Reklama

Reklama

Dallas 63

(seriál)
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller
USA, 2016, 7 h 6 min (Minutáž: 42–81 min)

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

James Franco, Sarah Gadon, George MacKay, Chris Cooper, Cherry Jones, Daniel Webber, Kevin J. O'Connor, Lucy Fry, Nick Searcy, T.R. Knight, Brooklyn Sudano (více)
(další profese)

Epizody(8)

Kdybyste měli možnost změnit minulost, udělali byste to? Středoškolský učitel angličtiny z Maine Jake Epping se po rozvodu sejde se svou bývalou ženou ještě naposledy v kavárně, aby podepsal potřebné listiny. Když jej při tom pozoruje majitel kavárny a jeho přítel Al Templeton, rozhodne se Jakeovi prozradit své tajemství, které nikdo jiný nezná. V kavárně jej pošle do temné komory a rázem se propadne do roku 1960. O tom, že se nejedná o výplod fantazie Jakea rychle přesvědčí tím, že mu předvede, že vše, co udělá v minulosti, se po jeho návratu projeví v současnosti. Al měl díky této komoře jediný celoživotní sen, zabránit atentátu na prezidenta Kennedyho 22. listopadu 1963. Když viděl Jakea se svou bývalou ženou, uvěřil, že on je tím správným, kdo by to mohl dokázat. Jemu již síly nestačily, proto se v ten okamžik vydal na svou poslední cestu komorou, aby pro svého nástupce vše připravil, a než byl Jake v kavárně hotov, byl Al zpět. Jake se nejprve zdráhá, po dlouhém váhání však nakonec svolí a vydá se do roku 1960. Zde však zjišťuje, že minulost se nenechá jen tak lehce změnit a hodlá se bránit... Seriál z roku 2016 kombinující špionážní tématiku s cestováním v čase byl natočený podle bestselleru Stephena Kinga z roku 2011. Ústřední roli nenápadného učitele, který se rozhodl rozklíčovat okolnosti, a nakonec i zabránit atentátu na J. F. Kennedyho, ztvárnil James Franco, který byl zároveň i producentem seriálu. V dalších rolích se představili i Chris Cooper, Sarah Gadonová, Lucy Fryová, George MacKay nebo Daniel Webber. Stephen King nesl v hlavě nápad na napsání knihy již od roku 1971, ještě před vydáním svého prvního díla. Pro účely knihy procházel spolu se svým dlouholetým přítelem a poradcem Russem Dorrem mnoho archivních materiálů ohledně samotného atentátu i tehdejší doby, aby naplnil svou vizi o věrohodném vylíčení událostí, které jsou stále předmětem nevysvětlitelných narativů i nejrůznějších konspirací. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (320)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak po zhlédnutí celé série musím konstatovat,že se celý seriál docela povedl a naplnil má očekávání.Filmy podle Kinga se mi vždy líbily,a tak mě zajímalo,jak to tvůrci vkloubí do seriálu.Povedlo se jim to.Do hlavní role cestovatele časem obsadili mého oblíbeného herce Jamese Franca,který svou roli zvládl na výbornou.Mrzí mě,že v seriálu nepobyl trochu déle Josh Duhamel.Nejvíce se mi líbilo asi prostředí 60.let,které zde bylo rozpracováno velmi dobře.A konec byl dechberoucí.Možná si přečtu i knihu.Ale bylo zde i pár nedostatků.Někdy mi to přišlo až moc natáhlé,přehnané,ale i tak tomuto seriálu dávám lepší čtyři hvězdy.Hodnocení:85% ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Tohle přišlo zčistajasna. Koncem r. 2015 se zničehonic objevila zpráva, že se Kingův román 11.22.63 dočká seriálové adaptace, a k tomu rovnou v produkci J. J. Abramse a s Jamesem Francem v hlavní roli. Pamatuju, jak jsem knihu zhltla před pár lety během jednoho dne a šla spát k ránu, protože se nedalo přestat. Těšila jsem se neskutečně a má očekávání byla značná. Podařilo se je naplnit? Řekla bych, že beze zbytku. Dobovky miluju a když se k tomu přidá cestování časem a ještě atentát na Kennedyho, slintám blahem. Přidejte skvělé songy, perfektní herecké výkony, nenásilné zapracování historických postav (teď nemyslím Oswalda, ale nechci spoilerovat), něco navíc, aby byli překvapení i čtenáři, a máte skvělou jednohubku, kterou dáte třeba i na posezení. Ano, dva díly navíc by tomu neuškodily, stejně tak jako přidání vynechané úvodní části z knihy, ale zase to seriálu neublížilo. Konec se mi vzhledem ke znalosti předlohy líbil a 11.22.63 považuju hned po Billions za nejlepší novinku sezóny 2016. ()

Reklama

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že musím dát jen 3 hvězdy. Jenže tady na to měl opravdu dost silný vliv fakt, že jsem četla knižní předlohu od Stephana Kinga, a to teprve před pár týdny... Možná, že kdyby to bylo pár měsíců, hodnotila bych lépe, a možná, že za pár měsíců i hodnocení změním. Ale teď vážně nemůžu. Miluju americký retro seriály z 50., 60. i 70. let Jenže tady se mi holt kniha líbila natolik (až na závěr), že jsem se od ní při sledování seriálu nemohla odpoutat. Vím, že nejsem objektivní a že film/seriál zřídkakdy může nabídnout to, co knižní předloha. Jo, uvědomuju si to. Ale tady mě prostě tak štvou a mrzí změny oproti vyprávění v knize, že jsem seriál nebyla schopná ani zkouknout celý. Jen pár vybraných dílů. Zkusím to za rok znovu a třeba to bude lepší. P.S.: Teď nad tím přemýšlím a objektivně seriál rozhodně zaslouží 4 hvězdy. Je povedený. Jen já bohužel musím jednu ubrat, ale to je můj problém :). Pokud jste knihu nečetli, určitě se koukněte a zklamáni nebudete. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Za mě obrovská škoda. Pilot úžasně navnadil, pak se přešlo k romantice, čímž zmizela veškerá temná a mysteriózní atmosféra. A zvláštní je, že někdy fungoval butterfly efect dokonale, jindy vlastně vůbec. Asi někdy fakt až moc přemýšlím. Každopádně skvělé herecké obsazení, postavy byly dobře napsané i zahrané, jen mi připadá, že příběhový potenciál nebyl tak úplně naplněn. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bill říkal, že jste spisovatel, takže to znamená, že nejspíš budete kosmonaut." Nechci moc prozrazovat, ale tohle je Jake Epping, učitel angličtiny s falešnou identitou, kterej vlezl do skříně, aby zachránil JFK. Tak je to jednoduchý. Já bych tam tedy nelezl, protože zachraňovat jakýhokoli zastřelenýho politika mi připadá zbytečný. Svět stejně řídí někdo jinej. Ale zpět k seriálu. Moc jsem se těšil, že se o vraždě JFK, která se možná nestala, dozvím něco zajímavýho. Proto jsem vlezl za Jakem do skříně, užíval si báječně barevný šedesátky, vykonával potřebu na záchodech pro barevný, napravoval křivdy, odposlouchával Oswalda a zamiloval se do úsměvu Sadie. Tady moje nadšení skončilo, protože se najednou začaly řešit rodinný vztahy a na šokující odhalení pozadí atentátu nedošlo. Takže mě to nejdřív bavilo a pak jsem byl zklamán. To je blbá kombinace i ve světě, ve kterým JFK absolvoval dvě prezidentský období. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (21)

  • V úvodu závěrečné epizody 1. série "The Day in Question", ve scéně, kdy Jake (James Franco) a Sadie (Sarah Gadon) běží po Dealey Plaza, jsou na place i herci, kteří představují osoby, které ve v roce 1963 opravdu účastnily události. Můžeme tak zde vidět například Abrahama Zaprudera, jenž vešel ve známost tím, že celý atentát natočil na svou kameru. (Tristaver)
  • V posledním, 8. díle 1. série "The Day in Question" můžeme ve scéně, kde Jake Epping (James Franco) vybíhá patra ve snaze zabránit atentátu na J.F.K., vidět nápis Redrum. Nápis odkazuje na jiné Kingovo dílo, a to "Osvícení". (MatyasF)
  • Scéna, kde Jake Epping (James Franco) sleduje George de Mohrenschildta (Jonny Coyne) v projevu kampaně Johna Fitzgeralda Kennedyho, využívala skutečný záznam zvuku z tohoto projevu, který Kennedy pronesl stejného dne na stejném místě. Řeč a místo byly v roce 1960 natolik fotograficky zdokumentované, že jej mohli filmaři velice věrně napodobit. (MTHRFCKR)

Související novinky

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Reklama

Reklama