Reklama

Reklama

Trhlina

Trailer 2

Igor, nezaměstnaný vysokoškolák, se v rámci absolventské praxe dostane do pracovní čety, která vyklízí budovu bývalé psychiatrie. Zde náhodou objeví záznamy Waltera Fischera, jednoho z pacientů, který před sedmdesáti lety záhadně zmizel v pohoří Tribeč. Když se po dvou měsících stejně záhadně objevil, byl dezorientovaný, na celém těle měl nevysvětlitelná zranění a nedokázal popsat, co se mu stalo a kde poslední týdny strávil. Ač byl dlouhodobě hospitalizován, již nikdy se nezotavil. Když se Igor pustí do pátrání po podrobnostech Fischerova příběhu, zjistí, že tento případ vůbec nebyl ojedinělý. Záznamy o lidech, kteří se v Tribeči ztratili, sahají až daleko do minulosti. K mnoha z nich ale došlo relativně nedávno. Proto se Igor spolu se svou přítelkyní Miou, milovníkem konspiračních teorií Andrejem a tvrdým skeptikem Davidem vydává do tribečských lesů zjistit, jaká je pravda. Pátrání, které zpočátku působí jako nevinná zábava nesourodé skupinky, však končí tragicky… (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (477)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Všemožne rozdávané herecké ocenenia v TV a kino produkcii ( OTO, Slnko v Sieti a rôzne festivaly ) by mali uznať aj opačnú stranu. To najhoršie. A týmto sa tento pomerne atmosférický snímok môže pyšniť. Okrem pána Maštalíra ( na moje prekvapenie ), je každý jeden herec hodný minimálne Zlatej Maliny ( ak by sa to určovalo medzinárodne ). A to je presne problém. Nie Bebjaková ´´smutná´´ réžia, slovenský prístup k látke, šablonovitosť. Herci. HERCI! Vymeniť 99% a máme tu ďalší skvelý žánrový príspevok z našich končín. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,416,175▐ Slovenský Blair Witch Project a nie zlé. Hlavne prvá polhodinka a pobehovanie po opustenej psychiatrii, kde sa objavujú nejaké tie záhadnosti má svoje temné čaro. Zaujme to, nechá tápať kam sa to bude uberať. Nakoniec skončíme v tajuplných lesoch, v takom našom bermúdskom trojuholníku. Kde to ale zamotáva hlavu a hmatateľné vysvetlenia žiadne. Nakoniec to je taká mysteriózna psycho dráma z dobrou atmosférou, ktorú si môže vysvetliť každý po svojom, či už schýza, rozdvojená osobnosť, či útok ufónov, všetko je otvorené. Herci slušne a doprovodná hudba robí svoje. Na naše pomery prekvapujúco dobrá práca. /videl v kine: 75%/ ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Slušný pokus, který však nebyl úspěšně dotažen do konce, takže jsem byl docela zklamán. Oceňuji snahu pozvednout malinko slovenskou kinematografii a diváka trochu poškádlit mysteriózním horroro-thrillerem v duchu Blair Witch. Bohužel je z toho cítit amatérismus a nízký rozpočet. I toho děsu a strachu mohli filmaři přidat, neb těch pár světlých momentů neutáhne film po celou dobu. Navzdory tomu vzniklo koukatelné dílko. 50% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Udivuje mě, že Trhlina je vážně myšlený film, který zamířil do kin. Nezapůsobil by totiž ani jako film absolventký či dokonce amatérský. Obrazová stránka je totálně laciná, snad jako by se snažila evokovat dojem home made videa. To však není největší problém. Tím jsou výrazové prostředky a scénář. Postavy jsou totálně nevěrohodné a jen těžko lze chápat motivace jejich činů, v podstatě to co sledujeme nedává od prvního záběru vůbec žádný smysl. Snaha lekat, děsit nebo udělat z diváka osobu citově zainteresovanou je směšná a většinu publika naprosto mine. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na slovenské pomery fajn. Príbeh ujde a predovšetkým má čím zaujať, na druhu stranu mu aj pomohol pôsobivý výber lokácii, s ktorej Bebjak vystrúhal napínavú atmosféru. V "hororových" častiach treba pochváliť predovšetkým hudbu. Kamera a casting sa tiež vydarili. Celkovo sa jedna o dobrý film, len škoda toho záveru, kde to už tak negraduje a zároveň sa ani nič nevysvetluje s čoho som bol trošku sklamaný. 60% - 3* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (28)

  • Pôvodná Trhlina mala mať 135 minút a mala byť rozstrihaná do troch 45 minútových dielov. Keďže televízia JOJ je tá, ktorá to zafinancovala, nechcela, aby sa to iba odvysielalo v TV a skončilo. Tvorcovia a TV JOJ sa rozhodli zaexperimentovať na slovenské pomery a využiť zaujímavý model prezentácie a filmom v kinách nalákať ľudí na trojdielnu televíznu minisériu. Natočený materiál bol prestrihaný do filmovej minutáže 111 minút. Neskôr ale zásadne TV JOJ zmenila svoje pôvodné plány a z trojdielnej minisérie bol natočený materiál prestrihaný na dvojdielny film s celkovou dĺžkou 127 minút. Režiséra mrzí fakt, že pôvodných 135 minút filmu nebolo odvysielaných nikdy celých. (Raccoon.city)
  • S návštevnosťou 83 266 divákov a tržbami 494 386 eur sa premiérový víkend filmu Trhlina stal dovtedy najúspešnejším víkendom slovenského filmu v domácich kinách. Prekonal tak štart filmu Čiara (2017), ktorý taktiež režíroval Peter Bebjak. [Zdroj: hnonline.sk] (JurincoLM)
  • Během prvního víkendu utržil film bezmála půl milionu eur, což se dosud žádnému slovenskému filmu nepovedlo. [Zdroj: novinky.cz] (Duoscop)

Související novinky

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

25.04.2019

Letošní ročník mezinárodního filmového festivalu Kino na Hranici v Těšíně (27. 4. – 3. 5. 2019) představí více než 150 hraných a dokumentárních filmů z Polska, Česka a dalších zemí střední a východní… (více)

Reklama

Reklama