Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (921)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Je to tak predvídateľne hollywoodsky blbé, ale zároveň plné zábavných nápadov, dynamické, niekedy vtipné, niekedy fest napínavé (koniec v sídle je miestami nefalšovaný horor s obstojnými ľakačkami a bola sranda sledovať, ako deti v kine hádzalo o sedačky) a celé zručne natočené (Bayona si Spielberga a špeciálne prvý Jurský park poctivo naštudoval). Spokojnosť. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

A je to v píči, je to totálně v píči, sopka bude soptit a sauři opět vyhynou !! Kterej kokot je mrdnul na ostrov se sopkou? Já to říkala hned, že to je debilní nápad! Moment...fakt by šli zachránit? Tak se na to vrhneme, bando ! Mno a díky tomuto rozhodnutí můžeme sledovat jak Chris a sexy zrzka spolu s šukézní rákoskou a neskutečně otravným negre..eee...afroameričanem jdou zachránit Blue, strejdu T-Rexe a všechny ostatní ichtylosaury. Tentokrát na ostrově jako bonus nepobíhají otravný haranti (jeden neotravnej harant bude pobíhat až později v baráku) a Indulona Rex je nahrazen menším Záporákosaurem, kterej ale není o nic menší zmrd, ba možná, milé děti, je to svině ještě větší. Scéna kdy, se snaží dostat k dívence do postele a šukanuje jí svým mocným ocasem...to zní divně...každopádně je to hezká scéna (kurva, teď to zní, že jsem úchylná) . Hlavní záporák ale není nebohej dino, nýbrž kancelářská krysa a kokot od pohledu, kterýho jsem prokoukla hned, jak úlisně pozdravil naší zrzku. Měla jsem tak koho nenávidět, což je pro mě ve filmech smrtelně důležitý, a nadšeně jsem štěkala kdy a jak konečně zhebne. Sídlo, ve kterým se odehrává druhá půlka filmu, je celkem i bubu na naháněčku se Záporákosaurem, kterej, buddho div se, je extrémně alergickej na tu malou holku a tak se sere hlavně po ní. Nějaký ty komediální prvky tam sedly jak prdel na hrnec a konec byl krásně průserovej, takže po delší době zase téměř maximálně (u)spokojená rákoska. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to. Když už film nefunguje jako dílo, které má nějak zásadně rozvíjet potenciál a hodnoty vytvořeného světa (Life finds a way už prostě moc nestačí), jako ultradrahý fan made product Spielbergova odkazu je perfektní. Vhození do děje je vyloženě orgastické, příběh na ploše dvou hodin nepokulhává a Bayona v každé scéně se zubatými krasavci dokazuje, jak velký vizuální fachman od Boha je, když i jinak rutinní momenty proměňuje v nefalšovaně silnou (brontosaurus na molu) nebo napínavou filmařinu (závěrečná půlhodinka nedává vydechnout). A moc mě bavilo odkrývání všech uctivých pomrkávání směrem k prvním dvěma dílům, které je někdy očividné (holčička na poslední chvíli zaklapává poklop před raptorem), jindy promyšlenější na úrovni podobných úhlů záběrů či pozic postav, ale nikdy rušivé a křečovité. Co mi naopak vadilo je práce s postavami, které působí tentokrát odflákle jako z béčkové produkce, a tvůrci mají štěstí, že alespoň sympatický casting pozornost publika dokáže udržet (Pratt i Howardová výborní). No a problém je samozřejmě i v příběhu samotném - Ten je na jednu stranu dobře napsaný ve smyslu postupné gradace a hlavně zvýznamňování motivů, kdy zpočátku těžko stravitelnou rodinnou vložku využívá v zásadní okamžik ve prospěch logicky ospravedlnitelnému zvratu, ale na druhou stranu působí mnohem víc našroubovaně a uměle než svého času přehnaně kritizovaný Ztracený svět a zatahuje do hry genetické machinace takového rozsahu, že už si připadáme jak v antiutopii od Bradburyho a mě osobně tedy ten zmiňovaný logický zvrat sám o sobě štval. ____ V součtu však možná překvapivě převládá spokojenost nad vyspělým a atmosférickým dobrodružstvím, kde je pozitivně vidět každičký investovaný dolar a jehož nádherné vyústění mě chtě nechtě donutilo, abych se na završení trilogie upřímně těšil. 70% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 187 miliónov $ | Tržby: 1,305 milliárd $ | Keď bol Jurassic World podarene priemernou trojhviezdicou, tak Fallen Kingdom je nepodareným priemerom. V skutočnosti si ale tie tri tiež zaslúži, pretože na oko opäť všetko funguje, dobre sa na to pozerá, ale pod povrchom je ešte väčšie nič. Príde mi, že k tomuto filmu nemal blízko takmer nikto zo účastnených... What a pity again... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Technicky prvotřídní americký blockbuster, který ale příšel o duší původních dílů a bohužel i o scénář alespoň toho minulého. Slepit takovýhle rádoby navazující patvar muselo dát docela hodně úsilí, ale dělat z diváka pitomce nutné tak úplně nebylo. Pratt ale nezklame nikdy a Ted Levine v nejlepší roli od American Gangster. Průměr horko tězko. Myslím, že už těch dinosaurů bylo až dost. Problém je, že tenhle biják udělal přes miliardu. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (30)

  • Genetický hybrid Indoraptor vznikl coby symbolicky "obrácené" stvoření biblické Evy. V tomto případě byl samec stvořen ze žebra samice (Indomina Rexe). (LaserJet)
  • Natáčení probíhalo tradičně na Havaji, nově ale neměla hlavní zastoupení, převážná část filmu totiž vznikla v londýnských studiích Pinewood. Natáčelo se od 27. února do 8. července 2017. (Geralt z Rivie)
  • Na roli Maisie Lockwood prošlo castingem 2 500 dívek. Nakonec byla vybrána Isabella Sermon. (Varan)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama