Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se dal popsat jedním slovem - umírání. Johnny Depp v roli profesora zjistí, že má rakovinu a zbývá mu rok života. Rozhodne se, že si bude chtít poslední dny užít. Zkouší teda různé věci, které nikdy neudělal a své poslední chvilky tráví se svou třídou a rodinou. Nevím co je smutnější - samotný příběh nebo fakt, že tenhle film má tak málo procent, je totiž skvělý. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Fenomén jménem Johnny Depp...  Herecká ikona, která za tři dekády činnosti snad ani nemá špatný film, tedy aspoň jsem se k němu ještě nedostal. Všichni Vám budou říkat, jak je jeho nejlepší rolí kapitán Jack Sparrow a já na jednu stranu musím souhlasit, jelikož on je v téhle sérii naprosto úžasný, ale na druhou stranu mám s ním o kousíček radši filmy, kde se neskrývá za make-upem a zkrátka nechává vyniknout svůj herecký um v poněkud čistší podobě. A takovým zástupcem v téhle škatulce je i právě Poslední semestr.. Depresivní snímek, který si ale jde úplně opačnou cestou a strasti nemocného profesora ukazuje jako návod, jak by měl člověk žít. Johnny je v roli profesora Richarda parádní a dost možná i jeden z pozoruhodných vzorů, jak vůbec učitelskou profesi přijmout a vést.. Když umíráte máte výhodu, že už Vám může být prakticky u prdele, co s Vámi bude, co si o Vás ostatní myslí a do jisté míry jaké následky budou mít vaše činy. A Richard tohle pochopil, jak se patří... Rakovina plic? Hurá, kouření je neškodné. Zkušební řád VŠ? Jen si mě suď, nejen že mám definitívu, ale navíc umírám. Má se zkusit všechno, takže se jde pařit nebo užívat si sexu ať už se ženou či mužem. I když je trošku zvláštní, jak se Richard lehce sobecky zachoval k rodině, tak přesto jeho rozhovory s dcerou patří k nejsilnějším scénám snímku.. Moc krásný film, jehož síla je přes svůj pozitivní přístup snad ještě údernější. 75% ()

Reklama

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Poslední tažení učitele Richarda životem, po tom co se dozví tragickou diagnózu. Rozjezd byl hodně slibný ale po půl hodině to upadne do neskutečné nudy a konec se snaží zahrát na citovou notu ale pod tíhou špatně načasovaného černého humoru, se to utopí v šedi. Některé scény třeba se studentem v kanceláři byli hodně bizarní. Bohémský život s alkoholem a marihuanou nebyl vůbec záživný. Z Deppa jsem začal mít neskutečnou depku! 4/10 ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Malý velký film Johnnyho kinematografie. Po dlouhé době je vidět, že si postavu užívá a že hraje v něčem smysluplném. O to víc mě mrzí, že se stal obětí děvky Amber Heard i šílené americké "cancel culture", takže bůh ví, jestli ho ještě někdy v něčem dobrém uvidíme. Ale k tomuto filmu. Cynismus ve filmech mám rád a Johnnyho postava jím zde překypuje. Navíc je opravdu cool a film se úplně nenoří v srdceryvných scénách (i když i na ty dojde, především v závěru, což se vzhledem k tématu samozřejmě dalo čekat), ale víceméně se jedná spíš o komedii. Někdo by napsal o hořkou komedii, ale já tohle sousloví nemám rád, takže píšu komedii s některými dramatickými scénami. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení. A samozřejmě o to příjemnější je celkový zážitek, protože jsem čekal hodně, ale rozhodně ne povedenou komedii, ve které Johnny Depp v nádherné civilní roli trousí jednu luxusní hlášku za druhou. Neskutečně si ten film užívá, dokazuje, že hrát rozhodně nezapomněl a ačkoliv jde o film s vážným tématem, ta převažující komediální rovina tomu krásně sedne. Dramatická rovina funguje taktéž naprosto na jedničku a rozdělení do kapitol je také velmi sympatické. Stopáž je příjemná, akorát, ale klidně bych se na to vydržel koukat i déle. Jeden z nejlepších Johnnyho filmů vůbec. 90%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)

Reklama

Reklama