Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ošetřovatel Rozruch z nemocnice sv. Jakuba dostal z nemocenské pojišťovny místo očekávaného léčivého bahna umělý chrup. Když v pojišťovně osobně vyřizuje přehmat, jsou úředníci velmi neochotní. Rada Pěna přijde do pojišťovny, aby si domluvil výlet se svou tajnou milenkou, sekretářkou Věrou, kterou si chce vzít, až se provdá jeho dcera Heda. Pěna ohlašuje v pojišťovně návštěvu primáře Marka od sv. Jakuba a přestože ho osobně nezná, přimlouvá se za vyřízení jeho žádosti. Když rozčilený Rozruch za chvíli sdělí, že je z nemocnice od sv. Jakuba, úředníci ho považují za Marka a jejich chování se rázem mění. Šéflékař Bruner mu předepíše lázně, kam ho druhého dne osobně doveze. Skutečný Marek přijíždí do lázní s Hedou, které se představil jako Rozruch, aby se přesvědčil o nezištnosti jejích citů. I rada Pěna s Věrou přijíždějí, aniž tuší, že je přítomna i Věřina matka. V malých lázních se nakonec všichni potkají a jejich tajemství se prozradí. Po návratu do Prahy Rozruch, který tajně dostudoval medicínu, promuje, a dostává od Brunera místo v nemocenské pojišťovně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (449)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dost mozna nejlepsi film Vlasty Buriana. Uvod v pojistovne je neskutecnej masakr, v laznich to je taky slusnej naklad, bohuzel zpet v nemocnici na zaverecnejch asi 20 minut tempo nepatrne polevi. Krome neustale hlaskujiciho Buriana stoji za zminku zlitej Marvan a operovanej Slegl. A moje nejoblibenejsi scena je asi balada o deliriu, Burian by moh hrat i Draculu. Jasnejch 5* dokonala komedie. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný film maestra Buriana a jeho přihrávačů(Marvan, Šlégl...). Všichni recenzenti zdůrazňují operaci prstu, která je skvělá, ale mě se přece jenom nejvíce líbil tobogán v pojišťovně("Pan ředitel tady od roku 1924 nebyl"). I když druhá třetina není již tak skvělá, ale závěrečný řezání prstu je dokonalý. Existuje nějaké jiné hodnocení než za PĚT. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Až takové terno to IMHO není. Z Vlastou jsem už viděl filmy co mě pobavily více. Začátek v nemocenské pojištovně mě moc nebavil, potom v lázních se to naštěstí trochu vylepšilo.. Za sebe musím vyzdvihnout scénku s opilým Marvanem kterému Vlasta Burian vypraví baladu o deliiru tremens. Vlasta Burian uměl skvěle pracovat s hlasem. Potom je výborná scéna ve které Pěna záhledne dceru a následně výjde vše najevo. Operace prstu byla ale zaručeně nejlepší (Toho jsem taky operoval.) Nicméně pokud tady vychvaluji tři scény tak musím říci, že zbytek mi tolik vtipný nepřipadal. Škoda že dokonale slízký Čeněk Šlégl má tak málo prostoru a námět není víc využit. Víc jak 3 této klasice ve svém hodnoceni osobně nemůžu. Viděno v rámci Challenge Tou 2016. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmy s Vlastou Burianem nijak nevyhledávám a česká předválečná kinematografie mě míjí. U pokladny stál jsem si pustil z toho důvodu, že mi tento film vybral generátor náhodných čísel, s jehož pomocí sjíždím snímky z žebříčku 300 nejlepších filmů na ČSFD. Nu, nakonec jsem se i bavil a scéna řezání palce musí prostě rozesmát každého. (674., 11. IX. 2011) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Karel Lamač přiznal, že měl s Vlastou Burianem (Rozruch) velké problémy, neboť se nedržel psaného scénáře a stále improvizoval ,čímž ohrozil další herce, kteří nevěděli, jak mají reagovat. Proto spousta scén byla později raději z filmu vystřižena. (Redyx1)
  • Keď Rozruch (Vlasta Burian) prišiel do poisťovne reklamovať, že dostal namiesto bahna umelé zuby, vysvetľoval, že má v pravej nohe ischias. Pritom ale stále ukazuje na ľavú nohu. (J.J.1972)

Související novinky

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama