Reklama

Reklama

Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje se životem i sám se sebou. Snaží se ze všech sil, aby se věnoval svým nejbližším a zároveň nezanedbával přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svém boku se Adonis pokusí naplnit dávný odkaz a získat odpověď na otázku, za co se vyplatí bojovat. Creed II je filmem o návratu, který oživí vzpomínky a znovu připomene, co dělá šampióna šampiónem. Poselství zní jasně - nezáleží na tom, jak daleko ve svém životě dojdeš, tvá minulost a tvá rodina bude vždy s tebou. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (473)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Klasické boxerské drama, které nemá čím překvapit, ale ta nostalgie zkrátka stále funguje na jedničku. Klišé je bohužel největším nepřítelem tohoto žánru a Creed s tímto soupeřem už prohrál druhý zápas… ale kdo čekal opak? Tyto filmy již nemají jednoduchou cestu k tomu být inovativní či originální a je už na čase se s tímto faktem smířit. Pokud ten biják zvládne prodat postavy, emoce a správná životní moudra, tak rozhodně nemám problém si v tom kině ty dvě hodiny posedět a nepotřebuji k tomu zběsilé tempo nebo vymazlené hrátky s kamerou. Fakt nevím, možná ze mě jen mluví ten pětiletý kluk, který na filmech s Italským hřebcem vyrůstal, a který považuje Rockyho IV za nejlepší sportovní film všech dob... Ke štěstí by mi možná stačilo pouhé sledování Slyova civilního herectví, na které je prostě radost pohledět či jeho znovushledání tváří v tvář se svým největším nemesis, ale jedno je jisté. Po dlouhé době jsem měl zase pocit, že ty údery pěstí musí setsakramentsky bolet, a že v tom ringu prostě probíhá opravdová válka. Z kina jsem odcházel nadmíru spokojen a to je pro mě to nejdůležitější. Již jsem se vyrovnal s tím, že tyto filmy stojí výhradně na silných emocích a postavách a v tomto směru nemám Creedovi co vytknout. Tvůrci se navíc nebojí hlavní aktéry pořádně vymáchat ve špíně a to je vždy jen a jen dobře. Jediná věc, která mě mrzí je, že se tato scéna nedostala do finálního sestřihu :-D 8/10 (Rocky series: Rocky 8/10 Rocky II 6/10 Rocky III 7/10 Rocky IV 10/10 Rocky V 2/10 (ehmm) Rocky Balboa 7/10 Creed 8/10) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Creed 2 je pro mne možná největším a nejpříjemnějším překvapením loňského roku. Jelikož už mě dost unavuje pravděpodobně jediný neustále používaný koncept sportovních filmů “první prohraješ, pak se vyburcuješ a na konci tě čeká fenomenální vítězství,” přistupoval jsem k dvojce znovu nastartované série striktně skepticky a možná i to byl hlavní důvod, proč jsem si film neskutečně užil. Jedničce jsem svého času napálil taktéž pětikvalt, ale pamatuji si, že co do konceptu těchto žánrých filmů je Creed Ryana Cooglera mnohem standardnější, a samozřejmě mimořádně natočený, proto byl i univerzálněji chválenější. Dvojka je ale dost jiná. Už od začátku. Neskutečně mě chytla atmosféra, a v druhé půlce jsem byl vlivem rodičovského elementu přímo dojat. A pak je tu samozřejmě finální souboj, který je opět skvěle natočený a já nedokážu pochopit, co je přesně Caplovi vyčítáno. Creed II je precizně a dojímavě natočen podle dalšího kvalitního scénáře, v patřičných momentech dokáže hezky udeřit na solar plexus a jindy zase emocionálně odrovnat Rocky (naposled) s Michaelem B. Jordanem do toho dali fyzicky naprosto vše (ať už jej můžu nebo ne, tohle přiznat musím). 10/10 a pocitově si dokážu představit, že na rozdíl třeba od Wrestlera si film rád pustím znovu. A teď mi dejte tu trojku s Mr. T, jelikož vrátit do hry rodinu Dragových byl vyloženě brilantní tah. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejslabší kousek z dnes již 8dílné série. Kdyby to celé nebylo až béčkově natočené, tak bych tomu třeba i odpustil jak hrozně moc si to krade z 2. a 4. Rockyho. Další díl už prosím nepřidávejte. Rockyho studnice moudrosti už definitivně vyschla, k synovi si cestu nakonec najde (?), Creed se pomstí (?), Drago se s tím že jeho rodinu vždy nakonec zmlátí nějaký zakrslý Amík taky srovná (?). Mě se tenhle díl zkrátka zrovna dvakrát nelíbil. Po tomhle už není co vyprávět a stejně to mělo 130 minut. Je potřeba do toho gongu pořádně třísknout a mazat z ringu konečně domů a starat se o své rodiny. Rocky byl jsi bourák a nerad bych se dožil toho, že ještě oživíš Clubbera Langa nebo přivedeš z hrobu Apolla Creeda. Zatímco první Creed si jel víceméně svou cestou a žil si svým životem, tenhle se až příliš ohlíží a vpasovává do Rockyho minulosti, protože moc neví kudy kam. 60% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jako celosvětově neúspěšná thaiboxerka, která v životě nebojovala o větší titul než Horních Kotěhůlek (kterej jsem prosrala diskvalifikací) sem se na Creda 2 těšila a snímek samotnej mi zrovna tu mojí diskvalifikaci krásně připomněl až jsem se zasnila, jaká to byla bomba, kopnout tu holku tehdy do hlavy. Škoda, že jsem si neuvědomila, že klečí na jednom koleni a můj krásný headkick tak rozhodčí neocenil. Každopádně Creed 2 je film, kde je všechno od Rockyho po Creeda přes hrozivé hovado Draga Jr. a hrozivé hovado Draga seniora až po extra ohavnou maskoidní ohavu slyšící na jméno Brigitte. Hádám, že Sláj je rád, že jim to manželství neklaplo, protože vedle tohohle bubáka se každé ráno probouzet, to by určitě nechtěl. Adonis se vrátil z Wakandy poté, co dostal přes držku v boji o trůn aby dostal přes držku v boji o pás mistra a světa k tomu. Máme tu tak klasickou sebelítost nebo spíš sebenenávist typu - Stojím za píču, dostal sem přes píču, do píči, pyčo - až po křest ohněm a zmrtvýchvstání formou brutálního tréninku v Buddhou zapomenuté prdeli s Rockym po boku. Vše tak směřuje k epický odvetě kde jinde než v Rusku. Adonis se oblékne do černý, aby ho po zápase funebráci nemuseli převlíkat, kdyby to zas nevyšlo a jde se pokusit Viktorkovi zamáčknout rypák do mozku a zarazit zuby tak hluboko, že by si je kartáčkem čistil přes prdel. Viktor mu chce na oplátku prostě jen urazit palici a tak mezi nima funguje krásná symblióza. Creed 2 mě bavil, kadopádně trénink neměl ty koule jako kdysi v Rockym 4 a Creed nebyl po rozbití huby tak v prdeli jako Rocky ve trojce. I tak si tenhle snímek ráda pustím znova už kvůli té diskvalifikaci, která mě fakt rozesmála, až kino koukalo co mi zase jebe. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Štvrtú hviezdu dávam z úcty k celej sérii Rocky, o ktorú sa aj tento diel Creeda výrazne oprel, najmä o Rocky IV. Divák má dokonca možnosť vidieť zostarnutého Ivana Draga, dokonca i jeho desivo chladnú ženu (kto si ešte pamätá v čom bola olympijská víťazka?). Väčšinu času je to teda také smutne-nostalgické, dosť veľa času sa tu venuje spomienkam. Na konci to už trocha začalo vadiť, nič sa nemá preháňať. Posledné minúty som preto už len odtrpel a došiel na zotrvačnosť. Čo sa týka športových scénok, neboli zle urobené, no na starú klasiku s Rockym sa aj tak nechytali. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (105)

Zajímavosti (27)

  • Část písničky „Gonna Fly Now“ zazní v 1:53:22, a to nikoli při tréninku, jak tomu bylo ve filmech s Rockym (Sylvester Stallone) coby hlavní postavou, ale při Creedově (Michael B. Jordan) vítězství v zápase. (asdfasdf)
  • Ve filmu se několikrát v různých variacích objeví slavná hláška Ivana Draga (Dolph Lundgren) „musím tě zlomit,“ která zazněla ve snímku Rocky IV (1985). (mzss1)
  • Natáčení probíhalo především ve Filadelfii v Pensylvánii a kvůli několika scénám se štáb přesouval do Nového Mexika. Točilo se od 15. března do 8. června 2018. (Duoscop)

Související novinky

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

Jak to vypadá se čtyřkou Expendables?

08.07.2019

Sylvester Stallone (Rambo V: Last Blood) má momentálně plné ruce práce s posledním Rambem, předtím zase dokončoval práce na dvojce Creeda, a do toho má oznámených ještě několik dalších projektů.… (více)

Studio United Artists znovu ožívá

Studio United Artists znovu ožívá

06.02.2019

Sto let poté, co legendární tvůrci D. W. Griffith, Mary Pickford, Charlie Chaplin a Douglas Fairbanks založili první distribuční a produkční společnost na podporu nezávislých filmových umělců, studio… (více)

Reklama

Reklama