Reklama

Reklama

Americký vlkodlak v Londýně

  • Velká Británie An American Werewolf in London (více)
Trailer 1

VOD (1)

Dva američtí přátelé putují po Británii, ovšem zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, jednoho zabije a druhého zraní. Přeživší kamarád se probouzí v nemocnici, pronásledován hrozivými sny a halucinacemi, ve kterých ho jeho mrtvý kamarád děsí sdělením, že v sobě nese prokletí vlkodlaka...
Dva američtí vysokoškoláci, David a Jack, putují po Británii. Jednoho dne však zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, Jacka zabije a Davida zraní. David se probouzí v nemocnici, kde se o něj stará doktor Hirsch a krásná sestra. Pacienta pronásledují příšerné sny, ve kterých ho vždy navštíví jeho mrtvý, rozkládající se kamarád Jack a šílený pes, který útočí na Londýn. David přežil, ovšem díky kletbě se vždy při úplňku sám promění v děsivé monstrum... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je poprvé, co se mi na hororové komedii líbila jak horová tak i komediální stránka (a to se mi obvykle hororové komedie nelíbí vůbec). Hlavně se mi líbí ten nápad vlkodlaka v Londýně jako takový. Ano, sice to už bylo částečně v původním Wolfmanovi, ale tady je to na úplně jiné úrovni a také jinak myšleno. Začátek filmu vytvoří atmosféru tajemna, kterou mám v těchto filmech vždycky tak rád. Dále děj pokračuje svou docela originální cestou a i když je koncept docela jednoduchý, autoři si s filmem dost vyhráli, ale to prostě musíte nejdříve vidět. Dále mě zaujaly masky, které působili celkem realisticky a není divu, že kvůli nim založili filmovou cenu speciálně za ně. Herci tu jsou dobří, ale žádn extra výkony tu od nich ani třeba nejsou. Můžu říct, že film je pro mně hodně milým překvapením. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem o amerických vlkodlacích, jak v Lodýně, tak v Paříži slýchal, ale možnost jsem si tento snímek pustit jsem dostal až dnes. Zub času opět řádil a docela rušil, i když mám rád staré horory. Herecké výkony jsou veskrze průměrné, atmosféra střídavě nahoře a dole, tady byl bohužel humor docela navíc a film má hluchá místa, sem tam ale dokáže být pořádně strašidelný. Rád jsem zase smazal jeden filmový rest, ale nebudu nic předstírat – čekal jsem více. 6-/10* ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Strašidelné scény sú naozaj strašidelné. Úž len to londýnske metro... brrr! Ale humor ich znehodnocuje. An American Werewolf in London nie je ani hororová komédia, ani komediálny horor. Je schizofrenickou zmeskou, ktorá mohla byť buď výborným, atmosferickým hororom, alebo zábavnou, parodickou komédiou. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo naprosto skvělý, já se dobře bavil od začátku do konce. Má to vše co by to mělo mít, dva američané na venkově se dostanou mezi podivný domorodce a napadne je vlkodlak, jeden to odnese druhý je zraňen a má se stát nastupcem. Je to hozené do humorné podoby, ale s citem, tak že je to spíš horor, se spoustou krve naprosto skvělá je proměna na vlkodlaka a nebo nemrtví v kině. Celkově je film velice dobře obsazen, tak, že všichni hrajou to co mají sedí jim to. Opravdu tohle se povedlo. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Můj první horor, bylo mi takových šest... čímž mám namysli, že jsem 3/4 stopáže strávil pod peřinou, ale i tak jsem musel do předloni spát s rozsvíceným světlem ve vedlejším pokoji a otevřenejma dveřma tam. V každým temným rohu jsem pak viděl nejrozličnější monstra a všechna usilovala o můj holý život. Takže dík za krásný dětství. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (32)

  • Speciální jednotka na konci filmu používá zbraň British L1A1 SLR ráže 7.62x51mm. (dc125)
  • Americký komik a herec Joe Rogan vlastní  figurínu vlkolaka z tohto filmu. Vystavuje ju vo svojom štúdiu. (Marceloo)
  • David Naughton byl do své role obsazen poté, co ho John Landis viděl v reklamě na nápoj Dr. Pepper. (mahler)

Související novinky

Del Toro produkuje western

Del Toro produkuje western

01.09.2019

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody) pokračuje ve své podpoře mladých talentovaných filmařů a jako producent se teď upsal dalšímu filmu. Ten přijde od vycházející režisérky Issy López … (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama