Reklama

Reklama

Spartakus

(seriál)
TV spot 7
USA, (2010–2013)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Andy Whitfield, Liam McIntyre, Lucy Lawless, John Hannah, Viva Bianca, Manu Bennett, Craig Parker, Lesley-Ann Brandt, Erin Cummings, Peter Mensah (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

Klasický příběh thráckého bojovníka, který byl zajat Římany, stal se gladiátorem a v boji o svobodu se postavil starověkému Římu, ožívá v novém akčním historickém seriálu na HBO. Spartakus, odtržený od své země a milované ženy, je uvržen do surového světa gladiátorské arény, kde krev a smrt jsou tou nejsledovanější zábavou. Na písku se však neodehrávají všechny bitvy. Zrada, korupce a pokušení vystavují Spartaka nepřetržité zkoušce. Aby přežil, musí být víc než jen mužem. Víc než jen gladiátorem. Musí se stát legendou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 7

Recenze (1 066)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Nevkusná snaha napodobit syrovost seriálového Říma a comicsovost třístovky v prvních dvou dílech nabídne hektolitry digitální krve, sex, kozy, brka, buzny, lesby, trojky i honění péra. Seriál se vyznačuje také tím, že je příšerně a zbytečně vulgární ve snaze být realistický. Na celé té samoúčelnosti je nejsmutnější, že vůbec nefunguje. Jediným důvodem, proč by mohl někdo chtít tuto sračku vidět, je touha podívat se na souložící Xenu. Také miluju oblohu jak z photoshopem doladěných pohlednic a sráz u domu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po vyčerpávajúcom Spartakovi od S. Kubricka som akosi nemal nutkanie stráviť hodiny pri modernejšom spracovaní, no skúsil som a ako to už pri seriáloch býva- chytí vás a nepustí. Erotický podmaz, ktorým sa seriál snaží prilákať divákov mi nesedel, väčšinou ide len o naťahovanie už i tak dosť rozťahaného seriálu. Čo však seriál robí zaujímavým sú veľmi dobre rozohrané vzťahy medzi postavami a zvraty v príbehu. Krvou ani zápasmi sa v arénach tiež nešetrí, preto musím uznať, že je seriál podstatne pozerateľnejší, než sa na prvý pohľad zdá. Veľká škoda tragickej smrti hlavného predstaviteľa, kvôli ktorému museli tvorcovia urobiť v nasledujúcich sériách zásadné zmeny. 1. séria je výborná a popri Spartakovi najviac zaujme postava jeho majiteľa a strojcu všetkých zvratov - Batiatusa, ktorý dostal v 6. dielnom prequeli ešte väčší priestor. Po 1. sérii a prequeli hodnotím na 80%. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi trapné.... Spartacus je podbízivé dílo, kopírující hit 300 tak okatě, drze a nápadně, že z toho jde rozum stát. Některé scény jsou prakticky identické, jen o hodně laciněji vyhlížející. Stejné kostýmy, stejný boj. Příběhově půjde očividně o 300 slepené s Gladiátorem... nezájem. (Po dvou dílech.) ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Seriál pro chlapy???? No ty vole, to se tlemim svým buzerantským chechůtkem. Možná zdejší "chlapi" viděli víc než já, myslím teda ze seriálu, o dalších věcech silně pochybuju, ale ta trapnost, božínku, ta trapnost... krev a zpomalená. No, to mně poser holý záda, nemluvě o velmi kvalitních kulisách a dokonalému příběhu. Já jakožto nechlap ( dle zdejší davové psychózy) dokážu pouze ocenit super slipáče a slaďounký pláštíky, ty jsou fakt k sežrání. Jdu si teď na hajzl překontrolovat koule, protože jestli je určité kontinuum mezi řvaním nadšením nad touhle stupidní bliťárnou a chlapstvím, podotýkám, postbubertálním mužstvím, adolescentní názory mě nezajímají, pak si buď už nikdy gule nedám doprava a nebo bude mít brzo naše krásná vlast problém s reprodukcí. Pro chlapy... ! se budu tlemit fakt ještě dlouho...takže za pobavení názory a hodnocením-hvězda. Sorráček, hvězdička a utíkánkuju na Gájprájd. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto za 2 dny díky neuvěřitelné zábavnosti a touze vidět víc a víc!!! Tohle je první skutečné zpracování horrorového subžánru exploitaition do seriálové podoby. natvrdo od 18 let/Rko/Cat III a já nevím jakýho označení by se seriál v různých částech světa dočkal. Digitální krev a efekty můžou vadit, ale když si uvědomím, že jde "jen a pouze o levný seriál", v klidu to přehlídnu. Herecké výkony jsou v podstatě nevýrazné a pokud si vezmu třeba hlavní postavu Spartaca, je to tragédie větší, než snad jeho úděl sám ... Ten chlap hrát neumí a myslím, že nechal někde v toi-toice scénář a odehrál to bez scénáře ... Ale ani to mi nevadilo. Protože hlavní a nejdůležitější, k čemu vždy jednotlivý díl vyplynul, byla akce, souboje, sex, nahota a absolutně bezbřehé násilí ... Každý díl stále více tlačil na pilu a když už jsem si myslel, že tento seriál je "sakra krvavej kousek masa", dostal jsem další a další ránu a chvílemi fakt kroutil hlavou, co všechno jsou filmaři schopni divákovi ukázat a co všechno byli cenzoři ochotni pustit ... opravdu klobouk dolů. Pohled na poprsí krásných žen a to snad všech, které si zde zahrály, je častější a detailnější než na sebelepší nudapláži, stejně tak bohužel jako pohled na pánská přirození (který mne přirozeně zas tolik nezajímal ...) ... vrcholem násilí a brutality je pak scééná v jednom z posledních dílů, kdy statného otroka pověsí/ukřižují a uříznou mu penis, divák pak několik sekund sleduje čerstvý zbytek po odříznutém penisu a cákance krve, které z rány tečou ... Stařičtí pánoví Deodato a Lenzi se se svými provokativními kanibalskými scénami mohou jít dnes už skutečně zahrabat ... Jinak cákance krve se dají přirovnat jen k těm nelepším splatterům Ameriky a Japonským řezničinám a jejich "katana-soubojům" ... Krev doslova stříká na diváka, některé scény se mi zdály i trochu vypůjčené právě ze starých 70. kových japonských kultů ... Spartacus je něco, co zde ještě nebylo a i když vykrádá, digitalizuje a herci neumí hrát, je to tak strašlivá řežba, že vidět to za dva dny je jako vykoupat se v jezeře plném krve ... Rozhodně to není pro slabé povahy, ale kdo má rád násilí a akci ve filmech, bude chrochtat blahem ... Druhá série je také pecka!! Přišlo mi víc intrik, násilí a krev na max, spousta akce. Ale bohužel většina akce mimo arénu a to není tak úplně ono... Ale i tak mega-nářez!!! ()

Galerie (457)

Zajímavosti (50)

  • Gnaeus (Raicho Vasilev) při jednom tréninku na nádvoří vily zavadí svým trojzubcem o gladiátora chyceného v síti. Na malou chvíli si můžeme všimnout, že se při dotyku trojzubec ohne, protože je vyroben z gumy. (Timak)
  • V epizodě se objevuje postava Gaiuse Juliuse Caesara (Todd Lasance), která se ukáže pro další děj jako důležitá. Historicky ovšem není známo jakou roli hrál Gaius Julius Caesar ve Spartakově povstání a jestli se vůbec nějak účastnil. (PatrikP4)
  • Napriek tomu, že ide o americký seriál, jediní americkí herci sú Katrina Law (Mira), Erin Cummings (Sura) a Ellen Hollman (Saxa). Nick Tarabay (Ashur) je síce americký občan, ale narodil sa v Libanone. (misterz)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Spartaka nahradí Julius César

Spartaka nahradí Julius César

02.12.2012

Kabelovka Starz do nás v lednu (konkrétně 25. 1. 2013) začne ládovat třetí regulérní sezónu (nepočítáme v to prequelovou řadu Bohové arény) seriálu Spartakus. Ví se, že War of the Damned příběh… (více)

Reklama

Reklama