekl, že právě animák se Spideym bude revolučním milníkem animovaného řemesla. Opak se však stal pravdou. Jaktěživ jsem totiž v animovaném filmu neviděl tolik geniálních detailů a umělecké invence – každému jednotlivému rámečku byla věnována náležitá péče [tenhle film je totiž defeinice pořekadla "every frame a painting"], a proto není divu, že mizanscéna má ihned několik animačních vrstev, kde každá z nich má odlišný kreativní význam [kombinace 3D, 2D a stop-motion animace kombinující komiksovou stylizaci], a na první pohled je nedokáže lidské oko ani zaznamenat. Co dodat? Into the Spider-verse je bez debat esence komiksového filmu, převratný mezník animovaného žánru, a celkově instantní fan-service, o kterým se nikomu ani v těch nejdivočejších snech nesnilo – natožpak těm věrným fanouškům, kteří v dětství každou sobotu ráno po teleshoppingu s Horstem Fuchsem sledovali animovaná dobrodružství Pavoučího muže. Zkrátka, jde o dechberoucí audiovizuální zážitek, který nemá sebemenší obdoby či konkurenci. Miles Morales má jedinečný ambice a potenciál na to chopit se pochodně a vést další kinematografickou štafetu vstříc pavučinám budoucnosti. Stan Lee by byl pyšnej. Spider-vepř to zabil. It's just about the leap of faith :))) ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá origin story v dechberoucím a technicky unikátním provedení s kupou velmi sympatických a neokoukaných postav. Při prvním zhlédnutí jsem se nebyl schopen plně naladit na fanouškovskou vlnu, ale po druhé projekci jsem nejnovějšímu Spideymu propadl a mohu s klidným svědomím prohlásit, že se skutečně jedná o výjimečné (nebál bych se říct doslova revoluční) animované dílo, které otevírá pomyslná dvířka do Hollywoodu dalším audiovizuálně odvážným divočinám, které si užijí jak prckové, tak i odroustlejší generace. Nejlepším Spider-Man pro mě však zůstává Raimiho druhé pavoučí dobrodružství, které považuji za jeden z pomyslných vrcholů komiksových adaptací na stříbrném plátně. 9/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Od dob Speed Racera sourozenců Wachowských první film, který koncepčně pracuje s barvami a který každou scénou uchvacuje svou formální a stylovou kreativitou, ale také uhrančivou kinetičností. Na poli animace navíc neskutečné zjevení, které v rámci celovečeráků nemá žádného genealogického předchůdce. Kořeny tohoto unikátního snímku, potažmo jeho jednotlivých postupů leží spíše ve videohrách či online videích, ale přesto nenajdeme žádný jiný jeden titul, který by je totožným způsobem spojoval. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Scenárista a producent Phil Lord v jednom z rozhovorů uvedl, že již při psaní scénáře filmaři pomýšleli na obsazení Lily Tomlin do role tety May. (jezurka42)
  • Ve snímku byla použita kombinace počítačové animace s ruční kresbou. To zahrnovalo hned několik unikátních animačních technik a technologií, které si studio Sony rozhodlo následně patentovat. (CrypzzXD)
  • Spider-Gwen není nijak vytrénovaná bojovnice, veškerý svůj um nakoukala z televize. (gecko)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama