Reklama

Reklama

Sophie pracuje jako číšnice a spolu s matkou sama vychovává syna Garretta. Jednoho dne ale Garrett onemocní a to, co nejprve vypadá jako chřipka, se změní v noční můru... Sophie pracuje jako číšnice, žije s matkou Kristin a má syna Garretta. Jednoho dne ale Garrett onemocní a to, co nejprve vypadá jako chřipka, se změní v noční můru. Garrett má nevysvětlitelné bolesti, vyrážku po celém těle a nikdo neví, o co jde. Sophie se tedy pustí do pátrání na internetu, kde objeví možnou alergii na geneticky modifikované potraviny. Kristin pracuje na univerzitě, kde se tyto potraviny testují, a tak tam Sophie vyrazí, aby si zjistila více. Vezme si ji na starost přímo děkan fakulty a uklidní ji, že geneticky modifikované potraviny nemohou být škodlivé. Pak ji ale odchytí jeden z vědců a promluví si s ní v soukromí. Tento muž tvrdí pravý opak. Sophie kromě tohoto podezření musí řešit spoustu věcí okolo, protože synova léčba je velmi drahá a jí začínají docházet peníze. Sophie se také seznámila s pohledným Eddiem, který o ni usiluje. Sophie neví, co má dát jíst svému synovi, proto nakonec odjíždí na biofarmu, kterou vede Hal. Ten má také potíže s geneticky modifikovanými potravinami, společnost Clonestra na něj tlačí, aby začal kupovat jejich osivo. Hal a Sophie mají stejného nepřítele, a tím je Clonestra. Sophie by společnost ráda žalovala, ale nemá důkazy. Když však její matka onemocní kvůli cukrovce a musí do nemocnice, dostane Sophie k dispozici její klíče. Její známý vědec ji tedy vezme na univerzitu a tam se společně snaží najít důkazy proti Clonestře. Jsou ovšem chyceni. Sophie se tak dozví, že její známý už vědcem není, nyní je z něj školník. Muž byl vyhozen, když se zhroutil a tvrdil, že geneticky modifikované potraviny mohou škodit. Sophie tak přišla o spojence a brzy také o Eddieho, o kterém zjistila, že pracuje pro Clonestru. Začíná se nervově hroutit a uklidní ji až návrat matky. Sophii se navíc podaří získat důkazy proti Clonestře. Na univerzitě totiž pracoval vědec jménem Serge, který si uvědomil, že Clonestru nezajímají negativní důsledky jejích produktů. Pátral tedy v počítači svého kolegy a tam našel důkazy proti Clonestře. Serge se pokusil spojit se Sophií, ale ta to odmítla. Serge jel tedy k ní domů, ale zastrašovači Clonestry ho vytlačili ze silnice a on zemřel. Sophie pak v jeho autě našla důkazy proti Clonestře. Ukázala je nejprve matce a pak i Eddiemu, který za ní přišel s tím, že u Clonestry končí. Eddieho syn také onemocněl. Eddie dostal Sophii do budovy Clonestry, kde měla příležitost promluvit si s jejím ředitelem, který o negativních důsledcích nic nevěděl. Dan pak v Clonestře na své místo rezignoval. Jejich rozhovor se dostal na internet, protože ho natočila Sophiina matka. Sophie nyní bojuje proti Clonestře a na její straně stojí víc a víc lidí. Sophie a Eddie spolu nyní chodí. I nadále ji děsí, že neví, co jí. Na konci filmu jsou zveřejněna fakta o geneticky modifikovaných potravinách. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

Ježkovy voči.... celý to šlo do řiti v čase 12:50 min: "Vyrábíme brokolici s vyšším obsahem vitamínu C, banány s vakcínou proti žloutence..." Zvlášť ty banány s vakcínou byla věta, která to celý poslala do kelu. Celkově to bylo takové hodně nevydařené ochotnické divadlo na rádoby vážné téma. Maminka s postupem času na pěst čím dál víc, chlapeček s tím tupým výrazem, hlavou ke straně a asi 16 slovy, které v celém filmu pronesl, byl na pěst od začátku. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Nenápadné zlo se stal v mé filmové kariéře prvním, ve kterém hlavní téma tvořila problematika geneticky upravených potravin a jejich možného působení na člověka. Nic takového jsem ještě neviděl a vzhledem k tomu, že byl natočen roku 2015 v USA, je asi jedním z průkopníků, který se tím zabýval. Pokud si někdo tento komentář přečte třeba za 50 let (pokud bude ještě existovat internet a svoboda informací), bude mu toto psaní připadat směšné a už bude třeba dokázáno, že modifikovaná kukuřice nebo kuřata na lidi nepůsobí a dokonce nám přinesou více vitamínů a podobně. Anebo to bude naopak, stejně jako v padesátých letech 20. století, když lidé nevěděli, že kouření cigaret způsobuje po mnoha letech užívání rakovinu a další nemoci. Ano, dnes ještě nevíme, jak GM potraviny na nás působí, zarážející je, že v tomto ohledu neprobíhají nějaké oficiální výzkumy. Bude to asi ještě běh na dlouhou trať a uvidíme jaký bude důsledek a výsledek. Ve filmu nenápadné zlo byla hlavní hrdinkou Sophie, samoživitelka v malém městě USA, obklopeném farmami a poli. Sophie spolu s matkou sama vychovávala syna Garretta, který jednoho dne onemocněl zdánlivě obyčejnou chřipkou. Jenže léky na ni nezabíraly a já se obával nejhoršího. Mohu prozradit, že chlapec svou nemoc zvládl, ale ve filmu šlo hlavně o to, co ji způsobilo. Sophie usilovným pátráním došla k přesvědčení, že za to mohou právě GM potraviny, ale nikdo v jejím okolí ji nevěřil. Vůbec jsem se tomu nedivil, stejně jako tomu, že ve městě měla pod palcem všechno dění firma Clonester, která vyvíjela vylepšené druhy potravin. Pokusy se děly na místní univerzitě, kde pracovala Sophiina matka a pár vědců. Jak se později ukázalo, někteří zaměstnanci univerzity, policie a další byli placeni za to, že neprozradí určité potíže při testech a za to byli královsky placeni. A kdo se postavil proti mocné firmě....nemusím dodávat, co se s nimi asi mohlo stát. Bylo to opravdu zdlouhavé a bolestné pátrání obyčejné matky na pokraji psychického zhroucení a pro mne byl zajímavý hlavně její boj proti mocné firmě. Děj byl někdy sice až příliš rozvláčný, ale závěr byl velmi poučný. Věru budu si muset dávat větší pozor na to, co jím. A vy byste měli udělat totéž, vážení filmový i nefilmový přátelé. Za průměrný film Nenápadné zlo o nadprůměrném, nadčasovém a důležitém tématu uděluji tři modifikované hvězdy ***. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jo, tenhle film se určitě snaží něco sdělit a myslím si, že téma je celkem zásadní, ale bohužel to opět v konečném důsledku vyznívá jak pateticky, tak i hloupě. Ano, potřebujeme jíst lepší potraviny a vědět, co vlastně jíme, ale tohle je spíš látka pro nějaký pořádný dokument, než pro dramatický celovečerní film. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní filmu som si niekoľkokrát spomenul na dokumentárny film "Svet podľa spoločnosti Monsanto". Kto ten dokument videl, tak vie prečo a kto nie, tak odporúčam. ()

pvlkohout odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je vlhký sen každého konspiračního teoretika. Bohužel na rozdíl od konkurenčních snímků jako Iron Sky a podobných nejde na první pohled poznat že se jedná o fikci a jednodušší divák si je schopen zaměnit ho za skutečnost. Alergie na GMO, zlá společnost nutící farmáře aby pěstovali GMO a ti kvůli tomu pak bankrotují, vraždy vědců, co odhalí PRAVDU! A hlavně taky glyfosfáty. Moc glyfosfátů. Mutovaná kuřata s pěti hlavami. Za skutečnost vydávané Fake News na konci před titulkami ukazující dojemné fotky myšiček s nádory samozřejmě included... Asi potřebovali zvednout prodeje biožrádla pro vyzobané slepice co Prima Love sledují... hrozná slátanina ()

Galerie (72)

Reklama

Reklama