Reklama

Reklama

Spartakus

(seriál)
TV spot 6
USA, (2010–2013)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Andy Whitfield, Liam McIntyre, Lucy Lawless, John Hannah, Viva Bianca, Manu Bennett, Craig Parker, Lesley-Ann Brandt, Erin Cummings, Peter Mensah (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

Klasický příběh thráckého bojovníka, který byl zajat Římany, stal se gladiátorem a v boji o svobodu se postavil starověkému Římu, ožívá v novém akčním historickém seriálu na HBO. Spartakus, odtržený od své země a milované ženy, je uvržen do surového světa gladiátorské arény, kde krev a smrt jsou tou nejsledovanější zábavou. Na písku se však neodehrávají všechny bitvy. Zrada, korupce a pokušení vystavují Spartaka nepřetržité zkoušce. Aby přežil, musí být víc než jen mužem. Víc než jen gladiátorem. Musí se stát legendou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 6

Recenze (1 066)

teutates 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti som mal dosť zmiešané pocity, veľa technických detailov mi vadilo a pôsobilo to na mňa dosť lacine... (kopia "300" vo veľmi lacnom prevedení, pomyslel som si) Odstupom času ako dni plynuli a "voda sa liala" :D si ma Spartacus získal... hlavne čo sa týka príbehu no a samozrejme antického pozadia (slabosť). Veril som, že to bude mať nejaký ten hlbší podtón no a stalo sa, takže tech.nedorozumenia a rôzne "chybičky" odpustené. Celkový dojem 8/10, bavil som sa no a nakoniec kto by nechcel byť gladiátor... Famózny záver 1.série! ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Ikdyž to zpočátku vypadá jako béčková kopie 300, v druhé polovině seriálu je opak pravdou. Intriky, které se postupně objevují, jsou rafinované a velmi dobře promyšlené. Z druholigového seriálu se stává skvost, který se nezadá s takovými díly jako Řím nebo Já, Claudius. Na své si přijde milovník hrdých braků, protože Spartakus: Krev a písek se prezentuje především brutálním násilím, nahotou a digitální krví. Vizuál je sice otřesný (prakticky pořád greenscreen), ale dá se to odpustit, jde o televizní projekt. Velké plus si zaslouží zobrazování nahoty. Souloží se tu prakticky pořád, navíc kamera ukazuje nahé lidi v celé kráse a nevyhýbá se ani intimním místům, která se v podobných projektech úzkostlivě tají. Závěrečný díl je doslova masakr, žrádlo. Tomu říkám uspokojit svého diváka. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Skvelý seriál. Poriadne krvavý a aj napriek tomu vôbec nie blbý. Intrigy sú premyslené, všetko do seba pekne zapadá (niekedy aj 3-krát za jednu časť :D áno, erotické scény sú časté) a celá séria dáva zmysel. Všetko pekne graduje a finále je veľkolepééé. Rozmýšlal som povodne nad 4*, ale bavilo ma to nesmierne. Hltal som jednu časť za druhou a má to moje veľké sympatie za to, že si to v ničom nedáva servítky pred ústa. Takže 9/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ze začátku až tupě vyhlížející testosteronová zábava, která se během pár dílů změní ve svůj pravý opak. Ona už je to teda už ze začátku docela zábava, jenže teprve od 5. dílu se seriál správně rozjede a laťka jednotlivých dílů se dostává pekelně vysoko. Vývoje postav a jejich nekompromisní vylidňování, intriky jak ze seriálu Řím a spousta napínavých a mrazivých okamžiků. To všechno v seriálově ojedinělém vizuálu, který se vůbec neokouká, spíš si na něj člověk čím dál víc zvyká. Dokonce i na ty až moc digitální stříkance krve, které mě jeden čas dost štvali. Akce je výborná a celé to na hodinový seriál uteče strašně rychle. Jedinou menší výtku bych tak měl paradoxně k postavě Spartaka, která je ze všech postav pomalu nejméně zajímavá a v některých dílech to jeho linie i maličko brzdily. Ten zbytek mě ale dokázal tak strhnout, že se nemůžu co přinese 2. série. Snad si vysoce nastavenou laťku udrží. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál sa môžete pozerať z rôznych pohľadov. Tí, ktorí majú radi historické fakty, budú určite sklamaní. Tí, ktorí nemajú radi brutalitu a živočíšny sex vo filmoch, tiež. Ale ak si chcete u seriálu o gladiátoroch oddýchnuť, baviť sa, vypustiť si z hlavy denné starosti, potom Spartacus je pravá voľba. Potoky umelej krvi, rocková hudba a krajina s večne hnedým podmračeným filtrom, to všetko beriem ako rukopis seriálu. Ja s tým nemám problém a všetko je jasne urobené prehnane zámerne. Veľké plus je, že séria nemá vyložene otvorený koniec. To mi na iných seriáloch vadí. Musím povedať, že som bol naozaj milo prekvapený po zhliadnutí prvej série s podtitulom Krv a piesok. Výborný príbeh, dobové prostredie. Ukážka vtedajšieho spôsobu života Rimanov, či už vyššie postavených alebo obyčajných občanov, otrokov, gladiátorov. ()

Galerie (457)

Zajímavosti (50)

  • Lentulus Batiatus (John Hannah) je pojmenován jako Quintus, nicméně ve skutečnosti byl Gnaeus. (L3G1ON4R)
  • Oenomaus, jeden z lídrů povstání, byl ve skutečnosti Gal, zatímco v seriálu je ztvárněn Peterem Mensahem, hercem tmavé pleti. (Morholt)
  • Série je inspirována historickou postavou Spartaka, thráckého gladiátora, který v letech 73-71 před Kristem vedl největší povstání otroků proti Římské republice. (Wade)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Spartaka nahradí Julius César

Spartaka nahradí Julius César

02.12.2012

Kabelovka Starz do nás v lednu (konkrétně 25. 1. 2013) začne ládovat třetí regulérní sezónu (nepočítáme v to prequelovou řadu Bohové arény) seriálu Spartakus. Ví se, že War of the Damned příběh… (více)

Reklama

Reklama