Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (439)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jedna skutečně velmi hustá hláška, pamětihodný James Earl Jones a jinak nic extra. Královský společník Semi mě celý film vyloženě vytáčel. Hodnoceno ovšem s ohledem na celou dosavadní kariéru Eddie Murphyho (a s úctou k tvůrci velkých hudebních záležitostí jako Blues Brothers nebo Thriller Johnu Landisovi) je to jeden z jeho kvalitativně výrazně čnějících kusů. 70% s tím, že znalce americké komedie potěší malé a mrňavé roličky u nás v podstatě neznámých jmen (tím nemyslím později díky Chicago Hope a E. R. slavné tváře Vondie Curtis-Halla a Eriqa La Salla). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Aká cesta do Ameriky? Načo? Hneď v úvode stačilo povedať áno a Eddie mohol mať ženu o akej sníva každý muž. Krásna, veľké prsia, pevný zadok, počúva na slovo a má rada všetko to, čo má rád on! Reaguje jednoducho na všetko - "Sadni!" , "Ľahni!" , "Štekaj!"..., večer to môžu byť úplne iné povely..., no žena snov, vážne. E. Murphy sa však rozhodol nájsť ešte niečo lepšie. Však on časom zistí, bambus...Cesta k cieľu bola celkom príjemná, ale ubrať tak 20 minút by nezaškodilo. Humor bol fajn, nevtieravý, čo si cením, pretože som čakal Eddieho vyškerený ksicht po každej hláške, ktorá mu vyletí z huby. Zdá sa, že režisér ho trochu krotil. Od smiechu som sa neváľal, ale jemný úsmev, pohodu a malý výlet do Ameriky vám film splní. 70%. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spolu s Metrom je toto druhy Murphyho film, ktory mam rad. Tentoraz to je cistokrvna komedia. Paci sa mi, ze tu Murphy nehra ukecaneho frajera ako obycajne, ale dobrosrdecneho princa. Cele je to pojate ako taka rozpravka odohravajuca sa v New Yourku. Trochu divne mi preto vzdy pripadalo, ze je to natocene v R-kovom ratingu, takze tu nie je nudza ani o nahotu. Holt, dnes by to uz bolo v detskom ratingu. Skvele je, ze aj ked je film plny cernochov, tak vtipov ktore by sa zaoberali rasou tu je minimum. Vo vedlajsich ulohach sa tu mihne kopa znamych xichtov. Medzi inymi v jednej vtipnej scenke aj Samuel L. Jackson. Velkym kladom je pre mna aj vydareny SK dabing, ktory tentokrat tromfne vsetky ceske. Takze vysledkom je skvela romanticka komedia s rozpravkovym nadychom a Murphym v top forme. 8/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Našťastie to už skoro nechodí v TV, takže si človek nedokáže urobiť objektívny pohľad na to, čo ho bavilo v 15-tich rokoch. Asi preto také vysoké tunajšie hodnotenie. Niektoré vydarené fóry som si na rozdiel od väčšiny murphyovín zapamätal aj po rokoch, opätovné pozretie na výške hodnotenia ale nič nezmenilo.... ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Kouzelně (a taky královsky) skromný Eddie v Americe plné zášti a konkurence nejen na poli lásky, ale i gelového průmyslu... Docela slušný scénář a ještě lépe zahraný... Možná za 3,5 hvězdičky, ale kvůli Arseniovi, který si dovede se svým tučným kapesným užít Ameriky rozhodně více než Eddie jsem musel sáhnout výše... ()

Galerie (110)

Zajímavosti (25)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 128,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 288,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama