Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pořád si myslím, že to Havlík v sobě má a jednou vystřihne film, ze kterého půjdou i kritici do kolen. Jeho první dva autorské snímky byly na české poměry skvělé. Bábovky jsou další marketingový blábol od hysterky Třeštíkové, takže Havlík znovu upletl z hovna bič. Hvězdná herecká sestava přitáhla potřebné množství diváků do kin, ale jejich postavy jsou nudné loutky. Závěrečný akční výjezd Ordinace do Ulice je slušný úlet. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(26/2022) / No dúfam, že toto nie je kvalitatívny strop aktuálnej českej produkcie, lebo to by bolo veľmi zlé. Ten film sa dá, je to celkom obyčajná dráma s pár dobrými momentami a celkom podareným koncom. Chvalabohu aspoň za to nakoniec. Ale je to málo, málo na to aby som si po týždni spomenul na hocičo konkrétne z tohto filmu, len to že bol celkom fajn. (5/10) ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Asi dvacet hlavních postav přirozeně znamená, že žádná z nich nebude mít ve filmu tolik prostoru, aby diváka začala zajímat. O tom, že by to měla být komedie, zřejmě věděli jen Plodková a Taclík (při scéně výuky střelby z pistole jsem se opravdu zasmál), jinak je to dost depresivní podívaná plná egoistů, kteří se nakonec dočkají podivně přilepeného happy-endu. Asi se stydím, že jsem to dokoukal. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nejprve to pozitivní. Mozaika jakýchsi mikropříběhů je dobrým (samozřejmě jinde mnohokrát viděným) nápadem. Sledovat se dají díky solidnímu řemeslu a zvoleným pražským lokacím. Rovněž herci zmiňované příběhy drží nad vodou. Ovšem pod vodu je tlačí jejich prázdný a povrchní obsah, který se s realitou kolikrát naprosto míjí. Uchopit to celé zhruba tak, že jsme všichni propojeni a že je tohle celé ze života... proboha, vůbec není. Tvůrci se vzhlédli v zaoceánských mozaikách, jenže zvolili zoufale okoukané a slabé příběhy, které dohromady příliš nefungují. A navíc je jich opravdu hodně, takže třeba linie Langmajer-Vlasáková je úplně prázdná a nedotažená. Ano, je to přehledné a divák ví, co sleduje a proč to sleduje, ale jednotlivým příběhům chybí napětí, vtip, dílčí pointa. Potěší snad jen linie Plodkové a Taclíka, kdy ona to dobře sehrála a on je docela vtipný. Což se třeba vůbec nedá říct o Pauhofové a Vetchém. Nejen na nich je vidět, jak je to celé strašlivě špatně vymyšlené. A raději nerýpu do té téměř permanentní kýčovité orchestrální hudby. Snaživý režisér Rudolf Havlík nicméně ode mě dostává konstantně tři hvězdy, tak ho ani tentokrát nezklamu. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Radka Třeštíková z tohto resumé svojej knihy radosť nemala. Chcel by som fandiť niektorým postavám, ale je ich tu priveľa a sú len povrchne a šablónovito rozpracované. Neustále skákanie z jedného páru na druhý, rýchlo diváka unaví. Ani fakt, že tu hrajú moji obľúbení herci, nezlepšil celkový dojem. Neskutočne ma iritovali snobské interiéry bytov a sexuálne scény zostrihané ako porno paródia. Jednotlivé zápletky pôsobili ako prevzaté z "Rodinných prípadov". ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od srpna do začátku října 2019 v Praze a okolí, na jeden týden se štáb pak přesunul do Bangkoku. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • „Scénář mě překvapil a myslím, že narozdíl od knihy může oslovit i značnou část mužské populace,“ řekl Ondřej Vetchý. (SONY_)
  • Pro film vzniklo 54 verzí scénáře s různými prostředími i postavami. (Duoscop)

Reklama

Reklama