Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vznikol v roku keď som sa narodila. Trochu starší, ale predsa dobrý film. Výborná zápletka, výborný scenár, skvelí herci a zábava úplne diváka tak vtiahnu do deja, že absolútne nezáleží na kvalite snímku (myslím to tak, že v HD kvalite to človek určite nenájde :-) Veľmi dobre som sa bavila... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Záměnu jsem měl hrozně rád už od mala, nejen tedy pro tu záplavu nahých prsou (v pozdějších devadesátých a nultých letech v podobně laděné komedii už na něco podobného prostě nenarazíte). Nikdy předtím mi ale nepřišlo, že je tak procentuálně půlku ten film hrozně nudný. Trochu se to rozjede nástupem výborné Jamie Lee a to nejzábavnější se odehraje až v závěrečné půlhodince ve vlaku. Možná škoda, ale některé film věkem (svým nebo diváků) prostě ztrácejí. Tohle je jeden z nich. Musím ale uznat, že jako sociální kritika (byť idealistická) je to fajn a z těch namyšlených šulinů, včetně Arkroyda, se mi fakt zvedal kufr. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch mála lepších duchaplnějších amerických komedií. Pozdější komedie s Eddie Murphym postupně rok od roku ztrácely na zábavné hodnotě. Alespoň pro mě. Když se někdo začne nepromyšleně hnát za výdělky v okamžiku, kdy stojí na vrcholu své "rychlé" slávy, bere roli za rolí, aniž by přemýšlel o scénáři, dopadá to obvykle tak, že hodnoty jeho práce postupně a nezadržitelně klesají. V tomto případě jsem se však vydržel dokoukat i při druhé projekci (po letech) až do konce. Ten okamžik, kdy Valentin zjišťuje, že opět vidí a může chodit je opravdu kouzelný. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Záměna se dá v rámci retro výletu a sociologického pobavení přežít. Eddie Murphy a Jamie Lee Curtisová jsou prostě dobří herci, příběh a prostředí je zajímavé, je tam pár pár dobrých vtipů (znásilňující zvíře prostě nikdy nezklame). Ale je to komedie pro pamětníky. Režisér má docela zajímavé vidění žen, protože každá ženská postava v tomhle filmu je v podstatě šlapka, ať luxusní nebo laciná a velmi jednoduchá (s vyjímkou prostitutky Curtisové, která má obchodní plán šlapání) jsou poměrně duté. Jejich existence spočívá v nabídnutí fyzické potěšení mužům za pohodlný život a to i v citové rovině (když je Dan Aykroyd nastydlý, projeví mu Curtisová útěchu tím, že se obětavě svlékne a lehne si za něj). A scény několika "spontánně" odhalených koz je velmi zábavné pozorovat, takhle se to asi dělalo v Hollywoodu, když ještě neexistoval PornHub. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenápadná perla mezi komediemi. Plná zábavných figurek, gagů a situací, z nichž je vystaven originální příběh o jedné podivné sázce, jednom neobvyklém podrazu a jedné pokusné záměně míst. Aykroyd typově bez chyby, Murphy v nejlepší formě, Elliot naprosto dokonalý a Jamie Lee okouzlující. Jeden z filmů, ke kterým se rád a pravidelně vracím. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Časopis Premiere zařadil tento film mezi 50 nejlepších komedií všech dob v roce 2006. (don corleone)
  • Scénář byl původně zpracován pro "černobílou" dvojici herců Gena Wildera a Richarda Pryora. Bohužel Richard Pryor měl nehodu a doporučil Eddieho Murphyho, o kterém režisér John Landis nikdy neslyšel. (infected)
  • Pánský klub je ve skutečnosti Curtisův institut hudby. (don corleone)

Reklama

Reklama