Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 6

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (794)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ač se k filmu vracím s několika denním odstupem, tak jsou emoce, které ve mně Sony vyvolalo naprosto autentické. Až na epileptický začátek Spider-Verse potvrzuje domněnku, kterou jsem si vytvořil při prvním traileru. Neortodoxní a dokonalá animace totiž bez problému strčí do kapsy 3 Venomy (ty filmové), a nastavuje extrémně vysoko laťku i skvělým DC animákům. Scénáristické duo, které má společně na svědomí například druhou Jump Street (navíc Phil Lord napsal i dokonalé "Trakaře" a Lego Movie) vytvořilo neuvěřitelně komplexní svět plný sympatických postav, emocí i skvělého příběhu.Nejvíce prostoru pak logicky dostává Miles Morales (jehož strejda se objevil i v Homecomingu - Donald Glover) a klasický Spidey (Peter Parker). Chemie jednoduše funguje, a navíc se nevytrácí ani ve chvíli, kdy dorazí Spider-Gwen a v 2/3 filmu i zbytek pavoučího ansámblu. Tam potěší hlavně Peter Porker (skvělý český překlad Petera Párka). Noir a Peni už nemají dostatečný prostor na to, aby vynikli. Cameo Stana Lee je potom jedním z nejsmutnějších momentů filmové historie a doslova vás donutí k pláči. Co více říct... Amy "Packal" to výjimečně dokázala a já jsem přímo nadšen! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Spider-Man na LSD. Hodně originální jízda nonstop hýřící nejrůznějšímí vizuálními i dějovými nápady, až je to občas skoro neusledovatelné a možná i malinko přeplácané. Každopádně komiksovější film aby člověk pohledal - o něco podobného se pokoušel už třeba Ang Lee v Hulkovi (tj. nenatočit jen "film podle komiksu", ale regulérní autonomní "komiksový film"), ale tohle zachází nesrovnatelně dál (animace samotná by si zasloužila pořádně zevrubnou analýzu, jako moc je zajímavá a svébytná). I takhle to může dopadnout, když se ohromně kreativní tvůrci utrhnou ze řetězu v tom dobrém smyslu slova. Malá revoluce, z níž "usedlějším" divákům dost možná exploduje hlava... Pro (nejen) spider-manovské nerdy a geeky ultimativní trip, jaký jim klasický "hraný" Spider-Man pravděpodobně nikdy nebude moct nabídnout. 80 % ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak se Lord a Miller poté, co je neslavně vyhodili z natáčení starwarsovského Sola, dočkali satisfakce. Paralelní světy jsou nejlepší komiksový film od Logana. A fakt, že je animovaný, ho vůbec nedrží zpátky. Tvůrci naopak žánru a techniky využívají k tomu, aby film vypadal co nejvíce jako komiksová políčka. A daří se to náramně. Obdivuju i fakt, že sladili několik velmi odlišných stylů (manga, noir, klasické cartoon animáky...). Je zkrátka vidět, že za tímhle dílkem stojí hodně práce, nasazení a že na něm dělali lidi, kterým na výsledném díle hodně záleží. Postavy jsou sympatické, nechybí napětí, skvělý humor i zajímavé akční scény. Plus je tu několik velmi milých překvapení. Velký palec nahoru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychadelická jízda je poctou jak klasické animaci, tedy původním příběhům, tak nejnovějším kouzlům počítačových grafiků. Miles musí urazit dlouhou pouť v krátkém čase, aby dokázal plně využít získané schopnosti. Kingpin je protivník, kterého není radno podceňovat! Možným problémem zejména v našich končinách je nejasné vyhranění, komu je snímek určen. Pro malé diváky určitě není, dospělé, pokud nejsou zrovna fanoušky Spiedyho a comicsů, nemusí bavit. Snad i proto nebyla návštěvnost v kině nijak velká, ba byla přímo mizerná. Škoda, že mnozí milovníci hraných filmů nedorazili, třeba by byli příjemně překvapeni. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Komiksové filmy zatím vcelku působily jako chudí příbuzní. A bohužel se to často týkalo i těch nejlepších z hraných i animovaných adaptací. Protože k možnostem příběhů z komiksových sešitů, k jejich odvaze a kreativitě se často nepřiblížily ani na kilometr. Ale tentokrát Spider-Man: Paralelní světy připomněl i filmovým divákům možnosti komiksového narativu, což je vynikající. O kreativitě na poli animace ani nemluvím. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. prosince 2018 ve Westwoodu v Los Angeles. (Varan)
  • Peni Parker pochází z alternativní dimenze Earth-14512 a využívá takzváný SP//dr Suit, který podědila po svém zesnulém otci, co zemřel při pilotování tohoto obleku. Peni tehdy bylo devět a později se dozvěděla, že jen ona může tento oblek řídit a nechala se kousnout radioaktivním pavoukem kvůli ovládání SP//dr Suit. Tento oblek byl vyroben v Oscorpu. (3T)
  • Marvel oficiálně přejmenoval postavu Spider-Gwen na Ghost Spider, neboť jako Spider-Gwen ji nikdo v komiksu neoslovil a používané Spider-Woman již patří jiné hrdince. (gecko)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama