Reklama

Reklama

Dallas 63

(seriál)
Trailer 3
Mysteriózní / Thriller
USA, 2016, 7 h 6 min (Minutáž: 42–81 min)

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

James Franco, Sarah Gadon, George MacKay, Chris Cooper, Cherry Jones, Daniel Webber, Kevin J. O'Connor, Lucy Fry, Nick Searcy, T.R. Knight, Brooklyn Sudano (více)
(další profese)

Epizody(8)

Kdybyste měli možnost změnit minulost, udělali byste to? Středoškolský učitel angličtiny z Maine Jake Epping se po rozvodu sejde se svou bývalou ženou ještě naposledy v kavárně, aby podepsal potřebné listiny. Když jej při tom pozoruje majitel kavárny a jeho přítel Al Templeton, rozhodne se Jakeovi prozradit své tajemství, které nikdo jiný nezná. V kavárně jej pošle do temné komory a rázem se propadne do roku 1960. O tom, že se nejedná o výplod fantazie Jakea rychle přesvědčí tím, že mu předvede, že vše, co udělá v minulosti, se po jeho návratu projeví v současnosti. Al měl díky této komoře jediný celoživotní sen, zabránit atentátu na prezidenta Kennedyho 22. listopadu 1963. Když viděl Jakea se svou bývalou ženou, uvěřil, že on je tím správným, kdo by to mohl dokázat. Jemu již síly nestačily, proto se v ten okamžik vydal na svou poslední cestu komorou, aby pro svého nástupce vše připravil, a než byl Jake v kavárně hotov, byl Al zpět. Jake se nejprve zdráhá, po dlouhém váhání však nakonec svolí a vydá se do roku 1960. Zde však zjišťuje, že minulost se nenechá jen tak lehce změnit a hodlá se bránit... Seriál z roku 2016 kombinující špionážní tématiku s cestováním v čase byl natočený podle bestselleru Stephena Kinga z roku 2011. Ústřední roli nenápadného učitele, který se rozhodl rozklíčovat okolnosti, a nakonec i zabránit atentátu na J. F. Kennedyho, ztvárnil James Franco, který byl zároveň i producentem seriálu. V dalších rolích se představili i Chris Cooper, Sarah Gadonová, Lucy Fryová, George MacKay nebo Daniel Webber. Stephen King nesl v hlavě nápad na napsání knihy již od roku 1971, ještě před vydáním svého prvního díla. Pro účely knihy procházel spolu se svým dlouholetým přítelem a poradcem Russem Dorrem mnoho archivních materiálů ohledně samotného atentátu i tehdejší doby, aby naplnil svou vizi o věrohodném vylíčení událostí, které jsou stále předmětem nevysvětlitelných narativů i nejrůznějších konspirací. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Spooner k tomuto seriálu (1)

Dallas 63 (2016) 

Pilot: Že by konečně pořádná seriálová "kingovina"? Pilot 11.22.63 možná na první pohled tolik nešlape zrovna na plyn a nenabízí příliš kulervoucích situací. Naopak, moc se tu toho nestane a spíše než na smrtící tempo se tu spoléhá na pečlivé budování věcí příštích. To však tvůrcům vychází na výbornou a divák už teď chce vědět, jak se příběh sympaťáka Jakea vyvrbí nadále. Atmosféra je parádní, Franco hraje na jedničku a záhady a tajemství sympaticky přibývají. Něco mi ale říká, že kdyby se Hulu drželo vzoru svých internetových konkurentů a dopřálo nám ihned jeden velký maratónek, divák by si to celé vychutnal o to více. Takhle nám nezbývá nic jiného, než s napětím čekat na další týdny a doufat, že tahle “kingovina“ konečně dokáže naplno využít svůj nesmírný potenciál.80% ()

Související novinky

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Reklama

Reklama