Reklama

Reklama

Rozbitý robot Ron

  • USA Ron's Gone Wrong (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Animovaný snímek Rozbitý robot Ron vypráví příběh trochu osamělého dvanáctiletého sedmáka Barneyho a Rona, jeho nového chodícího, mluvícího a zcela digitálního přítele, který má být, alespoň podle reklamy, „nejlepší kamarád robot“. Avšak roztomilý robot Ron není úplně v pořádku a zdá se, že je rozbitý. Na pozadí doby svázané sociálními sítěmi a prodchnuté digitálními vztahy chlapec a robot prožívají nevšední a laskavé dobrodružství, během kterého zjišťují, že pravé přátelství netkví v dokonalosti. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (80)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Ten robot není připojen k naší síti, takže ho nemůžeme monitorovat." "Tak mi aspoň něco sežeňte na toho kluka. Chci znát kontakty, nákupní návyky, velikost jeho bot. Cokoliv!" "Myslíte tím jeho soukromá data?" "Samozřejmě. Proč bychom je jinak shromažďovali?" _______ Na první pohled je 'Rozbitý robot Ron' nevinný, relativně průměrný, až infantilní animák. Na pohled druhý jde o celkem znepokojivý vhled do toho, jak moc je lidská společnost posedlá moderními technologiemi a manipulována algoritmy, a taky zároveň důmyslná úvaha nad tím, do jakých podob může nabývat přátelství. Zach Galifianakis je sice jako Ron skvělej, jenže víc než na 3* to nevidím. Rozhodně jsem nečekal, že to závěrečný poselství vyšumí do ztracena a bude tak nicneříkající. Animák je to bezpochyby inteligentní, ale je zbytečně primitivní a vstřícný vůči průměrnému publiku.... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

robot Ron je kombinací tictacu a Baymaxe z Velké šestky a samotný film není zas tak originální,nicméně svoje poselství předává nenásilnou a zábavnou formou,takže bavit se budou děti i rodiče.Navíc ta zpráva je v dnešní době smysluplná a i kdyby ukázala jen pár dětem,že život není jen on-line ,netočí se jen kolem lajků a přátele je lepší mít živé a ne jen digitální,bylo by to super.A to samé platí i o rodičích...70% ()

Reklama

Martinius 

všechny recenze uživatele

zo zaciatku som si myslel - WTF? dalsi gycovy animak velebiaci tik-tokom deformovanu spolocnost deti? a ono sa z toho vyklul pravy opak. v mnohych okamihoch podsuva film subtilny humor, ktory skor pochopia dospeli. hovori z duse a demaskuje spolocnost nasich potomkoch zavislych na socialnych sietach a fiktivnych priatelstvach. posobi to osviezujuco uvedomelo (pozor, nie "woke") a ziskava sympatie pripomenutim sci-fi klasiky a niekdajsich velkolepych tem fantastiky: do akej miery moze robot ozit a vytvorit si vlastnu osobnost. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Geniální animovaný masterpiece, snoubící prvky moderních technologií s originální a silně vizionářskou myšlenkou o novém způsobu získávání přátel. To vše podpořeno velmi milým a emotivním příběhem o osamělém chlapci jménem Absolon, tedy Barney "). Svým zasazením a technologickým pojetím má Rozbitý robot Ron nejblíže k Rodině na baterky. Zde však hlavní poselství, důležitost na rozvoj vztahů uvnitř rodiny, nahrazuje zacílení na rozvoj vztahů kamarádských, čímž má nejblíže k Luce či Frčíme. V porovnání s ostatními zmíněnými tituly tkví síla Rozbitého robota Rona v jeho zasazení do školních lavic, a tím i pro diváka hmatatelnějším ztotožněním s hlavní postavou. Nechybí zde ani řada popkulturních narážek a odkazů na ty nejlepší filmy (Avengers, Star Wars, Pán prstenů) a hry (Pac-Man, Tamagoči). První animovaný snímek nově vytvořeného studia 20th Century Studios je pro mě tím nejmilejším překvapením roku 2021 a po fantastické Rodině na baterky a povedeném sequelu Mimi šéfa je letošní rok jednoznačně ve znamení ANIMACE! 👌 (10.11.2021) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Podívá-li se člověk na základní příběhovou kostru filmu a konstelaci postav, nenabízí Rozbitý robot Ron nic nového, nicméně ona "kostra" je obalena v líbivém a nadmíru aktuálním obalu, který z filmu činí trefnou a humornou záležitost. Během stominutové stopáže jsem se neskutečně bavil, zároveň jsem se ale nechal i dojmout. Poučná linie poukazující na nebezpečnou závislost na technologiích, jdoucí ruku v ruce s rostoucí komunikační propastí, mě rovněž nenechala chladným. O největší porci zábavy se vedle "defektního" Rona postaraly samozřejmě babča Donka s kozou Martinou, které mi solidně procvičily bránici. Milá a nenásilná prezentace všech možných úskalí v rámci generace Z. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Filip Vlastník, dabér hlavní postavy Barneyho v českém znění, uvedl: „Pro mě to bylo jiný, protože ten Barney, ta hlavní postava, tak on má astma, takže vždycky, když třeba dlouho běhal nebo se smál, tak sýpal.“ (Vitox)
  • Debutový počin štúdia Locksmith Animation. (belinko)

Reklama

Reklama