Reklama

Reklama

Čarodějovy hodiny

  • USA The House with a Clock in Its Walls (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Desetiletý chlapec Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla svého strýce Jonathana. Strýce i jeho sousedku si brzy oblíbí. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa. Film je natočen podle klasického fantasy románu Johna Bellairse. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (186)

Han22 

všechny recenze uživatele

Do třetice dneska 3*. Čarodějovy hodiny s žánrem sci-fi/fantasy/horor a neutrálním hodnocením 55% jsou tím filmem od kterého jsem absolutně netušil co čekat. Nuže jde o jemně hororové fantasy pro děti a mládež, něco jako béčkovější Harry Potter. Je to dětinské, plné kýčovitých morálních a rodinných hodnot s otravným fakanem v hlavní roli, retro výprava roku 1955 prakticky neexistuje a tu smíšenou třídu plnou černochů a asiatů bych v době nejtužší segregace opravdu chtěl vidět. Příběh o čarodějovi který chce vrátit čas je taky řádně pitomý. Nicméně kouzla a různé triky to zachraňují, vizuální vtípky typu křeslo-pes či socha mantikory-kočka mě bavily a naprosto skvěle to táhnou Jack Black a Cate Blanchettová, hlavně jejich geniální hádky. Je to tak na 2-3, ale dávám 3*, protože být dítětem a sledovat to v 90. letech, tak bych byl nadšený. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Výborný Jack Black v jinak zcela triviálním filmu, který má hezký vizuál, krásné kulisy i dobře zahrané charaktery, ale vyloženě o dobrý film nejde. Na to je tu příliš klišé, nezajímavého balastu, nudného záporáka a samozřejmě tuna hovadin, které viděly logiku ze stejné dálky jako pes tykev na Marsu. Eli Roth se přese vše tu a tam snaží alespoň servírovat napětí a díky tomu s odřenýma ušima ty tři hvězdy dám. Ale je to naposled. Příště za něco takového už uděluji hvězdy jen dvě. 60% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Solídny námet (tie knižky musia byť super), famózni Cate Blanchet a Jack Black, viac než obstojná výprava (najmä fialový dom Cate Blanchet, ale 50te roky som tomu úplne neveril), ale detská línia je nezvládnutá tak po stránke scenáru ako aj po vedení detských hercov. Owen Vaccaro, ktorý hrá hlavnú rolu, je úplne hrozný. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Odkud se berou tyhle divné, nestravitelné, dětské fantasy filmy? Stejně mdlý a neidentifikovatelně éterický feeling jako u Zlatého kompasu nebo Probuzení tmy. Proboha, vždyť něco takového musí smrdět už na papíře, co z toho jako chtějí ždímat? Já prostě nepochopím, jak někdo dokáže vytvořit takový kýbl nudy, to musí být svým způsobem umění. Jé, fantasy s Jack Blackem a Cate Blanchett, jaktože o existenci takového filmu nevím, říkám si. Ve třičtvrtě filmu vypínám a odpovídám si - aha, proto. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The House With A Clock In Its Walls" hodnotím asi z dvoch uhlov pohľadu. Na jednej strane si spomínam na časy, keď som mal tak 10 rokov a miloval som sledovanie seriálu ako "Are You Afraid Of The Dark?" a s mojim o 2 roky mladším bratrancom sme si v noci rozprávali strašidelné príbehy. A toto ja dokáže film príjemne oceniť. Má dobré momentky. Barák sám o sebe vyzerá super a má aj dobré interiéry. Postavy sú dostatočne zaujímavé na to, aby som ich chcel sledovať, no na druhú stranu by som si to asi pozrel v originálnej verzii bez dabingu. Možno by to bolo lepšie, lebo niektoré veci sa podľa mňa prekladom dokázali stratiť. Ale postavy majú dostatok elementov, ktoré ma držia. Možno by som ocenil, keby z toho chcel Eli Roth menej komédie a chcel tam dať viac strašidelných momentiek. Koniec-koncov, aj tie ma najviac pri sledovaní hororov na Super-Maxu kedysi držali najviac. Takže v tomto smere si myslím, že to mohlo byť tajomnejšie, mohlo to viac vyťažiť zo svojho konceptu a neísť cestou komédie. Viem, že deti potrebujú humor, ale zase nie na úkor filmu. Moja manželka sa pri sledovaní nudila a celkom som jej rozumel. Keď však film začne vyťahovať svoje strašidelné karty, tak si viem predstaviť, že ako dieťa by som sa možno aj trošku bál. Ako dospelý je to však trošku iná story. Vizuálne zaujímavé, ale akosi som nemal pocit, že by tam boli nejaké výrazne strašidelné scénky, ktoré by ma aj reálne vydesili. To nie. Je však vo filme pár dobrých zvratov v druhej polke filmu, ktoré ma skutočne podarili. A dokonca film posúvajú do oveľa zaujímavejšej roviny. Čo mi však najviac vadilo v tomto filme boli filmy s exkrementami. Tie sa mohli skutočne vyhodiť, lebo minimálne 3x pokazili scénku, ktorá reálne by bez nich fungovala lepšie. Viem pochopiť všetkých, ktorí film zakopú. Obzvlášť fanúšikovia hororu. No ja to neviem urobiť. Film je pohodovým sledovaním a ušlo mi to fajn. Prvá polka nudnejšia, no zase som chcel spoznať poriadne tieto postavy. Druhá polka so všetkými zvratmi ma skutočne zobrala. Žiadny highlight roku 2018, no uspokojivé. Hodnotenie: B ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy jsou poprvé hlavnímu hrdinovi ukázána opravdová kouzla, se ocitne v roji hvězd. V dalším záběru jejich mazlíčka lva z živého plotu jedno ze souhvězdí pozdraví. Nejde o žádné jiné než právě souhvězdí Lva. (Prochy38)

Reklama

Reklama