Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kpt. Kalina (Pavel Řezníček) policista, milující manžel a skvělý otec, se stane obětí autonehody. Z pozice ducha sleduje vyšetřování vlastního úmrtí. Dochází při něm k mnoha humorným a nečekaným situacím, protože ho vede více jeho rodina, než členové policejního sboru… Postupně se začínají objevovat drobné indicie, že všechno nemuselo být tak, jak se zdálo. Partnerská důvěra je narušena, stačí pár fotek, slov a Vanda (Soňa Norisová) začne mít podezření, že jí mohl být manžel nevěrný. Dva kluci, maminka Vanda a babička (Eva Holubová) rozjíždějí vyšetřování na vlastní pěst. Vanda se setkává s Kalinovou domnělou milenkou Irinou (Lívia Bielovič), která po ní chce, aby dotáhla to, co jí Vandy manžel kpt. Kalina slíbil a nedokončil. Nastává nečekaná eskapáda událostí s jasným účelem dobrat se pravdy, do které je Kalinovými zasvěcen ještě rodinný přítel nepraktický praktický lékař (Hynek Čermák). Klíčový materiál opouští Kalinův sejf prostřednictvím všetečné tchýně, aby byl se dostal do rukou nic netušícího doktora a zamotal hlavy policistům. Vandě se nakonec za pomocí synů podaří rozluštit zaheslovaný soubor v počítači svého muže, který jí dá nejen odpověď na všechny otázky vzniklé nedůvěry, ale zejména pomůže úspěšně vyřešit poslední případ kpt. Kaliny. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

Henry007 

všechny recenze uživatele

"Mišmaš všeho možného." "Zmatek nad zmatek." Podobné heslo by se mělo objevit na přebalu DVD k tomuto filmu. Je to snímek s krizí identity - chce být detektivkou, rodinnou komedií a romantickým filmem současně. Škoda jen, že se nesnažil být kvalitním filmem. Na plátně se mihne spousta postav, které neustále jdou z místa na místa, děj je nepřehledný a zbytečně hektický. Vážné momenty střídají ty groteskní. Scény s partou odposlouchávajících policistů a "bitka" s ruskou mafií jsou snad vystřiženy z filmů Trošky nebo Magnuska. Jakoby snad každému z herců bylo řečeno, že si libovolně mohou vybrat žánr a pohled toho hrát. Po konci vlastně ani nevím, co si o tomto "filmu" myslet. Alespoň řemeslně se nejedná o úplný propadák. Záběry z dronu na zasněžené město, osvětlení a aranžování vánočních exteriérů je jediné, co tento film drží nad hlubokou propastí. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jestli je film v něčem silný, je to především v příjemné předvánoční náladě, která se táhne celým filmem. A nijak ji nekazí, že hned na začátku předpokládaná hlavní postava umře, takže v rodině je (pochopitelně) docela smutno. Ale proto, že do vyšetřování se pustí všichni a každý po svém, přicházejí na jiné myšlenky a nevadí to. Tolik k plusům. Mínusů je však mnohem víc. Především v tom, že tento film má být komedie, což předpokládá humor - ale ten jaksi chybí. Jestli se někdo nesměje jen proto, že celoživotního plešouna Hynka Čermáka vidí jako zastydlého rockera s dlouhými vlasy (a nechutně připomíná Ladislava Jakla, brr), moc legračních věcí ve filmu nenajde. Dvojice policistů na sledovačce s ptačími jmény, takže dochází k záměnám při hlášení do vysílačky „tady orel, tady orel", ruský gangster nebo úchylný sex mezi oplzlým ředitelem školy se starou ošklivou učitelkou - to všechno má být vtipné. Jenže není. Fakt není, humor je to křečovitý, místy až velmi trapný a jako podle špatné učebnice současné bídy trapných českých komedií, fóry na úplně stejné brdo jsou v každém českém filmu - bohužel. Vedle toho zaniknou i zajímavě napsané postavy vdovy nebo korunní svědkyně. Jasně, ani kdyby tam ten "humor" nebyl, stejně z filmu vánoční klasika nebude, ale mohl z toho vyjít fajn zimní příběh. Jenže... ten "humor" tam je. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Iba o chlp lepšie ako typická Troškovina. Taký vianočný výplach mozgu na báze rodinnej duchárskej krimi komédie, z ktorej ale môže rozbolieť hlava. Hlavne ak to preženiete s cukrovinkami a majonézovým šalátom. Miestami tak trápne, že aj deťom sa zatvárajú oči. Na hranici odpadu. 30/100 ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška není jediný kdo zamrzl v době svého hitu Slunce, seno ... a nikam už se neposunul. I Marie Poledňáková také kdysi uměla lidi pobavit a vše už je pryč. Ač jsem knihu nečetl tak ten humor je podobný jako Líbáš jako Bůh jen je to celé ještě více hloupé. Možná jsem jen divný, ale za celý film jsem se usmál až někde na samém konci. Od Pachla jsem čekal mnohem více. Ne moc, ale tohle je velké dno. 2/10 ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi teda nelíbilo. Bylo to... trapný. Nevím jaký jiný slovo použít. Těch, kteří v tom hráli mi bylo fakt líto. Není to sice takové dno, jako třeba Kameňák, ale určitým způsobem jsem myslela právě na něj, když jsem se na to dívala. Plejáda známých herců se zde transformovala do řady nesympatických postav, v horším případě s parukami. Mafiáni... kristebožeježíši... škoda mluvit. Ke kladům patří hezká kamera, povedené záběry v exteriérech. Možná i to šílené sněžení, občas jen na jednom místě, nebo dosti nárazově - tím myslím třeba: v jedné scéně sněhová bouře CVAK v druhé scéně jdou hrdinové z kostela a ani vločka. ()

Galerie (216)

Zajímavosti (20)

  • Marie Poledňáková nebyla v obsazení Jana Pachla, režiséra a scenáristay filmu, vždy zajedno. „Nepamatuji si všechny své námitky, ale Soňa Norisová určitě neměla být Vanda. Vnutil mi ji producent a střihač Adam Dvořák, já jsem si představovala blonďatou herečku, ale už nevím, kterou. Dneska jsem za to ráda, když jsem Soňu viděla hrát, velice se mi líbila a hodně hlasitě jsem svůj nesouhlas odvolávala. Ona je pro mne skutečný talent. A děkuji Adamu Dvořákovi, že si za ní stál a že ji pro mne objevil.“ [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama