Reklama

Reklama

Dallas 63

(seriál)
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller
USA, 2016, 7 h 6 min (Minutáž: 42–81 min)

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

James Franco, Sarah Gadon, George MacKay, Chris Cooper, Cherry Jones, Daniel Webber, Kevin J. O'Connor, Lucy Fry, Nick Searcy, T.R. Knight, Brooklyn Sudano (více)
(další profese)

Epizody(8)

Kdybyste měli možnost změnit minulost, udělali byste to? Středoškolský učitel angličtiny z Maine Jake Epping se po rozvodu sejde se svou bývalou ženou ještě naposledy v kavárně, aby podepsal potřebné listiny. Když jej při tom pozoruje majitel kavárny a jeho přítel Al Templeton, rozhodne se Jakeovi prozradit své tajemství, které nikdo jiný nezná. V kavárně jej pošle do temné komory a rázem se propadne do roku 1960. O tom, že se nejedná o výplod fantazie Jakea rychle přesvědčí tím, že mu předvede, že vše, co udělá v minulosti, se po jeho návratu projeví v současnosti. Al měl díky této komoře jediný celoživotní sen, zabránit atentátu na prezidenta Kennedyho 22. listopadu 1963. Když viděl Jakea se svou bývalou ženou, uvěřil, že on je tím správným, kdo by to mohl dokázat. Jemu již síly nestačily, proto se v ten okamžik vydal na svou poslední cestu komorou, aby pro svého nástupce vše připravil, a než byl Jake v kavárně hotov, byl Al zpět. Jake se nejprve zdráhá, po dlouhém váhání však nakonec svolí a vydá se do roku 1960. Zde však zjišťuje, že minulost se nenechá jen tak lehce změnit a hodlá se bránit... Seriál z roku 2016 kombinující špionážní tématiku s cestováním v čase byl natočený podle bestselleru Stephena Kinga z roku 2011. Ústřední roli nenápadného učitele, který se rozhodl rozklíčovat okolnosti, a nakonec i zabránit atentátu na J. F. Kennedyho, ztvárnil James Franco, který byl zároveň i producentem seriálu. V dalších rolích se představili i Chris Cooper, Sarah Gadonová, Lucy Fryová, George MacKay nebo Daniel Webber. Stephen King nesl v hlavě nápad na napsání knihy již od roku 1971, ještě před vydáním svého prvního díla. Pro účely knihy procházel spolu se svým dlouholetým přítelem a poradcem Russem Dorrem mnoho archivních materiálů ohledně samotného atentátu i tehdejší doby, aby naplnil svou vizi o věrohodném vylíčení událostí, které jsou stále předmětem nevysvětlitelných narativů i nejrůznějších konspirací. (Česká televize)

(více)

Recenze (320)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejlépe to funguje v místech, kde je Stepehen King klasicky nejsilnější. Dočkáme se tedy násilí na bezzbraných v americkém prdelákově, či perverzního manžela, který nehodlá dopustit rozvod s jeho krásnou ženou. Čert vem, pro mě nedostatečnou, motivaci Jamese Franca vůbec lézt do šedesátých let a mařit atentát na Kennedyho či nutnost zůstat tam tak dlouho. Stačilo Oswalda odbouchnout, přijet zpět do současnosti a kdyby se zjistilo, že to nebyl on, jednoduše to zresetovat. Tudíž námitky, že někoho nezabije jen tak byly zcela liché. Dokonce mi ani nebylo moc jasné proč se Oswald z ničeho nic rozhodl Kennedyho fakt odstřelit, ale ono o tohle ani moc nejde. Mnohem víc mě bavily Francovi soukromé problémy a vztah se Sadie. Tam není co vytknout. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně zábavná a solidní podívaná. Franco úžasný, retro look načančaný, dialogy kvalitní a tempo velmi příjemné. Má to styl a říz a to se počítá. Chvála za druhý díl, který vytváří až hororovou atmosféru alá 3:15 zemřeš. ( If you change the past, The Past will fuck wih you !! ). Dost možná nejlepší Time travel věc. 80% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pilot: Jako výlet do americké historie dobrý, jako cokoliv víc... na to je tenhle svět až příliš praštěný. Zatím. 6/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Franco se vrací v čase, aby předešel atentátu na Kennedyho a dopadlo to asi ještě lépe než jsem čekal. Postav je tak akorát, jsou dobře obsazeny (Sadie kouzelná) a James sympaticky potvrzuje post jednoho z momentálně nejzajímavějších herců (a rovnou největšího workoholika), přičemž tady uplatňuje to svoje "deanovský" charisma. Šedesátkový retro celý týhle show je vypiplaný a moc krásný, opravdu vás to vtáhne do té doby a dělá 50% úspěchu. Nečekejte sice nějaký přehnaně politicko-historicko-konspirační tón nebo jinou hloubku, dočkáte se ale kvalitativně vyrovnané, místy sakra napínavé směsky thrilleru, romantiky a záhadna, samozřejmě s překvápkem na konci. Předlohu od Kinga neznám, ale jeho rukopis je tu znát a jedině k dobru. Takže, neposadil jsem se na prdel, ale všeho všudy hodně příjemná série! 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bill říkal, že jste spisovatel, takže to znamená, že nejspíš budete kosmonaut." Nechci moc prozrazovat, ale tohle je Jake Epping, učitel angličtiny s falešnou identitou, kterej vlezl do skříně, aby zachránil JFK. Tak je to jednoduchý. Já bych tam tedy nelezl, protože zachraňovat jakýhokoli zastřelenýho politika mi připadá zbytečný. Svět stejně řídí někdo jinej. Ale zpět k seriálu. Moc jsem se těšil, že se o vraždě JFK, která se možná nestala, dozvím něco zajímavýho. Proto jsem vlezl za Jakem do skříně, užíval si báječně barevný šedesátky, vykonával potřebu na záchodech pro barevný, napravoval křivdy, odposlouchával Oswalda a zamiloval se do úsměvu Sadie. Tady moje nadšení skončilo, protože se najednou začaly řešit rodinný vztahy a na šokující odhalení pozadí atentátu nedošlo. Takže mě to nejdřív bavilo a pak jsem byl zklamán. To je blbá kombinace i ve světě, ve kterým JFK absolvoval dvě prezidentský období. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Zpočátku (první dva, tři díly) to působí jako svěží mix Návratu do budoucnosti a Twilight Zone, pak se to najednou celé nějak rozbředne. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Určitě to stojí za podívání, i když občas jsem měla dojem, že se to trošku zpomalilo. Nejvíc mě ale zklamala alternativní realita. Chtěla bych vidět něco sofistikovanějšího než ten nejhorší slum z první dobré, jako to dělá každý time travel projekt. (Předlohu neznám.) ()

choze 

všechny recenze uživatele

King+Abrams+Franco+časovka o bezvýznamném středoškolském učiteli, který dostane šanci změnit k lepšímu svůj život i dějiny národa tím, že se vrátí v čase a zabrání atentátu na JFK. Jenže minulost nechce být změněna a má mechanismy, jak se bránit, a jak hrdina zjišťuje, možná by ani změněna být neměla... King námět šikovně postavil kolem jednoho z největších amerických traumat i záhad a v seriálové podobě (knihu jsem zatím nečetl) je zřetelně kingovský, slušně napínavý (v druhém díle až hororový) a pěkně retro. Najdeme tu pro žánr časovek běžné otázky i zvraty a novinkou je snad jen lehce morbidní vychytávka "sebeobrany minulosti". Dobré cliffhangery, byť bez zvratu se ztrátou paměti bych se obešel a uvítal bych vícero cest časem/alternativních budoucností (viz. Osudový dotek). ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dobrá televizní limonáda v cool retro obalu. V praxi to znamená, že uvidíte minisérii o peripetiích s časovou anomálií, která mrská vyšinuté jedince do stále stejného dne a oni se pokoušejí změnit histórii a pořád jim nedochází, že jen pouhé uprdnutí může mít fatální následky, takže po návratu nemohou nikdy přijít na to, co bylo tím spouštěčem následných změn. A tak to máte se vším. Ale je to pěkný, poctivě vyrobený, vyplatí se pokukat. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kniha byla jedna z Kingových v "poslední" době nejpovedenějších... a seriál se jí držel jako klíště z alespoň 90 %. Čímž si rozhodně neuškodil. A dále to byla výborně obsazená, moc pěkná kostýmní osmihubka s časovou smyčkou a trochou detektivní práce a naschválů osudu na plné pecky. Nečekal jsem až tak dobrý výsledek. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako by ste zareagovali, keby dostanete príležitosť zmeniť dávnu minulosť a tak ovplyvniť ďalekú budúcnosť? V rovnakej situácii sa ocitá učiteľ dejepisu Jake Epping, ktorý je jedného dňa požiadaný svojim blízkym priateľom, aby sa časovou slučkou presunul do obdobia 60 rokov minulého storočia, zistil totožnosť vraha J. F. Kenedyho, a zabránil tak jeho poprave v uliciach Dallasu. Človek by si možno povedal, že to nemusí byť až také náročné, avšak zistiť identitu strelca nebude tak jednoduché ako sa môže na prvý pohľad zdať. Bol ním skutočne Lee Harvey Oswald? Alebo snáď mafia, komunisti z Kuby či nebodaj samotná vláda U.S.A.? Aj keď sa zdá, že na tom nemusí nijak mimoriadne záležať, opak je pravdou. V sázke je totiž zrod samotnej vojny vo Vietname. Jake má presne "dve minúty" nato, aby zmenil budúcnosť amerického národa či politický vývoj pre nasledujúce desaťročia. Nie som veľmi stavaný na "čumákovanie" seriálov. Tento počin som sa rozhodol sledovať najmä z dôvodu, že sa venuje vražde J.F. Kenedyho, pričom s touto tématikou som sa nejden krát stretol pri sledovaní množstva dokumentov. S obavami na krajíčku ma totiž zaujímalo, ako dopadne tento projekt, keď si zoberie na paškál takú serióznu udalosť, aká sa stala v Dallase pred 60 rokmi. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdičky. James Franco, Sarah Gadon, retro atmosféra a první a poslední díl jsou super, jenže mezitím jsem se tu a tam docela nudil. Největší neduh Kingovy předlohy, tedy tu roztahanost během Jakeova učitelování, se sice odstranit podařilo, ovšem nahradil ho jiný - zcela zbytečná postava Billa a velký prostor, který jí scénář věnoval. Jinak mi ale změny oproti knize víceméně nevadily. ()

Spooner

všechny recenze uživatele

Pilot: Že by konečně pořádná seriálová "kingovina"? Pilot 11.22.63 možná na první pohled tolik nešlape zrovna na plyn a nenabízí příliš kulervoucích situací. Naopak, moc se tu toho nestane a spíše než na smrtící tempo se tu spoléhá na pečlivé budování věcí příštích. To však tvůrcům vychází na výbornou a divák už teď chce vědět, jak se příběh sympaťáka Jakea vyvrbí nadále. Atmosféra je parádní, Franco hraje na jedničku a záhady a tajemství sympaticky přibývají. Něco mi ale říká, že kdyby se Hulu drželo vzoru svých internetových konkurentů a dopřálo nám ihned jeden velký maratónek, divák by si to celé vychutnal o to více. Takhle nám nezbývá nic jiného, než s napětím čekat na další týdny a doufat, že tahle “kingovina“ konečně dokáže naplno využít svůj nesmírný potenciál.80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

TŘETÍ ČÁST konečně naplno nakopává thrillerový potenciál, televizní kingovky jsou super. Franco je borec! Teď ještě vypilovat premisu efektu motýlích křídel, a na konci sezóny snad budu chrochtat blahem. Povinnost pro fanoušky LOST a Day Break! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné seriálové překvapení. S každým dalším dílem je 11.22.63 lepší a napínavější, atmosféra 60. let je parádně vykreslená a jak hlavní, tak i vedlejší zápletky dokáží pořádně přitáhnout diváckou pozornost. Herecké výkony Franca i Sarah Gadon potěší, podobně jako hudba a celkově zdařilé zpracování. Nechci spoilerovat, tak snad se mi to nechtě nepodaří, ale musím zmínit, že scéna, k níž celý seriál směřuje, průjezd JFK po Dealey Plaza má neskutečnou sílu. Každého, kdo o celé aféře ohledně atentátu na Kennedyho něco četl, musí potěšit i detaily jako fotka Oswalda s puškou, zmínění Rubinsteina, atd. Zkrátka tento seriál je pětihvězdičkovou záležitostí. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"If you do something that really fucks with the past, the past fucks with you." aneb brilantní adaptace rozsáhlý bichle od Stephena Kinga, jedné z nejkomplexnějších knih co jsem kdy četl. Kniha přečtena za 3 dny, seriál zkouknutej za 2.... Ztráta času? Právě naopak. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úžasný nápad. Cestovanie časom !! A to vždy do rovnakej minúty. Pár mesiacov pred zabitím Kennedyho. Tiež som sa bál umelého naťahovania, ale to sa našťastie nestalo. Osem epizód je úplne dostatočných. Čo ma tiež potešilo je casting. Jamesa Franca ani nemusím spomínať, ale Sarah Gadon a George MacKay boli absolútne božskí. Tak tento seriál ma naozaj úplne dostal. Má famózne obsadenie, zaujímavý príbeh a výborný look. Seriál snáď ani nemá šancu vás nudiť, pretože sa stále niečo deje. Postupné odkrývanie toho, kto atentát na Kennedyho spáchal, bola úplná lahôdka. Samotný seriál v každom diele ponúkne všetko, čo môže divák chcieť. Či už sa bavíme o autentickom pohľade do dejín USA, romantike, alebo detektívnych prvkoch. Všetko je okorenené hutnou atmosférou a prepracovaným scenárom. Koniec je tak smutný a depresívny, že som chcel od hnevu rozmlátiť notebook. Naozaj taký koniec som nečakal a hlavnej dvojke som v ich vzťahu veľmi fandil. (Videné: 2016 / Hodnotenie: Všetky epizódy ***** ) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Cestovanie v čase mám rád už odkedy som videl prvého terminátora a tento príbeh od Stephena Kinga, ktorý pojednáva o záchrane Kennedyho je tiež veľmi zaujímavý. Casting je super a atmosféru a výpravu 60 rokov je cítiť s popod každého klobúku. Celý seriál ma zaujal a bavil až na do konca, nikdy síce nestrhol, ale ani v žiadnom diely nenudil a záverečný diel je luxusný. 85% - 4* ()

Související novinky

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Reklama

Reklama