Jeden z nejúspěšnějších videoklipů popového krále 90. let M. Jacksona a jeden z nejúspěšnějších videoklipů vůbec, ve kterém se objevila také tehdejší dětská filmová hvězda M. Culkin. (matestlust)
golfista
Jako mnoho Jacksonových klipů i tenhle posunul úroveň téhle tvorby o značný kus dopředu. Hlavně nezkrácená verze, která běžela na MTV pouze první cca 2 týdny. Ta končí vynikajícím tanečním číslem MJ na noční ulici mezi zaparkovanými auty a vrcholí rozbíjením a výbuchy.... Po pár dnech proběhla cenzura a klip zná většina z vás pouze v kratší verzi, která je jen torzem celého dílka.(14.4.2006)
Gemini
O Michaelu Jacksonovi si myslím leccos, ale nikdy jsem mu neupřel zaslouženou pověst uměleckého novátora. Ano, dávno tomu nazad, ale právě Black Or White je jedním z těch kusů, pro které jsem rád, že se někdo takový vyskytl.(5.1.2007)
Kulmon
Beatles se dávno rozpadli a Michael to měl ještě před sebou.(8.5.2009)
genetique
Znova nechápem umiestnenia sem tohto klipu. AC/DC mali tiež v klipe Arnolda. Dajte sem potom všetky videoklipy skupín, ktorí sa s tým rovnako nadrú. Ale song je perfektný, jeden mála od neho, čo sa mi páčia, takže hodnotím aspoň pieseň. 80%.(15.5.2007)
Falko
Mna tento klip vzdy bavil a povazujem Black or White za jednu z najlepsich skladieb od Michaela, myslim ze to bol start albumu Dangerous. Najprv ho vysielali na MTV v roku 1991 celych 11 minut, potom ten 6 minutovy zaver vystrihli a nechali ho uz len ako 5 minutovy klip.(30.12.2011)
MM_Ramone
Režisér John Landis už jeden úspešný video klip pre Michaela Jacksona natočil. V roku 1983 spolupracovali pri zvizualizovaní piesne "Thriller". Vznikol z toho veľmi podarený, zombie horrorovo ladený, snímok. Po osmych rokoch sa pustili do práce na spracovaní skladby "Black or White". Do tohto projektu zapojili aj, v tej dobe mimoriadne populárneho, Macaulay Culkina. Nie som znalcom, ani vyznavačom, video klipov, ale tento je určite jeden z tých najkvalitnejších. Podctivo odvedená, profesionálna práca po všetkých stránkach. ****(26.11.2009)
petero
http://www.youtube.com/watch?v=MbNPotsAFxg kompletná 11min verzia, klip ukončia Simpsonovci(8.8.2006)
JohnnyD
Niekde v tomto období Michaelová božskosť dosahovala maximum. Klip/film Black or White je len toho dôkazom. Záverečné tanečné sólo je bombastickou egocentrickou nádherou.(10.6.2009)
Chlupis
Za nezkrácenou verzi jasných pět hvězd.(8.7.2009)
WANDRWALL
M.J. a jeho další slušný výkon.(30.10.2010)
jonyyy
85%(1.7.2009)
Chrustyn
Jedna z mých nejoblíbenějších Jacksonových písniček s geniálním videoklipem, kdy Culkin vystřelí svého popově nechápavého otce i s jeho křeslem. Nezapomenutelné.(27.6.2009)
Falcor
Nehledě k finanční nákladnosti kvůli morphingu i ostatní 3D počítačové animaci (tehdy jedinečné), šlo i o celkem inteligentní klip s Jacksonovým oblíbeným poselstvím.(15.10.2005)
El Pistolero
70%. Klip sice není tak nezapomenutelný jako jeho starší, atmosferičtější bratříček "Thriller", ale i tak stojí za to těch pár minutek zhlédnout a podívat se například, kterak Michael předvádí své kreace mezi ječícími indiány či tančícími domorodci, a to vše za doprovodu jednoho z jeho nesmrtelných popových hitů. Zde předkládám komentář nějakého fanouška, který jsem si dovolil zkopírovat z YouTube: "We don´t need another Michael Jackson, we only need to keep his music alive. Michael Jackson, the King of pop for ever!". Pod tohle se můžu podepsat!(29.3.2011)
Kryton
Vynikající klip a MJ , kdy z něho padaly nápady a né kusy těla.(1.1.2009)
zipper111
Jako vždy geniální Jacksonův klip, který nemá obdoby. Snad ještě víc se mi líbí jeho Earth song, to už člověka vezme za gule :)(12.4.2008)
SonG
Bomba...Michael Jackson je prostě král popu a popových klipů.....(27.1.2009)
gogos
fajnový klip!(14.10.2010)
korbitch22
Jeden z nejlepších videoklipů na světě,navíc boží píseň.(15.1.2011)
COF_666
Můj dětský idol a jedna z jeho super písniček. Co chtít víc :)(6.12.2007)