Nevinná krev

Komedie / Horor / Romantický

USA, 1992, 112 min

John Landis

Ira Newborn

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,943,279Tržby Celosvetovo $-(16.8.2009)

• mandes

rozpočet : ? tržby americke : $4,943,279(13.6.2007)

Ako už z predchádzajúcich filmov Johna Landisa bolo jasné že ten človek vie skvele skombinovať komédiu a horor a tak isto sa mu to podarilo aj v tomto originálnom upírsko mafiánskom príbehu so sexy Anne Parillaud (Nikita) a plejádou overených mafiánskych hercov.(25.12.2007)

Chtěli byste vidět, jak by to vypadalo, kdyby se z Lost Highway stala upírská hororová komedie? Rozštěp osobnosti sice nečekejte, ale "Dick Laurent" je tu opravdu extra hnusný a policista Joe zase nápadně připomíná postavu zahranou Billem Pullmanem. A do toho všeho upírka, která se čas od času producíruje nahá a nejradši má jídlo a sex....(1.2.2009)

Anne Parillaud zde zářila, jako hodná upírka, sice mafiány likvidovala bez soudu. I když na druhou oni většinou smilnili, takže přesto, že nejspíš byli římští katolíci, tak porušili desatero. Škoda, že v roce 1992, kdy film vznikl se upírka Marie neobjevila v Československu, měla by tu hodně práce.(26.9.2010)

Ďalší skvelý kúsok od Landisa, po Americkom vlkodlakovi prichádza Nevinná krev ktorá zaujme predovšetkým krásnou Anne Parillaud, ktorá sa v noci mení na upíra a zabija mafiánov. Zase tu funguje kombinácia komedie a hororu, a samozrejme romantiky. V jednej scénke si tu zahral Sam Raimi v roli mäsiara a Dario Argento, ktorého som zhliadol v sanitke 80 percent. PS: Tom Savini si tu zahral rolu fotografa.(26.1.2009)

John Landis je známy tým, že dokáže do každého žánru vsunúť dávku humoru. Tu sa mu to podarilo naozaj skvele, keď spojil zdanlivo nespojiteľné žánre horor-komédia a vzišlo z toho veľa krvi a veľa čierneho humoru. Takto nejako má vyzerať dobrá hororová komédia.(11.6.2003)

Takhle by podle mě měli vypadat "romantičtí vampíři". Twilight se může jít zahrabat.(7.2.2012)

Slaby tri hvezdy. Zacatek docela ujde, ale ke konci filmu dochazi dech. Anne Parillaud je sice fotogenicka, ale nejak me nedokazala prezvedcit ze je upir.. pusobi spis jako obet. Asi sem moc zmlsanej vsemi temi charizmatickymi upiry Jose Whedona (serie Buffy a Angel ) :-)(12.5.2005)

Zaujímavý upírsky príbeh, ktorý nad priemer vyzdvihuje herečka Anne Parillaud.(23.4.2011)

I když místy drobně pokulhávající, tak mi stále vychází výborně koukatelný nadprůměr. Ono na tom má zřejmě velký podíl netradiční(v hororu) prostředí mafiánské rodiny. Vše pak skloubeno s upíří tématikou, špetkou romantiky a hlavně dobrý černý humor. V hlavní roli se nám v celé své kráse ukáže Anne Parillaud, kterou si jistě vybavíte z filmu Brutální Nikita. Ta baba byla prostě kost:)(21.10.2008)

Místy to pajdá na všechny čtyři kopyta, ale Landis udělal mistrovský tah s obsazením Anne, která to zvládla a je tu mimořádně krásná a zajímavá a všechno se (naštěstí) točí kolem ní. Bez Anduly by to bylo ani ne za půl. Zajímavostí je, že ve filmu se ukážou i Frank Oz, Sam Raimi a Dario Argento.(8.7.2009)

• Zero_Signal

Kurva !! Ako veľmi som sa na tento film tešil, tak veľmi som sa sklamal. Námet "mafiáni a upíri", skvelí mafiánski herci ako Robert Loggia, David Proval, Chazz Palminteri, Tony Sirico a cameo roly Sama Raimiho, Daria Argenta a Toma Saviniho to zachraňujú pred jedno hviezdičkovým hodnotením. Príšerné hranie hlavných predstaviteľov mi spôsobovalo doslova bolesti. Príbeh slabý a koniec úplne idiotský a antiklimatický. Už nikdy sa nebudem na film tešiť ako som sa tešil na tento !(22.4.2011)

A budou malá upířátka. Proč by jinak používali prezervativy, že jo? Celkem dobrá oddechovka, která běžela v našich televizích ještě za mého mládí...(27.5.2011)

• boric_model

Není to ani komedie, není to ani horror. Není to totiž nic jinýho než studentský cvičení tvářící se jako film od zralých tvůrců. Jednu hvězdu za odvahu to vůbec natočit a pro mě, že jsem měl odvahu zhlédnout víc než 10 minut.(8.5.2011)