Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po čtyřiceti letech úspěšného podnikání v oblasti prodeje nábytku Haroldova firma zkrachuje, jelikož je v těsné blízkosti postaven obchodní dům IKEA. V aktu zoufalství a zlosti se Harold rozhodne odjet do Švédska a unést toho, kdo podle něj zapříčinil jeho bankrot – samotného zakladatele IKEA Ingvara Kamprada. Jaké je ale Haroldovo rozčarování, když zjistí, že Kamprad nachází ve vlastím únosu značné potěšení... (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (28)

silentname 

všechny recenze uživatele

Toto je pre mňa film, od ktorého človek ani nemusel veľa očakávať, a napriek tomu som z neho ostal sklamaný. Mám z toho pocit, ako keby film reálne vôbec nevedel, akým smerom má ísť a čo vlastne chce povedať. Je to o mužovi, ktorý unesie zakladateľa IKEY, alebo film o tom, ako sa zoznámi s mladým dievčaťom, ktoré chce trošku usmerniť v živote, a možno aj ona jeho? Je to film, ktorý má ukázať, že nechceme robiť niektoré veci dvakrát, alebo ich nechať urobiť iných? Vôbec neviem čo niektoré scénky mienili adresovať, no najmä mám pocit, že film často jednoducho ostane stáť na mieste a rozhodne sa ísť iným smerom než išiel a výsledne je z toho len obrovský chaos a príbeh, ktorý sa len veľmi ťažko sleduje. Ako film sám o sebe je to podľa mňa priemerné dielo, no ako európsky, a ako škandinávsky film, je toto pre mňa až podpriemer. Nemyslím si, že je to film, ktorý stojí za vašu pozornosť. Sú v ňom dobré momenty, no nie je ich toľko, že to vie film zachrániť. Na môj vkus je "Her er Harold" málo zaujímavý a nevie čo so sebou Hodnotenie: C ()

haack 

všechny recenze uživatele

Kdepak... zde zajímavý námět je promarněnou příležitostí natočit něco hlubšího, nebo vtipnějšího, nebo drsného.. Tohle bohužel není nic z toho. Vyčpělá nuda a neschopnost alespoň ve filmu povolit uzdu fantazii. Zvláštní to národ, který se neumí naplno projevit ani na filmovém plátně... Já bych tento námět pojal jako nervy drásající thriller, kde člověk dohnaný k zoufalství udělá vše proto, aby dosáhl své pomsty a zadostiučinění a na zabedněném a hamižném vlastníku řetězce Ikea se ve zlém vyřádí, aby ho dohnal k lítosti a k pokání, které by možná i v něm probudilo člověka, kterým kdysi býval.. nebo tak něco. Rozhodně bych z tohoto námětu nedělal mdlou komedii. 3/10 ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Celkem by me zajimalo, jak by okomentoval tento film sam Ingvar Kamprad (Granath jakoby mu z oka vypadl). Jeho postava cerpala z faktu, ktera jsou o nem vseobecne znama, nakonec je vykreslen dost pozitivne... Jinak se jedna o zdarilou blaznivou komedii, ktera je sita na miru predevsim severskemu publiku. Ja jsem se pobavil dokonale, mimo tri hlavni postavy byla vyborna matka Ebby a jeji vystoupeni se stuhou. "A jaka byla posledni slova tve zeny? Ty kokote..." Videno v ramci Scandi II v ostravskem Minikine, 35 divaku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Amatérský únosce poháněný zoufalstvím z plastů a imbusů a jeho švédská oběť, která paradoxně nezahoří stockholmským syndromem.. Potenciál tam bezesporu byl, i lidskost se skrývala pod studeným sněhovým příkrovem, leč po stránce humoru se Harold jevil příliš kavárensky a těžkopádně. Chci českou volnou předělávku s Krobotem, který jako zkrachovalý malovýrobce hnojiv unese agrofertního Andyho. Režie Vít Klusák, scénář Julius Šuman, název „Kobliha, nebo život!“ Jestli říkáte, že by to nebyla bomba, tak lžetě.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Karty jsou rozdané celkem jasně a nepřekvapují. Amatérský únosce a nespolupracující protivná oběť tu byli mnohokrát a ještě mnohokrát budou. To, že se v tomto případě nejedná o nějakou fiktivní postavu, ale o ještě žijícího nábytkového magnáta, tu nehraje nějak výraznější roli. Vikene se ale bohužel příliš nesoustředí na lapálie únosce a uneseného, ale spíš se snaží o dramatický přesah, což komedii škodí. Ve finále to není ani komedie, ani drama, ale jen dobře obsazená kaše bez chuti. Za něco stojí snad jen pasáž s jezerem. Tady se Norové moc nepředvedli. 30% ()

Galerie (23)

Související novinky

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama