Reklama

Reklama

Snímek Cesta bez návratu, který vznikl podle skutečných událostí, vypráví příběh dvou mužů, stavbyvedoucího Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger) a letového dispečera Jakea Bonanose (Scoot McNairy). Jejich životy se tragicky protnou ve chvíli, kdy letadlo, na jehož palubě je Romanova manželka s dcerou, havaruje. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (189)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger je Roman Mělník. Jako takhle: na světě jsou jen dva typy lidí. Ti, co vypadají jako Roman a ti, co nevypadají jako Roman. Někteří dokonce vypadají jako Roman, ale mají jiné křestní jméno. U takových lidí se většinová společnost shodne, že by se měli jmenovat Roman. Naopak, některí Romanové vůbec nevypadají na Romana. A pak je tady Arnold Schwarzenegger, co nevypadá ani jako někdo, kdo by mohl hrát někoho jménem Roman. A hlavně, prosím vás, když už je herec starej a nemohoucí, že by už ani obřímu hadovi v kravavé svatyni hlavu neusek,... Tak to neznamená, že ho můžete začít obsazovat do "charekterních" rolí, v nichž sedí a brečí. Moje hlavní chyba nastala, když jsem se přesně po půl hodině rozhodl proklikat filmem do bodu, kdy se tam konečně začně něco dít.... Nějaký to sekání hlav hadům a tak... A s hrůzou jsem zjitil, že jsem se proklikal až do titulků. Jako co?... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Arnold v roli truchlícího pozůstalého nezpůsobil tragédii, ale umím si na jeho místě představit charakterního opravdového herce. Příběh je ale tak silný, že ho utáhne i viditelně bývalý Terminátor, navíc v tak eufemisticky řečeno podivných košilích. Škoda jen konce, ten trochu předchozí ždímání pocitů diváka degradoval, když vyzněl do prázdna. To rozhovor mezi Holanem a Popprem emoce dokázal vytěžit dokonale. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Je těžké být nejslavnějším akčním hrdinou a přitom hercem, který stárne. Arnold by už nemusel vůbec hrát - je zajištěn finančně, angažuje se v různých asociacích, moderuje tv show, cestuje - přesto stíhá filmové projekty, kde chce být a zároveň podporuje určité filmaře točící mimo mainstream. Volba žánru, charakteru téměř sedmdesátiletého herce je tedy adekvátní a rozumná. Arnold disponuje ve všech rolích jistým charizmem, které mu dává náskok před rýpavým divákem, který obrble jeho lopotný herecký výkon a patří tak k nemnoha hollywoodským stars na které se stále chodí kvůli legendárnosti a jménu, neboť jeho filmy byly odkojeny generace ještě těch správných mužů a jejich žen. Jak dokazují komentáře zde, většina by ho poslala i na invalidním vozíku vystřílet Predátory a nebo máchat dvouručákem. Já se už před léty smířil, že Konečná (2013) byla takovou konečnou posledního akčního hrdiny. Aftermath je zvláštní v několika aspektech. Opět být to film bez Arnolda (stejně jako u Maggie), tak film zapadne. Zde ovšem zafungoval ten kontrast akční hrdina v komorním dramatu a i jeho výkon se dal nazvat hereckým. Pak je tu skvěle vystavěná depresivní (pohlcující) atmosféra (featuring Aronovsky). Pominu skutečnost do jaké míry je film autentický k letecké havarii (srážka dvou letadel mi přijde jako absurdní) a pokud je divák připraven na to, že zde Arnold není za mstitele, který jde vyhodit letiště do vzduchu, dostane se mu velmi niterní pohled na situaci, kterou lze těžko ustát a to finále - skutek pomsty je divácky osvobozující a v jednoduchosti geniální. Na některé filmy je dobré si udělat klid a nebo k nim dospět. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Arnold nikdy nepatril mezi me favority a i kdyz nezahral spatne, porad ho vidim oveseneho granaty a v maskacich a nejsem tak uplne presvedceny, ze je to role pro neho. Ale asi spis jde jen o me predsudky... Rozpocet asi nebyl nejvyssi a jde to znat. Herecke vykony celkem nicotne. Pribeh spatny neni, zaver taky dobry. Myslim, ze toto drama je lehce podhodnoceno a tak se pri sve nerozhodnosti priklonim ke ctvrte hvezdicce. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme nový film s Arnoldem a začátkem bych jen řekl,že pro jeho fanoušky,kterým jsem i já,šlo o film na který se čekalo hlavně kvůli tomu jak si Arnie poradí s touto pro něj stále nezvyklou rolí.Rolí dramatickou,kde nedrží v ruce samopal a nestřílí protivníky hlava nehlava ,nehláškuje apod.První vlaštovkou v tomto ohledu byl jeden z jeho předchozích filmu Maggie,kde pro mě roli zvládl výtečně a tak jsem se na tento film těšil.Příběh vypráví o letecké havárii a vyrovnání se s následky ,jak pro pozůstalého Romana (Arnold) tak i dispečere co tuto nehodu nejspíše přičiněním zavinil.To,ale máte v popisu filmu,takže to není nic nového ,zvláště když film vychází z příběhu co se opravdu stal.Šlo tedy o to,jak nám film představí tvůrci,jak bude zahraný a jestli bude mít podobné vyústění jako reálná předloha.Co se týče toho jak je film pojat,proti tomu bych jen namítl,že něco mohlo být klidně přidáno ,aby to lépe spojilo různé scény a tím se ještě zvětšily emoce (například soudní proces,zobrazení chlapce co touží pomstít svého otce atd),ale tyto nedostatky přebíjí skvěle odvedený herecký výkon Arnolda,který evidentně pomalu z akčního hrdiny ladí na dramatičtější a víc do hloubky dané role.Je jasné,že ti co jsou jako já zvyklý na akčního Arnolda to nemusí sednout,ale mě to k němu jde.Co se týče toho jak je naloženo s koncem filmu,tak musím říct,že to se povedlo moc a žádný happy end to opravdu není.Takže když to shrnu,nebýt pár hluchých míst a někde chybějících scén tak mé hodnocený bude větší,ale na druhou stranu příběh je to silný a Arnold to zahrál parádně a proto za mě celkově 75% a čtyři hvězdy. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Skutočná havária, ktorá inšpirovala tvorcov sa stala 1. júla 2002. Let Bashkirian Airlines 2937, na trase Moskva - Barcelona, ktorý mal na palube lietadla Tupolev Tu-154 celkovo 60 cestujúcich a 9 členov posádky, sa zrazil krátko pred polnocou s letom DHL 611, konkrétne nákladným lietadlom Boeing 757-23APF nad nemeckým mestečkom Überlingen. Nákladné lietadlo smerovalo z Brusselu do talianskeho Bergama a obaja veľmi skúsení piloti haváriu neprežili. Ani z prvého spomínaného lietadla sa nepodarilo prežiť žiadnemu z cestujúcich, z ktorých väčšina (45 osôb) boli školopovinné deti. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo v americkom štáte Ohio, mestách Columbus a Cincinnati. Z mesta Columbus pochádza aj predstaviteľka Christiny - Maggie Grace. (m.a.t.o.)
  • Vitalij Kalojev osobně našel svou dceru v troskách letadel. Stejně jako našel její náhrdelník. (Dinsberg)

Související novinky

Arnold nejlepším zabijákem na světě

Arnold nejlepším zabijákem na světě

05.05.2016

Čtvrtý díl Expendables je zatím v nedohlednu a šestý Terminátor se taky nechystá, Arnold Schwarzenegger tedy nemá zrovna napilno. Ještě letos ho uvidíme v dramatu 478, kde bude nahánět leteckého… (více)

Reklama

Reklama