Reklama

Reklama

Noc, kdy moje matka zabila mého otce

(festivalový název)
  • Španělsko La noche que mi madre mató a mi padre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ztřeštěná komedie založená na nedorozuměních, slovních hříčkách a mírně moralistním ladění. Isabel organizuje večeři pro přátele, jejímž cílem je přesvědčit slavného argentinského herce, aby přijal roli ve filmu, který se bude natáčet podle předlohy napsané Isabeliným manželem a v němž bude hrát spisovatelova bývalá manželka. Samozřejmě se na večeři postupně objeví i další nezvaní hosté. Situace se začne komplikovat a vrcholí po řadě nečekaných a absurdních zvratů. (La Película)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Neříkej mi, kdo to je. Malkovich?“ - „Ne.“ - „Benicio del Toro? George Clooney?“ - „Peretti.“ - „Peretti…kdo je Peretti?!“ - „Vůbec netušíte, kdo to je! Skvělý argentinský herec.“ - „Argentinský? Myslel jsem, že jsme se shodli na tom, že chceme Američana. Američana ze Severní Ameriky!“ - „Severní Amerika, Jižní Amerika...co na tom záleží?“ A pověstný jižanský temperament, i když španělský, se tu opravdu nezapře…Střelené, chaotické, sem tam i úsměvné, přesto ne až tak moc zábavné (upřímný smích jen u scény se „sedativy“). Oceňuju pár překvapení, ale s každou minutou je to celé stále víc afektované, herectví zas přehrávané, náznaků humoru ubývá, a naopak se kupí nezvládnuté detaily (typu pach moči cítí jen někteří apod.). Dějový twist 15 minut před koncem snímek ještě znovu nakopne, ale následující scény to zase úspěšně zazdí. Nevyrovnaný dojem tak u mě převládá, dávám slabší 3*. „Co to děláš? - Tahle whisky je strašně dobrá.“ - „Susano, nejsi zvyklá pít.“ - „Jistě. Nejsem zvyklá ani na to, že tvoje žena zabíjí hosty.“ ()

psekera 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která velmi dobře pobaví. Dobře vystavěný scénář, který příjemně postupně graduje. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jeden priestor, niekoľko málo živých a jedna mŕtva postava, a reťazec komických situácií. Tradične španielsky bláznivá, jednohubková komédia. Taká, čo neurobí dieru do sveta, ale relaxačný účel plní bez chyby. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Tak už vím, jak vypadá španělský humor. Belén Rueda má obrovské charisma a i když někdy trochu přehrává, tak je u toho roztomilá. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

Související novinky

La Película spouští předprodej

La Película spouští předprodej

06.02.2017

Postapokalyptické sci-fi, mrazivé thrillery, ztřeštěné komedie, psychologická dramata, ale i zdánlivě všední příběhy obyčejných lidí či naopak snímky otevírající tabuizovaná témata - festival La… (více)

Reklama

Reklama