Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato kultovní komedie o vyskokoškolácích šedesátých let učí, že žábavnější než univerzitu vystudovat, je užít si a přežít. Bluto (John Belushii), Vydra (Tim Matheson), Flíček (Tom Hulce) a Hromdopolice (Stephen Furst) žijí životem moderních mladých mužů. Flámování je na denním pořádku, sex jen občas a alkohol se pije a jointy kolují. Hlavní náplň výuky: srandičky, prdelky a prcičky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Doteď nechápu smysl slovního spojení National Lampoon. Myslel jsem si, že je to jenom o Griswoldech, a ono to jenom o Griswoldech není. O to víc mě to udivuje u tohodle filmu, který s tím nemá společného už vůbec nic, ani v originálním nadpisu to poznamenané není, ale čeští distributoři si to takhle upravili. Tahle komedie mě totiž ve skutčnosti přišla hrozně průměrná. Vtipný scény byly vtipný, ale mně to tak vůbec nepřišlo. Přišel jsem si jak magor, když mi bylo jasný, že se mám smát, a já se ve skutečnosti vůbec nesmál...ale tak, ne každýmu sedne všecko na potkání. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem vůbec netušil, že už v roce 1978 se točily takovýhle komedie. Abych pravdu řek, tak jsem od toho moc nečekal. Myslel jsem, že to bude něco ve stylu American graffiti, ale tohle v pohodě snese srovnání s teen-komediema typu Prciček, Road tripu, atd... Docela jsem zíral, kolik vtípků a hlášek z tohoto filmu se později objevilo v nejrůznějších teen-komediích. Nejlepší z celýho filmu byl rozhodně John Belushi a nejvíc mě dostal jeho proslov o tom, že Němci bombardovali Pearl Harbor. A narvat si do huby celej hambureger najednou, to je taky slušnej výkon. Ale moh bych tady vypsat hromadu dalších scének, který mě spolehlivě rozsekaly. Jinak ve filmu jsou teda mraky různejch drobnejch chybiček (asi tam fakt všichni chlastali) a našla se tam občas i nějaká nudnější chvilka, tak stejně musim dát 5 hvězd. Škoda, že je tenhle film v ČR prakticky neznámej... ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Klasika medzi starými komédiami. Síce som nikdy na americkom vysokoškolskom internáte nebola a našincovi je dosť cudzia večná rivalita medzi kadejakými gama-kapa-omegami a inými gréckymi písmenami, ale... táto priblblá študentská komédia s tlupou šialencov a Johnom Belushim na čele má neuveriteľné čaro, ktoré ma dostalo okamžite. Milujem Animal house a milujem Bluta :-) Inými slovami: "Cut the crap. Give me a drink!" ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Totálně pohodová záležitost s hodně šíleným koncem. Díky příjemné atmosféře, která nikdy nesklouzne do laciné trapnosti ani nevadí, že jsem se zrovna za břicho nepopadal. K tomu hraje výborný soundtrack, ale je pravda, že z písniček šedesátých let to není zas taková potíž vyrobit. Belushi měl fakt styl, škoda ho kluka. Navíc Karen Allen, která je v mém úzkém okruhu favoritek od dob Starmana - kéž by měla víc prostoru. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Hmm už trochu staré. Ale aj tak výborné. Napriek tomu, že už som videl veľmi veľa teen komédií tak aj tu som našiel niektoré originálne vtípky. Pridávam sa k fanúšikom Bluta. Prehnaná ale skutočne vydarená postava. Záver totálne absurdný ale rožral som ho. Z úchylného Donalda Sutherlanda som nemol. Proste rokmi zaručená kvalita. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (45)

  • Filmový debut Kevina Bacona. (D3VIL)
  • John Belushi se musel dvakrát týdně letecky přepravovat mezi Eugene, Oregonem a New Yorkem, aby stihl natáčet scény v tomto filmu a zároveň zkoušet/hrát v Saturday Night Live (1975). (D3VIL)
  • Film měl být původně natáčen na univerzitě v Missouri, ale rektor školy si přečetl scénář a následně povolení zamítl. Nakonec se natáčelo na univerzitě v Oregonu. Tamní rektor povolil natáčení, protože nechtěl propásnout stejnou šanci, jakou měl v roce 1967. Tehdy totiž obdržel scénář k filmu Absolvent coby žádost o povolení k natáčení, ale okamžitě odmítl. Po zhlédnutí litoval, že natáčecí prostory neposkytl, a tak u Zvěřince časopisu National Lampoon ani na okamžik nepochyboval. (D3VIL)

Reklama

Reklama