Reklama

Reklama

Spartakus

(seriál)
TV spot 7
USA, (2010–2013)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Andy Whitfield, Liam McIntyre, Lucy Lawless, John Hannah, Viva Bianca, Manu Bennett, Craig Parker, Lesley-Ann Brandt, Erin Cummings, Peter Mensah (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

Klasický příběh thráckého bojovníka, který byl zajat Římany, stal se gladiátorem a v boji o svobodu se postavil starověkému Římu, ožívá v novém akčním historickém seriálu na HBO. Spartakus, odtržený od své země a milované ženy, je uvržen do surového světa gladiátorské arény, kde krev a smrt jsou tou nejsledovanější zábavou. Na písku se však neodehrávají všechny bitvy. Zrada, korupce a pokušení vystavují Spartaka nepřetržité zkoušce. Aby přežil, musí být víc než jen mužem. Víc než jen gladiátorem. Musí se stát legendou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 7

Recenze (1 064)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto za 2 dny díky neuvěřitelné zábavnosti a touze vidět víc a víc!!! Tohle je první skutečné zpracování horrorového subžánru exploitaition do seriálové podoby. natvrdo od 18 let/Rko/Cat III a já nevím jakýho označení by se seriál v různých částech světa dočkal. Digitální krev a efekty můžou vadit, ale když si uvědomím, že jde "jen a pouze o levný seriál", v klidu to přehlídnu. Herecké výkony jsou v podstatě nevýrazné a pokud si vezmu třeba hlavní postavu Spartaca, je to tragédie větší, než snad jeho úděl sám ... Ten chlap hrát neumí a myslím, že nechal někde v toi-toice scénář a odehrál to bez scénáře ... Ale ani to mi nevadilo. Protože hlavní a nejdůležitější, k čemu vždy jednotlivý díl vyplynul, byla akce, souboje, sex, nahota a absolutně bezbřehé násilí ... Každý díl stále více tlačil na pilu a když už jsem si myslel, že tento seriál je "sakra krvavej kousek masa", dostal jsem další a další ránu a chvílemi fakt kroutil hlavou, co všechno jsou filmaři schopni divákovi ukázat a co všechno byli cenzoři ochotni pustit ... opravdu klobouk dolů. Pohled na poprsí krásných žen a to snad všech, které si zde zahrály, je častější a detailnější než na sebelepší nudapláži, stejně tak bohužel jako pohled na pánská přirození (který mne přirozeně zas tolik nezajímal ...) ... vrcholem násilí a brutality je pak scééná v jednom z posledních dílů, kdy statného otroka pověsí/ukřižují a uříznou mu penis, divák pak několik sekund sleduje čerstvý zbytek po odříznutém penisu a cákance krve, které z rány tečou ... Stařičtí pánoví Deodato a Lenzi se se svými provokativními kanibalskými scénami mohou jít dnes už skutečně zahrabat ... Jinak cákance krve se dají přirovnat jen k těm nelepším splatterům Ameriky a Japonským řezničinám a jejich "katana-soubojům" ... Krev doslova stříká na diváka, některé scény se mi zdály i trochu vypůjčené právě ze starých 70. kových japonských kultů ... Spartacus je něco, co zde ještě nebylo a i když vykrádá, digitalizuje a herci neumí hrát, je to tak strašlivá řežba, že vidět to za dva dny je jako vykoupat se v jezeře plném krve ... Rozhodně to není pro slabé povahy, ale kdo má rád násilí a akci ve filmech, bude chrochtat blahem ... Druhá série je také pecka!! Přišlo mi víc intrik, násilí a krev na max, spousta akce. Ale bohužel většina akce mimo arénu a to není tak úplně ono... Ale i tak mega-nářez!!! ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Promo k tomuto seriálu naznačovalo, že nepůjde o nic jiného než bloodfest ve stylu 300.. tohle dodržel pouze pilot. Od druhého dílu se ovšem seriál začal formovat do podoby, která ukazuje všechny "přednosti" Říše jak jí máme všichni rádi - intriky, zvrhlost, gladiátorské bitvy - plus skvěle vygradovaný děj zakončený brutálním masakrem. Doufám, že druhá série (pokud se jí tedy nakonec dočkáme) dozná laťky, která byla je v tomto případě proklatě vysoko! ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Verlmi lacina kopie 300: BuT se stovkami litru pocitacove krve, spoustami odhalenych poprsi a vubec se spoustou "good old in-and-out". Ale tez s nudnym scenarem, PRISERNYMI hereckymi "vykony" a ony vychvalovane bojove sceny? Ja se tedy u nich temer az nudil. Nevim, 300ka mi prisla genialni, ale tohle je proste ve srovnani se serialem 'Rim' ve vsech smerech mizerne... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Spartacus: Blood and Sand: 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $9,255,850 //počet predaných kusov 287,720 ║ __Keď zmiešate filmy 300 a Gladiátor, tak vznikne verné kopírovanie týchto skvostných snímkov v tomto mini seriály. Len na škodu je, že tu to je až v neskutočne televíznom háve, bez kúska originality, lebo všetko čo nám je ponúknuté sme videli v spomínaných filmoch a ešte podané v dosť neschopnej réžii, dej do stratena, zaujmú len spomalené súboje nič viac, zatiaľ, hodnotenie po prvej časti, čakal som viac. /30%/ ....každou ďalšou častou to rapídne klesá v odbitej nesúrodosti a hraní sa na moc drsný a surový seriál, kde fakt len tie ostré dialógy plné tých najrozmanitejších slov a okázalej otvorenosti nestačia. _1.diel: /40%/_ _2.diel: /25%/_ _3.diel: /20%/_ ...takže neskutočné sklamania pre mňa ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Úžasná podívaná pro ženy a gaye! Svalnatá mužská těla lesklá potem, jednoduchý, předvídatelný děj, podivná vizuální stylizace, co má s realitou jen minimum styčných bodů. A hlavně ta krev... pokud se hlavní hrdina řízne při holení, buďte si jistí, že obrazovka bude ohozena monstrózním chlístancem červené barvy! Připravte si k TV obrazovkám kýbl, ne - radši lavor, pořád málo - vanu... sledujte TV obrazovku ve vypuštěném bazénu, tolik té krve bude! Méně je někdy více, páni ŘEŽizéři, zázrak ten váš výtvor není, ale jako mozkový relax dobrý a nelézt mi ústřední postava tak trochu na nervy, šla bych i na čtyři hvězdičky. 69% ()

Galerie (457)

Zajímavosti (49)

  • Illythia (Viva Bianca) si koupí jednoho galského otroka, který je ve skutečnosti brán jako dárek od manžela. V té době ale jakýkoli dárek tohoto typu od manžela nebyl brán jako vhodný pro ženu. Římské právo jasně zakazovalo takové dary ženám, a z tohoto důvodu tyto dary automaticky patřily jejich otcům. (L3G1ON4R)
  • Lentulus Batiatus (John Hannah) je pojmenován jako Quintus, nicméně ve skutečnosti byl Gnaeus. (L3G1ON4R)
  • V této epizodě uspořádá Spartakus (Liam McIntyre) gladiátorské hry na počet padlého bratra Crixa (Manu Bennett). Historicky je toto pravda. Spartakus skutečně donutil 30 římských vojáků bojovat jako v aréně na počest Crixa. (PatrikP4)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Spartaka nahradí Julius César

Spartaka nahradí Julius César

02.12.2012

Kabelovka Starz do nás v lednu (konkrétně 25. 1. 2013) začne ládovat třetí regulérní sezónu (nepočítáme v to prequelovou řadu Bohové arény) seriálu Spartakus. Ví se, že War of the Damned příběh… (více)

Reklama

Reklama