Reklama

Reklama

Rozbitý robot Ron

  • USA Ron's Gone Wrong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaný snímek Rozbitý robot Ron vypráví příběh trochu osamělého dvanáctiletého sedmáka Barneyho a Rona, jeho nového chodícího, mluvícího a zcela digitálního přítele, který má být, alespoň podle reklamy, „nejlepší kamarád robot“. Avšak roztomilý robot Ron není úplně v pořádku a zdá se, že je rozbitý. Na pozadí doby svázané sociálními sítěmi a prodchnuté digitálními vztahy chlapec a robot prožívají nevšední a laskavé dobrodružství, během kterého zjišťují, že pravé přátelství netkví v dokonalosti. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (80)

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Áno, ďalší animák podľa šablóny, kde viete jednotlivé story beats predpovedať skoro na minútu presne. Ale je naozaj roztomilý, a aj keď komentuje svet sociálnych sietí príliš na prvú dobrú, hodnotu priateľstva budovaného na skutočných zážitkoch a konfliktoch to detskému divákovi predáva skvele. Náš syn (4 r.) si počvachtal! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Čo sa môže stať keď sa umelá inteligencia stane vaším najlepším priateľom? Herecké obsadenie: Ani v pôvodnom znení nie sú nijaké zvučné mená a asi preto nemá animák tak silné promo ale o to viac tlačí na kvalitu. Prevedenie: Téma, ktorú zachytáva táto nová rozprávka je veľmi aktuálna. Pojednáva o priateľstve robota a mladého chalana, ktorý sa potýka s klasickými pubertálnymi neduhmi svojho okolia. Zvláda to s vtipom aj ponaučením a dá sa do hlavnej postavy dosť ľahko vcítiť. Pocity: Každý človek či už dieťa alebo dospelý si nájde v tomto animáku svoj proťajšok. Nakoľko je téma stále aktuálnejšia je to taký malý náhľad ako môže budúcnosť dopadnúť ak sa trocha zvrtne. Pridaná hodnota: Dobrá animácia, aktuálny príbeh a mravné ponaučenie. Dobrá gradácia príbehu. 90% ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpříjemnějších animovaných překvapení posledních let. To je Rozbitý robot Ron, kterého trestuhodně studio Disney pohřbilo, protože ho dali do výroby staří pohlaváři 20 century studia Fox, ještě než ho Disney koupil. Nedivím se že ho zazdili, protože je minimálně o třídu lepší, než to co poslední roky prezentovalo studio Pixar či Disney animation. Příběh o přátelství a moderních technologií má vše, co si přejete od moderního animáku mít. Zábavu, emoce a fungující příběh skrze skvěle napsané hlavní hrdiny. Pokud jste film neviděli, rozhodně máte mé velké doporučení jej zhlédnout. Velký palec nahoru. 85% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Neurážející, ale zároveň ničím nevyčnívající animák s moderním vizuálem, ale na to, s jakou látkou tvůrci pracují, z ní mohli vytěžit více. Zasmál jsem se mnohokrát, ale žádný velký výbuch smíchu jsem nedostal, stejně tak příběhově jde jen o klasickou kostru bez výraznějších odboček, lepších postav nebo prostě něčeho navíc. Průměrná pohádka. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Geniální animovaný masterpiece, snoubící prvky moderních technologií s originální a silně vizionářskou myšlenkou o novém způsobu získávání přátel. To vše podpořeno velmi milým a emotivním příběhem o osamělém chlapci jménem Absolon, tedy Barney "). Svým zasazením a technologickým pojetím má Rozbitý robot Ron nejblíže k Rodině na baterky. Zde však hlavní poselství, důležitost na rozvoj vztahů uvnitř rodiny, nahrazuje zacílení na rozvoj vztahů kamarádských, čímž má nejblíže k Luce či Frčíme. V porovnání s ostatními zmíněnými tituly tkví síla Rozbitého robota Rona v jeho zasazení do školních lavic, a tím i pro diváka hmatatelnějším ztotožněním s hlavní postavou. Nechybí zde ani řada popkulturních narážek a odkazů na ty nejlepší filmy (Avengers, Star Wars, Pán prstenů) a hry (Pac-Man, Tamagoči). První animovaný snímek nově vytvořeného studia 20th Century Studios je pro mě tím nejmilejším překvapením roku 2021 a po fantastické Rodině na baterky a povedeném sequelu Mimi šéfa je letošní rok jednoznačně ve znamení ANIMACE! 👌 (10.11.2021) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Filip Vlastník, dabér hlavní postavy Barneyho v českém znění, uvedl: „Pro mě to bylo jiný, protože ten Barney, ta hlavní postava, tak on má astma, takže vždycky, když třeba dlouho běhal nebo se smál, tak sýpal.“ (Vitox)
  • Debutový počin štúdia Locksmith Animation. (belinko)
  • Vo filme vidíme niekoľko B-Botov ako Stormtrooper či Darth Vader zo Star Wars, tak isto Iron Man, Black Panther a Captain Marvel od Marvelu. 20th Century Studio, Lucastfilm a Marvel Entertainment patria pod Walt Disney, ktorý distribuoval tento snímok. (belinko)

Reklama

Reklama